hirdetés

Blitzwolf BW-SP1 stylus pen teszt

Digitalizációval a szeméthegyek ellen

teszt
Blitzwolf BW-SP1 stylus pen teszt 1

Forrás: Banggood.com

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-09-25

Az egyetem utolsó évében, készülve a záróvizsgákra, csak egyet sajnálok, hogy csak most ruháztam be egy iPadre és hozzá egy stylus penre. Idén nyáron, a vizsgaidőszak után, miután megláttam mennyi szemetet termeltem megint a rengeteg kinyomtatott tételemmel, megszületett az elhatározás, hogy beruházok egy iPadre, amihez kiválasztottam a Bangoodról a BW-SP1 stylus tollat, hátha együtt helyettesíteni tudják a nyomtatást és papírra jegyzetelést. A digitális toll 12 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-omba került, cseh raktárból, és pár nap alatt megérkezett, a szállításért 1800 Ft-ot fizettem.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.8

Népítélet

9.6

 • megbízhatóság:10
 • design és anyagminőség:10
 • felszereltség, funkciók:10
 • ergonómia:8
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

A dobozban nem csupán egy tollat találunk, hanem az ahhoz való töltőkábelt, pótfejeket, egy kesztyűt (amivel a kis és gyűrűsujjunkat fedhetjük le annak érdekében, hogy azt ne érzékelje a tablet), valamint egy tolltartót.

Egy teljes feltöltés kb. 1 óra alatt meg is van, ennyi energiával hivatalosan 12 órán keresztül bírja. Eddig 10 óra volt a leghosszabb idő amíg használtam, ezt valóban gond nélkül bírta.

A kivitelezés elég hasonló az eredeti Apple termékhez: letisztult kinézet, semmi fancy-zés nincs. Elsőként a jegyzetelés funkciót próbáltam ki. Tökéletesen működik, bár néha később reagál (késleltetve jelenik meg a tartalom, de ez valószínűleg az iPad hibája), azonban az nem jellemző, hogy nem írna le valamit, vagy szaggatottá válna az írás. Esetleg egy-egy ékezet vagy vessző írásakor előfordul, hogy meg kell ismételni azt, de ez kifejezetten ritka.

Forrás: Banggood.com

Két módban használható, a váltáshoz a toll tetejét kell megérinteni.

Elsőként mindig „zöld módba” kapcsol, amelyet a töltőcsatlakozó alatti kis LED fénye jelez, ekkor írásra, szerkesztésre és rajzolásra lehet használni. A „kék mód” ezzel szemben egyfajta navigáló funkció, ebben csak lefelé-felfelé görgetni, navigálni lehet a dokumentumokban, ezzel is megelőzve azt, hogy mikor gyorsan le akarunk görgetni, felesleges karaktereket írjunk vele.

A tollat jegyzetelésen kívül nyelvtanulásra is remekül lehet használni, azzal, hogy bármilyen letöltött feladatsort ki tudunk tölteni, majd, ha végeztünk, egy mozdulattal akár ki is tudjuk radírozni azt, így újra megoldható. Végre nincs az a probléma, hogy megveszek egy könyvet/munkafüzetet jó drágán, majd a jegyzeteim vagy a benne lévő feladatok megoldottsága miatt mások számára értéktelenné válik és lényegében szemétté változik.

Összegzés

Számomra a legfontosabb kérdéskör egy ilyen eszköznél, hogy mennyire lehet úgy használni, mint egy sima ceruzát/tollat, és összegészében mennyire egyszerű vagy épp körülményes a használata. A Blitzwolf BW-SP1 minden elvárásomnak tökéletesen megfelel, kimondottan egyszerű a használata, de mégis mindent tud, amit sima papírra történő jegyzeteléskor megtehet az ember, azzal a könnyebbséggel, hogy nem kell végtelen mennyiségű színes tollat, szövegkiemelőt, vonalzót, ceruzát, radírt stb. magunkkal cipelni, hanem csak egy kis eszközt. Bár azt nem tudom megítélni, hogy professzionális szinten mennyire jó alternatíva az Apple pencilhez képest, azonban normál felhasználóként tökéletesen megfelel minden igényemnek, ami a tanulást illeti. Ennek tükrében nem csak egyetemi hallgatóknak, hanem bármilyen diáknak bátran ajánlom megvételre.

A digitális toll 12 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-omba került, cseh raktárból, és pár nap alatt megérkezett, a szállításért pedig 1800 Ft-ot fizettem.

Pro

 • Gyors töltés
 • Sokáig bírja az akksija
 • Egyszerű használat
 • Könnyű
 • Esztétikus

Kontra

 • Ha az arcomhoz érintem átkapcsolja a módokat

hirdetés