hirdetés

Aliexpress magyarázó

Mit vegyünk a piactérről, és hogyan?

hír
Aliexpress magyarázó 1
írta: Don Kartács
2019-04-29

Belevágunk az Aliexpress cikkekbe, hiszen nagyon sokan kértétek, hogy erről is legyen szó. Végignéztük az oldal előnyeit és a hátrányait, és igyekeztünk mindenre megoldást találni. Nincsen Paypal? Nem baj, van alternatíva. Nem kereshetőek az EU raktárak? Adunk erre is megoldást, sőt, olyan boltokat is hoztunk nektek, ahonnan vám- és áfamentesen rendelhettek termékeket.

Az ő szolgáltatásuk is beépül a vételi-eladási folyamatba, és így a vitás esetekben ők is képesek visszautalni a kifizetett összegeket. Ez nagyjából úgy néz ki, hogy az átutalt összeg az Alipay-hez kerül és akkor történik csak meg a végleges kifizetés az eladó felé, amikor a teljes folyamat rendben lezajlott. Nem mellékesen 2018 második negyedéve óta ők a világ legnagyobb mobil platform fizetési megoldásszállító cége durván 870 millió felhasználóval, megelőzve a Paypalt.

Éppen ezért nem gondoljuk azt, hogy kevésbé lenne biztonságos, mint a PP, egyszerűen csak a rendszerük tér el, sőt bizonyos értelemben előbbre is tartanak a konkurenciánál, hiszen Kínában a QR kódos fizetés már szinte teljesen kiszorította a készpénz használatot. Emlékeztek még a Huawei Honor Magic Watch tesztünkre? Ez az okosóra például rendelkezik QR kód alapú Alipay fizetési lehetőséggel, tehát kifejezetten előremutató és biztonságos megoldásokat használnak.

Van-e az Aliexpressnek EU raktára?

Mivel az Aliexpress nem egy hagyományos kínai webshop, hanem egy piactér – hasonlóan az Ebay-hez -, ezért erre a kérdésre a válasz eléggé összetett. Azt mondhatjuk, hogy vannak olyan eladók, amelyek rendelkeznek EU raktárakkal, és szállítanak is Magyarországra, a probléma az, hogy ezeket külön nem lehet listázni az Aliexpress rendszerében.Erre a legjobb megoldás az, ha követitek a RendeljKínait oldalát, hiszen folyamatosan fogunk cikkeket közölni olyan boltokról, amelyek szállítanak EU raktárból kis hazánkba is.

Erre a legjobb megoldás az, ha követitek a RendeljKínait oldalát, hiszen folyamatosan fogunk cikkeket közölni olyan boltokról, amelyek szállítanak EU raktárból kis hazánkba is. A legtöbb cég több EU-s raktárat használ, legjellemzőbbek a lengyel, spanyol, olasz, német warehouse-zal rendelkező eladók. Értelemszerűen innen nemcsak többletköltség mentesen rendelhettek, hanem sokkal gyorsabban is megérkeznek a termékek. Alább felsorolunk néhány példát:

 

Létezik-e vám és áfamentes szállítás az Aliexpressen?

A válasz egyszerűsítve az, hogy igen. Sajnálatos módon ezt sem tudjuk listázni az Aliexpress keresőjével, ráadásul nem minden eladó kínál ilyen lehetőséget. Szerencsére azért szép számmal akad olyan bolt, ahol elérhető a szolgáltatás, ahol viszont nem, ott érdemes a 37 EUR összeg alatt maradni.

Sajnos sokszor azok az eladók, akik biztosítanak vám- és áfamentes szállítást, magára a termék képére írják rá hogy VAT/TAX Free, így igényel némi utánajárást a megfelelő szállítási módok felderítése, cserébe a keresőben egyből láthatjuk, ha szemfülesek vagyunk.

 

Előnyök, amiket csak az Aliexpress nyújt a webshopokkal szemben

A fentiekből már látható, hogy az Aliexpress meglehetősen eltérő felépítéssel rendelkezik, például a Gearbest vagy a Banggood webshopokhoz képest, szerencsére vásárolni pont ugyanolyan egyszerű náluk is. Sőt bizonyos szempontból még jobb is, hiszen:

  • minden boltnak saját értékelési rendszere van, és mivel egymással versenyeznek, elemi érdekük, hogy minél több pozitív visszajelzésük legyen, különben a vásárlók a konkurenciát választják. Éppen ezért az Aliexpress értékelések sokkal megbízhatóbbak a konkurens oldalaknál, érdemes 97% vagy annál jobb értékeléssel rendelkező oldalakat preferálni
  • a legtöbb esetben a szállítás ingyenes, akár nagy értékű eszközökre is. Ráadásul sokszor ez a prémium, vám- és áfamentes szállításokra is igaz
  • rengeteg, máshol is megtalálható hivatalos bolt – amit official store név alatt kell keresnetek – létezik Aliexpressen, melyek sokszor nyomott áron dolgoznak, például a Blitzwolf vagy a Baseus is ilyen
  • a termékkínálat szélesebb, mint bárhol máshol, olyan hiánypótló cuccokat is lehet kapni, mint például fényképezőgép objektívek, horgász felszerelések vagy speciális szerszámok, amiket más kínai webshopok nem nagyon forgalmaznak
  • van saját appjuk, ahol szinte mindig van valamilyen általános kupon, jellemzően összeghatártól függően. Mivel az eladók biztosítják a kedvezményeket is, így érdemes több boltot is felkeresni
  • a piactér előnye, hogy nagy a verseny, így az eladók között lehetnek eltérések például szállítási időben. Többször váltottam már azért, mert egy másik piactéri szereplőnél gyorsabb szállítást találtam, azonos árak mellett

Ha pedig egy bolt szolgáltatása valamiért nem felel meg számunkra, bármikor kereshetünk egy másikat, aki nagyjából ugyanazokkal a feltételekkel dolgozik.

hirdetés