hirdetés

Yoobao H40-45W 40 000 mAh-s power bank tesztje

Giga energia

teszt
Yoobao H40-45W 40 000 mAh-s power bank tesztje 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-01-20

Igazi szörnyet húztam ki a dobozból, mikor kibontottam a Yoobao H40 power bankjét. Ez eddig a legnagyobb kapacitású telep, amit láttam, de a kapacitásánál a terhelhetősége sokkal izgalmasabb, ugyanis képes 45 W-ot is leadni a PD portján keresztül, amivel akár egy kisebb laptopot is meg lehet tápolni. Szerencsére 2 további USB kimenete is van a csuklópánttal is ellátott téglának, ami egyhamar nem fog kifogyni a szuflából. Cserébe szemmel látható összeget kérnek érte, 22 800 Ft-ba kerül cseh raktárból, ez viszont már tartalmazza a szállítást összegét is.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ebből azért még egy dolog következik: a 45 W-os teljesítmény olyan sok, hogy kisebb notebookokat is meg lehet róla táplálni, és inkább az ilyen eszközöket birtokló felhasználók a célközönség, semmint a „koca töltögetők”. Feltölteni szintén sokáig tart, bár a teszter 19 órát ír, ennél szerencsére azért kevesebb, de érdemes egy bika USB-s töltőt használni ehhez.

A H40-en van 3 port, ami nagyjából bárminek a feltöltésére alkalmas,

a ki- és bekapcsolást pedig egy dedikált gombbal lehet végrehajtani:

 • 1 db Type-C ki- és bemenet: 5V/3A, 9V/3A, 12V/3A, 15V/3A, 20V/2,25A
 • 2 db USB-A kimenet: 4,5V/5A, 5V/4,5A (a két port együttesen), 5V/2,4A, 9V/2A, 12V/1,5A
 • maximális kimenő teljesítmény: 5V/5A

Akárhogy is nézem, ez bizony nem kevés, főleg a QC töltéshez tartozó 20V-on felvett 2,25A tűnik brutálisnak.

Természetesen minden fontosabb töltési szabványt támogat, PD/QC 3.0/SCP/FCP/AFC és még sok minden mást is, ebben nincs hiba. Mint ahogy abban sem, hogy egyszerre több gyorstöltési szabványt is képes használni, ami párját ritkító a piacon, általában az történik, hogy ezeket a protokollokat lekapcsolják a power bankek, ha egy másik spéci szabványt használó eszközt is rádugtok. Az akkumulátor technológia egyébként lítium-polimer, nem pedig a szokásis lítium-ion, ami kifejezetten előremutató megoldás. Természetesen rogyásig pakolták mindenféle védelemmel is, túltöltés, rövidzár, hőmérséklet, túlfeszültség, túláram és kisülés ellen is védett a cucc.

Nem volt más hátra, mint nekiesni a telepnek, és terhelni, amíg bírja. A teszteredményeket a galériában láthatjátok, tudja, amit a gyári specifikáció állít. Ami a melegedést illeti, a szokásos 30 perces tesztet toltam le rajta 22,5 W-tal, de ezt gyakorlatilag kiröhögte, míg a leoldási küszöbök esetében pedig addig feszegettem a határokat, amíg a védelmek be nem kapcsoltak. Ezeket is megfelelően abszolválta a Yoobao H40-45W, vagyis egy rossz szavam sem lehet a termékre.

Mostanában sok power bank tesztet csináltam már, a Baseus és a Xiaomi telepei voltak az egyik tesztben, a másikban pedig a Baseus fejlesztett modellje. A jó hír az, hogy mindegyiknek tudjuk az árát és a kapacitását is, így ha kiszámoljuk ezeknek a hányadosát, megkapjuk, hogy mennyibe kerül 1 amperóra:

Szerintem viszonylag egyértelmű, milyen eredményt adnak a fenti számok, ezek alapján a Yoobao egy látható felárral dolgozik, de nem igazán van alternatívája a piacon, és a 45W-os PD töltést se nagyon kínálják a konkurensek, a két különböző gyorstöltési szabvány egy idejű kezelését pedig senki. Ezek viszont drága technológiák, és ez valamennyire meg is jelenik az árban, 100 Ft a különbség ameróránként az olcsóbb darabokhoz képest.

Összegzés

A Yoobao egy meglehetősen jó minőségű és kellően brutális teljesítményű power bank, ami képes 45W-os gyorstöltésre is – életben tart egy kisebb notebookot -, 40 000 mAh a kapacitása, és egyszerre 3 eszközt is képes tölteni. Tényleg közel csúcstechnológia, a gond nem is a műszaki paraméterekkel, hanem az árral volt eddig, hiszen 37 000 Ft-ot kértek érte, azonban ez megváltozott, hiszen flash sale keretén belül 22 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül a cucc, ami 15 000 Ft-tal olcsóbb, mint az elmúlt pár hétben. Így már bomba vétel, ha csúcstechnológiát elfogadható áron akartok megkapni.

Pro

 • Brutális kapacitás
 • 45 W-ot is képed leadni a Type-C portján
 • 3 port, egyszerre ráadásul több gyorstöltési protokollt is képes kezelni
 • remek minőség

Kontra

 • Az extrákat meg kell fizetnetek, igaz ez máshol is így van.

hirdetés