hirdetés

Az Airaux hangrendszer ismét olcsóbb lett

A kettes variánsnak is jó az ára

hír
Az Airaux hangrendszer ismét olcsóbb lett 1
írta: Don Kartács
2021-11-26

Az Airaux AA-SAR3 soundbart pár hónappal ezelőtt teszteltük, ami kapcsán az volt a konklúziónk, hogy egy jól összerakott, szépen szóló szett, bár a mélynyomó miatt a szomszédok nem osztották a lelkesedésünket. Van azonban egy másik variáns, az AA-SAR2, ami nagyon hasonlít a Hármashoz, de kicsit máshogy néz ki és kisebb a teljesítménye is. Érdekes megnézni az árgörbéjét, a megjelenés pillanatában 48 000-et kértek mindkét szettért, most pedig 32 300 Ft-ba kerül a szett. Csehországból küldik, így többletköltségekre sem kell számítanotok.

Az Airaux AA-SAR2 és az AA-SAR3 nagyon hasonló hangcuccok. Az előbbinek kisebb a teljesítménye, viszont a mérete is, míg a SAR3 egy kifejezetten teljesítménycentrikus eszköz lett. A SAR2 nemcsak egy soundbar, hanem egy mélynyomó is egyben, így sokkal szebben és jobban elkülönülő mély hangokat kaptok, mint a hagyományos csíkprojektoroktól és teljesértékű házimozirendszerként is tekinthettek rá. Az AA-SAR2 67 centiméter hosszú, a készülékbe 2,5 inch-es hangszórók kerültek, amik 40 wattos teljesítményre képesek. Nekem a dizájnja jobban is tetszik, mint a SAR3-nak, bejön ez a sokszög kinézet.

A hozzácsapott mélynyomó szintén 40 wattal tolja a zenét, így ki is jön a 80 wattos összteljesítmény, ami ugyan kisebb, mint az AA-SAR3 120 W-ja, viszont az annyira sok volt, hogy egy átlagos lakásban konkrétan nem tudtam kihasználni.  Az 5,25 inch-es hangszóró a mélyláda oldalán helyezkedik el, elöl pedig egy bass reflex nyílás látható. A kezelőszervek a soundbar oldalára kerültek, de adnak hozzá egy távirányítót is, amivel kényelmesebb a vezérlés. A hangot többféleképpen tudjuk ráküldeni, egyrészt támogatja a Bluetooth 5.0-t, másrészt rácsatlakozhatunk jack csatlakozóval, koaxiális kábellel vagy HDMI-vel is, ami ARC képes. A mélynyomó és a soundbar kábellel kapcsolódik egymáshoz. Az oldalára még került egy USB-A bemenet, tehát akár pendrive-ról is játszhattok le zenét, de ennek már 2021-ben kevés a relevanciája.

Az Airaux ahhoz képest, hogy olcsó almárkának indult, eléggé begyújtotta a rakétákat, sorjáznak ki a jobbnál jobb eszközeik. Az AA-SAR1 remek kiindulási pont volt, az AA-SAR2 pedig már egy igen komoly szett, a tudásához képest meglepően olcsón. Banggoodon körülbelül 32 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, ami jelentős áresésnek felel meg a bevezető árhoz képest. A szállításért nem kell fizetni, ráadásul csehországi raktárból hozzák, így pár nap leforgása alatt már hozza is a futár.

hirdetés