hirdetés

Loskii LK-PS10/XMUND XD-PS10 hordozható töltőállomás teszt

Telep, terepre

teszt
Loskii LK-PS10/XMUND XD-PS10 hordozható töltőállomás teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-02-22

Egy ideje már kajtatunk mindenféle hordozható telep után, és végre sikerült behúznunk a Loskii LK-PS10 típusát, ami mindenféle aljzattal rendelkezik, képes váltó- és egyenáramot is produkálni, és nem mellesleg eléggé bika, 568 wattórás teljesítménnyel rendelkezik. Az ára is ehhez mért, 172 000 Ft-ot kérnek érte, amire rárakódik további 4000 Ft-nyi szállítási költség, szerencsére a Banggood reszortja az áfafizetés, így ezzel nektek már nem kell bíbelődnötök. Van viszont egy trükk, még pedig az, hogy az XMUND XD-PS10 teljes mértékben megegyezik a Loskii termékével, és a BGHU562b  kóddal 103 400 Ft-ért elhozható cseh raktárból, így érdemesebb ezt választani a Loskii helyett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Aki esetleg azt gondolná, hogy a Loskii valami szuper egyedi berendezés, annak felhívnám a figyelmét arra, hogy azonos paraméterekkel XMUND XD-PS10 néven is kapható,

cseh raktárból, ingyenes szállítás mellett, a BGHU562b kóddal 103 400 Ft-ért, a különbség csak annyi, hogy más a színe, de visszatérek a Loskii termékéhez. Oldalról indulva egy elemlámpát találhattok rajta, amit a felette lévő kapcsolóval üzemelhettek be, viszont a fényerejét nem találtam meg, azt mondanám rá, hogy olyan közepes. Szemből nézve egy rahedli csatlakozót fedezhettek fel, egy részük bemenet, amin az eszközt tölteni kell, a többi pedig kimenet, amin az áramot adja le a berendezés. A kék rajzolatok nem a dizájnt akarják feldobni, hanem azt mutatják, hogy az egyes portok milyen logika szerint vannak összeszervezve. Balról jobbra haladva az első csati a bemenet, a hagyományos 230 V-os tápegységet kell ide dugni, ami 12-24 V-ra letranszformálja a töltési feszültséget. Mellette a 12 V-os szivargyújtó csati található, ami már kimenet, ide tipikus autós cuccokat lehet dugni, alatta pedig 12 V-os tápegységeket fogad. Elöbbire a Liitokala Lii-500-as akkutöltőm pont illett ide, én ezzel használtam.

Középtájt a legfelső gomb a ki- és bekapcsolásért felel, ami egyben az összes portcsoportot is le- és felkapcsolja – ezt egy kis kék LED is jelzi -, viszont minden csoportnak van egy saját kapcsolója is. Ez azért érdekes, mert lehet hogy pl. az USB portok nem aktívak, de a 230 V-os igen, így is képes üzemelni az LK-PS10. A fő bekapcsoló gomb alatt a megjelenítő található, ami kirajzolja a töltöttséget, illetve kiírja a ki- és bemeneti teljesítményt, illetve az áram frekvenciáját. Amit innen hiányoltam, az a feszültségmérés, az előző munkahelyemen elég sok szünetementes tápegységet használtunk, és mindig élvezettel figyeltük, ahogy ez dinamikusan ugrál 225 és 235 V közötti tartományban.

Alatta 3 db USB-A port, amiről jellemzően a hordozható eszközeinket – telefon, tablet, fülhallgató – lehet tölteni, a kékkel jelölt a gyár szerint a QC 3.0 szabványt is támogatja – vagyis a 18 W-os töltést -,

és mikor beledugtam a Poco X3 NFC-met, akkor ki is írta, hogy quick charge, tehát nem kamuzott a cég. Ezek eddig egyenáramú kimenetek voltak, így tőlük jobbra elhelyeztek egy univerzális csatlakozót is, amibe 230 V-os eszközök dugóit dughatjátok. A dolog szépséghibája, hogy ez a csati nem földelt, mivel a telep sem lehet az, mondjuk én még életemben nem láttam senkit, aki egy 10 kilós, 1 méteres földelőszondát levert volna egy tábor közepén egy kalapáccsal a földbe, és arra rárakott volna egy zöld-sárga rézdrótot, ami egy power stationből lógott ki.

