hirdetés

Viomi SE brutálisan alacsony áron

Mindig van lejjebb, ha árról van szó

hír
Viomi SE brutálisan alacsony áron 1
írta: Don Kartács
2021-11-10

Ne a szemeteknek, hanem a Google-nek higgyetek. 79 000 Ft az Alzánál a Viomi SE robotporszívó, szóval akár itthonról is megvehetitek a terméket, de miért tennétek ilyet, ha a Banggoodon ugyanez a BGDUCZSE kóddal 63 700 forintba kerül EU raktárból? Ez az a modell, ami a megjelenése pillanatában 95 000 Ft volt, ahogyan a tesztünkben is írtuk, vagyis bő 50%-kal alacsonyabb most az ára a feltörlős, lézerrel térképet építős robotporszívónak.

Viomi SE – Én vagyok a robotporszívók ár/érték bajnoka

A Viomi SE-nek rögtön elkezdett esni az ára, amint megjelentek a konkurens termékek, és ez a folyamat azóta is tart. Feketeöves kínaizóként pont az ilyen alulértékelt helyzetekre játszunk, hiszen így egy kiváló modellt lehet hazavinni, aminek az árából kikerült az újdonságért fizetett prémium. A megjelenése óta nagy százalékában ezt a gépet ajánljuk, mert aki hajlandó rá bőven költeni, annak sem biztos, hogy megéri megvenni egy több, mint 100 000 forintos gépet. A Viomi SE-nek alig van hibája, viszont remekül megállja a helyét a mindennapokban.

A LIDAR-os térképkészítése jól működik, ötféle alaprajzot tud elmenteni, így a többszintes házak sem jelentenek számára problémát. Szobánként be lehet állítani a paramétereket, például a dolgozószobában lehet halkra állítani, a konyhában pedig mehet gőzerővel a porszívózás és a feltörlés is. Hamar megtanulja, hogy hogyan tudja a leggyorsabban tisztává varázsolni a helyiségeket. A szívóereje 2200 Pa, ami négy lépcsőben állítható, és a feltörléshez használt víz mennyisége is szabályozható.

A Mi Home applikáción keresztül lehet távolról vezérelni, a WiFi kapcsolat segítségével akár a világ másik feléről is elindíthatjuk a készüléket. Az alkalmazásban lehet letenni virtuális falakat és egyéb térképbeállításokat is eszközölhetünk. Hétféle időzítés állítható be, így akár minden nap dolgoztathatjuk automatikusan a gépet. Az akkumulátora 3200 mAh kapacitással bír, ezzel pedig körülbelül 200 négyzetmétert is ki tud takarítani, viszont, ha esetleg lemerül munka közben, akkor visszatér a töltőjére, majd automatikusan onnan folytatja a takarítást, ahol abbahagyta.

Természetesen vannak jobb porszívók a piacon, amik önürítősek, vagy mesterséges intelligenciával elemzik a környezetüket, de ár/érték arányban a Viomi SE egész egyszerűen verhetetlen. Tavaly ősszel debütált, az akkori ára is rendkívül alacsony volt, körülbelül 95 000 forintba került, nagy szó volt, hogy befért a bűvös 100 000 Ft alá. Aztán ahogy telt az idő, egyre olcsóbb lett, most pedig már ott tartunk, hogy  a BGDUCZSE kuponkóddal mindössze 63 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért elérhető. Csehországból küldik a robotot ingyenes szállítással, ami azt jelenti, hogy pár nap alatt meg is érkezik és nem terheli semmiféle importköltség, hiszen az áfát az ár már tartalmazza.

hirdetés