hirdetés

BlitzWolf AA-SAR3 hangprojektor teszt

Nem leszel a szomszédok kedvence

teszt
BlitzWolf AA-SAR3 hangprojektor teszt 1
írta: Don Kartács
2021-09-23

Az AA-SAR3 a korábbi SAR1 fejlesztett verziója, a hangprojektor egy brutális mélynyomóval egészült ki. 120 W nem viccel, jól szól a rendszer, és a távirányító segítségével kiválóan finomhangolható a hangkép. Számtalan csatlakozó található a hátoldalán, így viszonylag könnyű bármilyen egyéb berendezéshez illeszteni, és a tudásához képest a BGSAR3D kóddal az érte kért 39 700 Ft sem sok. Az EU Priority Line szállítás ingyenes, a termék pikk-pakk megérkezik EU raktárból és így többletköltségekre sem kell számítanotok.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Kalandozzunk el egy picit a készülék hátoldala felé, hiszen itt található a 2 db felfogatási pont, vagyis falra fúrható a cucc. A másik, hogyha valamit csatlakoztatni akartok hozzá, akkor azt is itt tehetitek meg a bőséges számú port segítségével:

 • 1 db USB-A bemenet a pendrive-oknak
 • 1 db AUX bemenet a hangnak
 • 1 db SPDIF optikai csatlakozó
 • 1 db HDMI csatlakozó (ARC támogatással)
 • BT 5.0-n keresztül is átvihető a hang

Ami a kezelőszerveket illeti, azok megegyeznek az AA-SAR1-gyel, de a dizájnt egy picit átszabták. A hangosításért és a halkításért felelős gombokat találjátok a jobb oldalon, de innen is kapcsolható be az AA-SAR3. Minden mást viszont a távirányítóról kell majd állítgatnotok, és ez így is van jól, mert a fotelből mindig kényelmesebb a nyomkodás. Minden fontos dolgot meg fogtok rajta találni, a szokásos hangerőállító és számléptető funkciókon túl. A legfontosabb talán a beépített ekvalizer, amihez van 4 profil a zenékhez, a filmnézéshez és a hírek hallgatásához, egy pedig a 3D hatást aktiválja. Mindegyiknek van értelme, én végig éreztem a különbséget közöttük és egyik sem torzítja el minősíthetetlenre a hangképet.

BlitzWolf AA-SAR3 hangprojektor teszt 15

Természetesen tudtok váltogatni a bemenetek között is, de ami sokkal fontosabb, hogy a mély és a magas hangok kiemelését is állítgathatjátok. És erre szükség is lesz, hiszen ez egy 2.1-es rendszer, a csíkhangszóró sztereóban szól 2-2 zajkeltővel, ezt egészíti ki a mélynyomó. Az összteljesítmény 120 W, és ez rendkívül sok egy 50 négyzetméteres lakásban, én konkrétan nem tudtam kihasználni a teljesítményét. Annak idején ugyanez volt a gondom a 2 db GGMM M3-mal is, hogy egyszerűen magasabb hangerőn túl brutálisak voltak, ami persze nem a rendszer hibája, hanem a nappalim méretéből adódó probléma.

Ebből az is következik, hogy a falakról visszaverődő hang sokat ront a minőségen, vagyis egy csutka hangerő utáni próbát követően jelentősen visszavettem  a teljesítményéből, sőt a basszus értékét is -5-re, vagyis a legkisebbre állítottam. Amit ez a cucc ugyanis művel, az durva. Az oldalra álló membrán 5,25 inch-es, vagyis több, mint 13 centi, és eléggé meg tudja mozgatni a szobában a levegőt. Az alapbeállítása nekem egy hangyányit sok volt, ezért is állítottam a mélyeken, de nagyobb térben erre sem lenne szükség.

Mivel az AA-SAR3-ban lévő csíkhangszóró megegyezik a SAR1-gyel, tudtam hogy jól fog szólni, de így együtt igazán király a kettő.

Kellemes, basszussal teli, de jól szétválnak a hangok két irányba, a soundbar szépen kiemeli a magasakat, de megjön mellé a mélynyomóból a dübörgés. Nem az a vödörhang, ami zavaró, nem is a villám döngése, hanem a kellemes zenei hang, amitől tényleg jó lesz az összhatás. Kiegyensúlyozott, de azért oda lehet verni vele a szomszédoknak, ha kell.

BlitzWolf AA-SAR3 hangprojektor teszt 16

Bár gyanítom, hogy a legtöbben a BT kapcsolatot fogjátok használni a telefonotok segítségével, de a TV hangjának átvitele a jack porton – ami itt az AUX – a legegyszerűbb. Természetesen van SPDIF optikai csatlakozó és a HDMI is támogatja az ARC szabványt. Ez nem jelent mást, minthogy az ilyen típusú HDMI porton keresztül kétirányú kommunikáció is folyhat, azaz a TV tud rajta hangot kiküldeni. Esetünkben ez csak annyit jelent, hogy jack vagy kompozit kábel helyett HDMI kábelt is használhattok a TV-vel való összekötésre, de ilyet nem adnak a csomagban, tehát én is maradtam a korábbi megoldásoknál.

Ami zenehallgatási szempontból még érdekes lehet, hogy milyen fájlokat képes kezelni az AA-SAR3, ami akkor lehet érdekes, ha például egy pendrive-ot dugtok be az USB portjába. A BlitzWolf a zenei vonalából már teljesen kihagyja a TF portot, de egyébként sem jellemző, hogy bárki micro SD kártyán tárolná a muzsikáit. Szóval, felmásoltam egy mp3, egy wav, egy wma és egy flac állományt egy pendrive-ra és megnéztem, mit kezd vele a cucc. Ellentétben az AA-SAR1-gyel, ami csak az első kettőt kezelte, a SAR3 már mind a négy formátumot támogatja, ami parádés, vagyis ebben is előrelépett a szett.

Összegzés

Az AA-SAR3 majdnem ugyanaz, mint az AA-SAR1, csak kapott egy elég izmos mélyládát, és ennek most nagyon kell örülnötök, hiszen a csíkhangszórót már korábban is nagyon szerettem a remek hangja miatt. Ez most sincs másképp, csak sokkal nagyobb lett az összteljesítmény, és még durvábban szólnak a mélyek. Ráadásul az összes tesztelt formátumot – még a flac és wma fájlokat is – lejátszotta, így tényleg kereknek érzem a történetet.

Az ára szerintem korrekt, olcsóbban sem lehet ennél jobbat kapni, és ez legalább tényleg jó. Arra viszont számítsatok, hogy a 120 W nagyon sok, egy átlagos nappaliban már verődni fognak a hangok, szóval oda kell figyelni az elhelyezésre. Ez a móka a BGSAR3D vagy a BGHU1020 kóddal megér 39 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot, a szállítás pedig ingyenes, a termék pikk-pakk megérkezik EU raktárból, így többletköltségekre sem kell számítanotok.

Pro

 • Jó minőség és anyaghasználat
 • Érdekes, felfrissített dizájn a korábbiakhoz képest
 • Rakat bemenet, ráadásul támogatja a HDMI ARC szabványt is
 • Egész jó hang a kategóriájában
 • A távirányító mindent tud, amit kell
 • Felfúrható a falra, de a TV elé téve is használható
 • A mélyládával oda lehet verni a szomszédoknak, és még a hangja is jó

Kontra

 • A dizájn kicsit ingerszegény, de lehet valakinek pont ez tetszik majd benne
 • Nincs micro SD bemenet, bár nem tudom, ez kinek fog hiányozni

hirdetés