hirdetés

Alldocube iPlay 50 Pro tablet teszt

Nemcsak Pro forma

teszt
Alldocube iPlay 50 Pro tablet teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-09-05

Az Alldocube iPlay 50 tabletgeneráció legerősebb modelljét kaparintottam a kezembe, és mivel a legutóbb tesztelt modelljük – a Mini – is nagyon tetszett, sokat vártam a Prótól is. Jelentős hardveres fejlesztésen esett át a nagyobb testvér, ráadásul még „nagyképű” is a maga 10,4 colos, 2K-s kijelzőjével. Netezni is lehet rajta, van benne 4G modem, de természetesen a legfontosabb az alacsony ár. A BG99HU094  kuponnal nincs 51 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., bizony ma már ennyiért is adnak 8 GB RAM-mal és Helio G99-es procival szerelt tabletet, EU raktárból, ingyenes szállítással.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Szerintem minden ilyen tablet egyik legfontosabb eleme, hogy legyen benne 4G modem,

hogy a puszta közepén is lehessen róla netezni. Persze a többi szenzor és chip is fontos, van duális WiFi, BT, műholdas helymeghatározás, sztereó hangszóró pár, fogad a SIM mellett TF kártyát is, amivel + 2 TB-tal tolható ki az alap 128 GB-os háttértár. Nincs viszont fényérzékelő szenzor, így marad a kézzel állítgatás, amit én személy szerint rühellek, de ez olcsó tabletes sajátosság.

hirdetés

Alldocube iPlay 50 Pro tablet teszt – Bika hardver kis pénzből is

Mielőtt belefuttok a hardverértelmezési kérdésekbe, az iPlay 50-nek van több verziója is. iPlay 50, 50S, 50 Pro, 50 Pro Max, és 50 2023, vagyis ötféle kiadás, ezek egyben a gyártói honlapon látszanak jól. Az 50 Pro/Pro Maxok már nem a Unisoc T szériára, hanem az MTK G99 Helio SoC-re épülnek, tehát erősebbek, mint a sima Ötvenesek, illetve 4/6 GB RAM helyett 8-at kapnak. Más a GPU chip is, egy Mali-G57 MC2 teszi arrébb a pixeleket.

Valójában persze tök mindegy, minek nevezgetik el a gyártók a hardvert, addig, amíg összeszed 360 000 pontot AnTuTuban, meg a GFX Bench T-Rex tesztjén 64 FPS-sel szaladgál a dínó, addig jók vagytok. Ez már bőven elég játékokhoz is, ha az igényeitek nem az egeket verdesik. A háttértár is decens, 732 Mbps-t teljesít olvasási és 264 Mbps-t írási sebességben, ami rendben van, gyorsnak is érződik a rendszer. Pörgettem a szokott neveket és nem nagyon akadozott sehol gaming közben a hardver, így aki nem akar sokat költeni, az már meg is találta a célszerszámot a játékokhoz. Van még egy nagy előnye, hogy MTK és nem Unisoc hardver adja a rendszer lelkét: a GPS vétel brutálisan gyors és pontos a Tiger SoC-khez képest.

Hogy egy kicsit elszomorítsam a nagyérdeműt, a Widevine tanúsítvány csak L3-as,

vagyis streamingre nem ez a legjobb eszköz, hiszen csak SD-ben jönnek majd a tartalmak. Netezni, híreket olvasni viszont remek, van szemkímélő esti mód, aki pedig az előbbi hiányosságot egy L1-es tanúsítvánnyal javítaná, annak ott van az Alldocube iPlay 50 2023-as verziója vagy a már tesztelt iPlay 50 Mini. A rendszer a viszonylag friss Android 12-es, hibába nem futottam bele, majdnem stock, a menü tűnik nekem egy picit másnak, de sallangmentes, nem aggattak rá bloatware-eket, amik megkeserítenék az életeteket.

A kamera szekciót nem szokták a gyártók kidomborítani, mert tableteknél nem sok értelme van.

Azért itt is van két kamera, egy hátsó 8 és egy 5 MP-es szelfi. Ez a szokásos videofonos beszélgetésekre, meg nagyon minimalista képek lövésére alkalmas, és itt a minimalistát nem jó értelemben gondolom. „Se színe, se szaga” az elkészült tartalmaknak, fakók a fényképek, kiégnek. Egy dolgot viszont jól csinálnak a kamerák: hűen hozzák a Nokia korszak életérzését, ráadásul a szoftveres rész is egyszerű, mint a faék. A videót meg hagyjuk is, mert semmilyen stabilizálás nincsen, nélküle meg még nem igazán készült megfelelő tartalom, így senkinek az idegrendszerét nem borzolnám vele.

Összegzés

Az Alldocube iPlay új szériája eléggé széleskörű és olcsó ahhoz, hogy nagy tömegekhez eljusson. Már az iPlay 50 Mini is nagyon jó volt, sőt, bizonyos szempontból komplettebb tablet is, mint az iPlay 50 Pro. Ebben viszont van normális hardver is, ami tempósan mozgatja a rendszert. A tablet legnagyobb hibája, hogy nem tudja a streaming szolgáltatók anyagait HD-ban is lejátszani, illetve a fényérzékelő szenzor hiánya idegesítő még. Más nem nagyon van, jó az üzemidő, erős a vas, egész jó a kijelző, van 4G modem, általános felhasználásra teljesen jó.

A BG99HU094  kuponnal nincs 51 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., bizony ma már ennyiért is adnak 8 GB RAM-mal és Helio G99-es procival szerelt tabletet, EU raktárból, ingyenes szállítással. Ez egy jó deal, ha 10 col körüli tabletet kerestek, ha meg nem, ott az iPlay 50 Mini.

Pro

 • Decens hardver
 • Elég jó kijelző
 • Sok memória, gyors pörgős rendszer
 • Olcsó

Kontra

 • Csak Widevine L3 a licensz, a streaming tartalmak SD-ben nézhetők
 • Nincs fényérzékelő szenzor

hirdetés