hirdetés

Az Airaux hangrendszer ismét olcsóbb lett

A kedvenc mondatom: 48-ról 34 000-re

hír
Az Airaux hangrendszer ismét olcsóbb lett 1
írta: Don Kartács
2021-11-10

Az Airaux AA-SAR3 soundbart pár hónappal ezelőtt teszteltük, ami kapcsán az volt a konklúziónk, hogy egy nagyon jól összerakott hangcucc lett, ami szépen is szól, bár a mélynyomó miatt a szomszédok nem osztották a lelkesedésünket. Érdekes megnézni az árgörbéjét, a megjelenés pillanatában 48 000-et, a teszt idején 39 700 Ft-ot, most pedig 34 000 Ft-ot kérnek a szettért a BGSAR322 kóddal, és a lakhelyét is a festői Csehországban találta meg, ami azért jó, mert az EU határain belül van, így többletköltségekre sem kell számítanotok.

Az Airaux AA-SAR2 és az AA-SAR3 nagyon hasonló berendezések. Az előbbinek kisebb a teljesítménye, míg a SAR3 egy kifejezetten teljesítménycentrikus eszköz lett. Az berendezéshez már nemcsak egy soundbar, hanem egy mélynyomó is egyben, így sokkal szebb és jobban elkülönülő mély hangokat kapunk, és teljesértékű házimozirendszerként is tekinthetünk rá. A 76 centiméter hosszú készülékbe 2,75 inch-es hangszórók kerültek, amik 60 wattos teljesítményre képesek. A hozzácsapott mélynyomó szintén 60 wattal tolja a zenét, így ki is jön a 120 wattos összteljesítmény, ami persze túlzó, de még ez is sok lesz a házban lakóknak, ha meghajtjátok a szettet.

Az 5,25 inch-es hangszóró a mélyláda oldalán helyezkedik el, elöl pedig egy bass reflex nyílás látható. A kezelőszervek a soundbar oldalára kerültek, de adnak hozzá egy távirányítót is, amivel kényelmesebb a vezérlés. A hangot többféleképpen tudjuk ráküldeni, egyrészt támogatja a Bluetooth 5.0-t, másrészt rácsatlakozhatunk jack csatlakozóval, optikai kábellel vagy HDMI-vel is, ami ARC képes. A mélynyomó és a soundbar kábellel kapcsolódik egymáshoz. Az oldalára még került egy USB-A bemenet, tehát akár pendrive-ról is játszhatunk le zenét, de ennek már 2021-ben kevés a relevanciája. A zajkeltőről a tesztünket itt olvashatjátok.

Az Airaux ahhoz képest, hogy olcsó almárkának indult, eléggé begyújtotta a rakétákat, sorjáznak ki a jobbnál jobb eszközeik. Az AA-SAR1 remek kiindulási pont volt, az AA-SAR3 pedig már egy igen komoly szett, a tudásához képest meglepően olcsón. Banggoodon a BGSAR322 kuponkóddal körülbelül 34 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, ami 14 000 Ft-os áresésnek felel meg a bevezető árhoz képest. A szállításért nem kell fizetni, ráadásul csehországi raktárból hozzák, így pár nap leforgása alatt már hozza is a futár.

hirdetés