Forrás: Banggood

Ez viszont egyben azt is jelenti, hogy minden ilyen berendezéssel vigyázni kell, fémházas eszközöket én ide nem dugnék, mert veszélyes,

tüzet és áramütést is okozhat, tehát csak ésszel használjátok. Mielőtt teleírnátok a Facebookot a „szardzsunkakinai” és hasonló kommentekkel, az összes gyártó berendezése ilyen, ennek a technológiának ez az egyik jelentős korlátja. Cserébe kismillió védelemmel szerelték fel a Loskii telepét, amiről a leírásban kimerítő terjedelemben olvashattok.

Érdemes még néhány további terjedelmi és műszaki paramétert is megemlíteni. Egyik a súlya, ami 5 kg, jóval könnyebb, mint egy autó akkumulátor, a mérete 275x170x215 mm, vagyis nem is túl nagy, viszonylag egyszerűen mozgatható. Az egyenáram kimenetén maximum 20 V-ot és 5 A-t képes kiadni, így jön össze az 1000 W csúcsérték – ami szerintem az összes kimenetre vonatkozik -, hosszabb távon viszont csak 500 W-tal terhelhető. Az akkumulátor 800 feltöltési ciklust bír ki, a kapacitása 568 Wh, de akinek jobban tetszik, az használhatja a 153 600 mAh-t is. Sajnos nem volt 230-as kapacitásmérő teszterem, ezért ezt most el kell hinnünk a cégnek, de ez azért 15 db átlagos power bank kapacitása, ami nem kevés.

 

Loskii LK-PS10/XMUND XD-PS10 – Élesben sokkal izgalmasabb

Az első kérdés, hogy mire lehet használni egy ilyen berendezést? Van egy világutazó pajtikám, aki imádja ezeket, mert bárhova mennek a kocsival, ha valamit tölteni kell, nem az autó akkuját szívják le a cuccok, és sokszor megy ilyen telepről mindenféle hűtő-fűtő alkalmatosság. Ráadásul napelemmel újratölthető, ha egy olyan országban járnak, amelyik az egyenlítőhöz közelebb esik, mint Alaszka.

Ezen kívül kempingekben – főleg, ha az vad -, építkezésekre, drónozáshoz – én is használtam ilyet annak idején a drónakkuk töltésére -, és még sok minden másra is jó,

de az elektromos sörhűtő ládákat is életben tartja – horgászathoz elengedhetetlen -, szerintem már ezért megéri egy ilyet birtokolni. Tipikusan az a cucc, hogy amíg nincs ilyened, nem tudod minek kéne neked egy, aztán amikor meg van, rájössz, hogy mennyi mindenre jó, és azon töprengsz, hogy eddig miért nem volt. Sokszor jártam már úgy, hogy egy kitelepült rendezvény miatt is jó lett volna egy telep, és akkor nem kell 400 méter kábelt áthúzni a placcon.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Otthoni környezetben persze egy kicsit furcsa használni, mert eléggé indokolatlannak érződik, hogy bármit beledugjatok ahelyett, hogy erre falba épített konnektorkiállásokat használnátok. Azért én eljátszottam, hogy az áramszolgáltató éppen nincs a helyzet magaslatán, és nomádkodtam lakáson belül egy kicsit. Felpattintottam rá a Xiaomi Mi Gaming laptopomat 2 monitorral meg a BlitzWolf BW-CML1 monitorlámpámmal egyetemben. Az összesen 75-80 W fogyasztást eredményezett, amit durván 7 órán át volt képes kitartani, amit nem nehéz kiszámolni, hiszen 568 Wh osztva 75 Wh-val, az nagyjából pont ennyire jön ki. Aztán elkezdtem róla tölteni a Poco X3 NFC-met, a Redmi Note 11 teszttelefont, illetve egy harmadik készüléket, amit titoktartás miatt nem nevezhetek meg, de a Xiaomi érdekkörébe tartozik. Egyből felugrottunk 95 W-ra, ami fura, mert a QC 3.0 port maximum 18 W-os teljesítményre képes, ezek szerint többet tud a Loskii leadni? Nem, a kutya ott van elásva, hogy a notebook néha többet, néha kevesebbet eszeget, attól függően, milyen műveletet futtat a vas.

