hirdetés

Aliexpress BT hangszórók

Jó ebédhez szól a nóta

hír
Aliexpress BT hangszórók 1
írta: Don Kartács
2020-01-22

Az Aliexpress kiváló terepe az ár-érték arányban csúcsot képviselő különböző Bluetooth hangszórók beszerzésének. Persze szigorúan az áfa- és vámmentes értékhatárig, vagyis durván 11 000 Ft-ig válogattam a legkívánatosabb hangkeltő eszközök között, hiszen ez egy fajta Alis ökölszabály. Ahol pedig a fent nevezett összeget átléptem, ott kerestem nektek EU raktárat, hogy ne kelljen hadakozni a vámolással. Néhány márkát biztosan ti is ismertek a lent felsoroltak közül: a DOSS vagy a GGMM, de más jól csengő neveket is mellékeltem a cikkben.

Természetesen számtalan másik modellt is fel tudnék sorolni, de aki nem akar vacakolni a szűréssel, az ezen a linken kilistázhatja a DOSS teljes spanyol raktárának tartalmát, hiszen az Aliexpress erre is képes, erről itt írtam bővebben.

Anker – Sleeper hangszórók hosszú üzemidővel

A 10 000 Ft alatti témában igazi cápaként csapnak le a konkurensekre az Anker termékei. Nem mondom, hogy vetekszik a GGMM-mel – ami a következő bekezdés alanya lesz -, de aki nem akar többet szánni a témára, mint egy tízes, és szeretne egy elfogadhatóan szóló hangszórót – és már iszonyatosan unja a Blitzwolf cuccait -, annak az Anker lesz a tuti. A SoundCore 2-t nagyon sokan kedvelik, és koppra 10 rugóba kerül, ami sokaknak a lélektani határ. Igazi ütöm-vágom hangszóró, nem „veti meg” a vizet sem, IPX7 szabvány miatt különösebben nem aggódnék amiatt, hogy egy húzósabb nyári buli alatt bármi baja lesz.

A megdöbbentő viszont az, hogy 24, azaz HUSZONNÉGY órán át elzenél egy feltöltéssel. Ez nemcsak nekem tetszik nagyon, de az olyan „noname” oldalak, mint a Techradar, a PCWorld vagy a Tom’s Guide is nagyra értékelik. Ennyi ember meg csak nem téved, nem igaz?

Vannak más különlegességek is a portfóliójukban, például az Anker Soundcore Flare, ami egy színes, lefele fordított pohárnak kinéző „izé”, és jó néhány dizájn díjat begyűjtött. Mivel az ára hangyányit a vámhatár fölött van, érdemes Aliexpress-es kuponozásba kezdeni a további költségek elkerülése miatt.

Jó hír, hogy az Anker nemcsak hangszórókkal, hanem mindenféle más eszközzel is foglalkozik, így ha hiányzik egy USB kábel vagy egy töltő, akkor az Alis webshopban erre is rá fogtok találni.

Mifa – Szerintem Tronsmart, szerintetek nem

A Mifa az F10 modellel robbant be a köztudatba, amiről én azt gyanítottam, hogy ez egy átcímkézett Tronsmart termék, de többen állítják, hogy nem. Praktikus, hordozható, karabinerrel ellátott típus, amit ráadásul zajkeltőkhöz képest nagyon olcsón, 4700 Ft-ért hazavihettek. Én például simán felpattintanám a biciklim kormányára, ha akarnék egy minimál teljesítményű „ghetto blastert”, amivel járókelőket lehet riogatni.

A gyártó egyébként szereti az eklektikus dizájnokat, például a trapézformára felfeszített színes graffitit mintázó Mifa A10 egy kifejezetten érdekes darab, de természetesen hagyományosabb színekben is elérhető. Kedvencem viszont a Mifa F5, ami úgy néz ki, mintha egy atomerőmű fűtőelem tárolója lenne, stílszerűen ebből a sárgát vagy a pirosat kell vennetek, ha sugárzást is akartok vele imitálni.

Itt is kikerestem nektek az EU raktárakat, ráadásul kettőben is fellelhetőek a kütyüik. Bár jellemzően a 41 dolláros küszöb alatt maradnak a termékeik, a gyors szállítás miatt érdemes innen rendelnetek:

GGMM – Örök szerelmem

Régebben 85 000 Ft körül volt elérhető hazánkban a GGMM M3, ami szerintem minden idők legjobb nem hordozható hangfala. Főleg azért a harmincegynéhányezer forintért, amiért jellemzően az Aliexpress-en árulják. Én letettem a nagy esküt 2 db mellé, fél éve ez szól otthon, és minden képzeletet felülmúlóan jó vétel volt darabja 30 000 Ft-ért.

Nemcsak Bluetooth kapcsolaton, de WiFi-n is tud kommunikálni, egyszerre 20 db-ot is összeköthettek, van saját applikációja – amin mondjuk lenne mit csiszolni -, Windowsos kliense, és olyan minőségben készítik – bőr és mart alumínium a nagy része, de a doboz famagos -, hogy ha JBL lenne ráírva – bár szerintem azt is veri -, minden további nélkül elhinném. Szerintem már nem sokáig lehet kapni, mert nem egy mai darab, de érdemes behúzni az utolsó példányok egyikét.

A GGMM M4 ugyanennek a hordozható verziója hasonló minőségben és hasonló áron, de nagyon sok minden mást is gyártanak még, kezdve a TWS füleseken át az agybadugósakig. A GGMM termékek számtalan EU raktárból elérhetőek, az alábbi linkeken válogathattok:

Abban az esetben, ha az általános Aliexpress vásárlással kapcsolatos tudnivalókról is olvasnátok, akkor ezt a linket nyomjátok meg, ahol összeszedtem a legfontosabb trükköket.

hirdetés