hirdetés

Megjönnek mostanában a kínai csomagok?

Utánajártunk a logisztikai állapotoknak

hír
Megjönnek mostanában a kínai csomagok? 1
írta: molcsa
2020-04-02

Látjuk a különböző felületeinken, hogy sokatokat foglalkoztat a kérdés, hogy a vírus miatt vajon lehet-e Kínából rendelni mostanság, vagy hónapokra a postai süllyesztőbe kerül a csomagotok. Ezt a témát járjuk most egy kicsit körbe, hogy tisztább legyen a kép.

Az EU raktárból szállító boltok – Geekmaxi, Geekmall – esetében nem tapasztaltunk semmilyen fennakadást, néhány nap alatt rendben megjönnek a csomagok, de például a Geekbuying is az Európai Uniós raktáraiból küldi ki a termékek egy jelentős részét, így érkezett hozzánk a Kugoo Kirin S1 is. A tesztcuccaink rendszerint Kínából érkeznek, ezek kapcsán sem vettünk észre változást a szállítási időben, igaz ezek nagyrészt DHL-lel vagy EU Priority Line-nal jönnek, amik a gyorsabb megoldások közé tartoznak.

Hazai partnerünk, a Xiaomishop megnyugtatott, hogy az ő áruellátásuk továbbra is zökkenőmentes. Belső infó, hogy alapvetően két szállítási metódussal érkezhet csomag:

  • cargo repülőn: ezek azok a repülőgépek, amelyeket alapvetően csomagokkal töltenek fel. Ezek a továbbiakban is repülhetnek, itt az áruszállítás zavartalan
  • utasszállító repülőgépek rakterének „maradék” feltöltése: amennyiben a repülőgépek utasterében marad fölösleges terület, és ez nem sérti a súlykorlátozásokat, akkor ezeket is feltöltötték csomagokkal. Mivel az utasforgalom gyakorlatilag megszűnt, ezért ezek szállítása akadozhat, hiszen ezeket más úton kell eljuttatni a célállomásra

Alapvetően úgy látjuk, hogy lassan vége a bizonytalan időszaknak a Kínából rendeléssel kapcsolatban, a legtöbb bolt esetében visszaállt az élet a rendes kerékvágásba, így bátrabban rendelhettek. Mi azt javasoljuk, hogy olcsóbb termékeket most inkább még Aliexpressről vásároljatok, mivel ott tűnik a legstabilabbnak a szállítás, a komolyabb dolgokat pedig próbáljátok EU raktárból beszerezni vagy válasszatok valamilyen futárszolgálatos szállítást Kínából (érdemes az áfamentesek közül válogatni), hiszen ezek ismét jól működnek. Xiaomi cuccokat pedig bátran rendelhettek a Xiaomishoptól továbbra is, talán ez a legbiztosabb megoldás mind közül.

Nektek mi a tapasztalatotok a saját rendeléseitek kapcsán? Írjátok meg kommentben a cikk FB posztja alatt.

 

 
Kiemelt kép: freepik.com

hirdetés