Aztán a cucc annyira a szívemhez nőtt, hogy levittem a csocsóasztalomhoz, rácsaptam a LED lámpáját, 10 W, hát ez sosem fog így lemerülni,

de mondjuk egy sátorban, ahol van 3 asztal lámpával, meg egy laptop, amiről a versenylebonyolító szoftver megy, ott is ellenének 6-8 órát.

Hopp, este focimeccs, a TV-nek pont jó lesz, nézzük, milyen számok jönnek ki. Itt oszlatnám el azt a közkeletű tévedést, hogy egyes dolgok nem fogyasztanak semmit, ha standby-ban vannak. A telefontöltők gyakorlatilag mérhetetlenül keveset, de az én kb. 20 éves JVC lapos TV-m 12 W-ot megeszik így is. Bekapcsolva pedig 170-et, amivel azért már egész tempósan – kb. 3,5 óra alatt – le lehetett meríteni a cuccot.

Nem volt más hátra, mint megnézni, hogy tudja-e az 500 W-os átlag és az 1000 W-os csúcsterhelést.

Előtte azonban fel kellett töltenem, hiszen a lapos TV kivéreztette, és ha már így alakult, rádugtam egy telót is, hogy feltöltés közben tovább tudja-e adni a kakaót. Jelentem, igen, viszont a bemeneti oldal teljesítménye csak 93-94 W, így azért bő 6 óra nulláról telenyomni a cuccot. Ezt persze nem írja ki, pedig igazán megtehetné, és ugyanezt jelezhetné merülés közben is, hogy adott terheléssel mennyi a hátralévő idő.

De vissza a maximum terheléses teszthez, és bár nem túl életszerű, rádobtam egy hajszárítót, mert ott viszonylag jól lehet szabályozni a fokozatokkal a teljesítményt. Ezt szépen abszolválta – 460 W-tal -, igaz a hűtőventilátora itt már beindult, ha pedig fölé vittem a fogyasztást, egyszerűen kikapcsolta az adott kimenetet. Mit mondhatnék? Kijött belőle, aminek ki kell, de ebből még ugyanúgy senki nem fogja tudni eldönteni, hogy megéri-e egy ilyen cuccot megvenni, vagy sem, így összehasonlítottam az árát a konkurenciával:

 • Loskii LK-PS10: 172 000 Ft, 568 Wh/153,6 Ah, maximum terhelhetőség 1000 W
 • Xmund XD-PS10: 103 400 Ft, a BGHU562b kóddal, 568 Wh/153,6 Ah, maximum terhelhetőség 1000 W (megegyezik a Loskii termékével)
 • Nitecore NP600: 285 200 Ft, 594Wh/165 Ah, maximum terhelhetőség 600 W
 • BlitzWolf BW-PG1: 117 255 Ft, 462 Wh/124,8 Ah, maximum terhelhetőség 800 W
 • FlashFish UA 1100: 260 000 Ft, 1100 Wh/279,6 Ah, maximum terhelhetőség 1000 W (a 230 V verzió esetében)
Loskii LK-PS10/XMUND XD-PS10 hordozható töltőállomás teszt 24 Ugyanaz a termék, csak más néven, a bal oldalit, az XMUND XD-PS10-et vegyétek.

Forrás: Banggood

Vannak még más, kisebb modellek is, de az LK-PS10-hez nem érdemes őket mérni. Ami jól látható, hogy ár/érték arányban a Loskii/Xmund a legjobb, azt kell venni, amelyik éppen olcsóbb. Itthon a hasonló teljesítményű Ecoflow River Max 220 000 Ft, vagyis kintről ez is jóval jutányosabb áron érhető el.

Összegzés

Jó kis cucc a Loskii terméke, az LK-PS10/XMUND XD-PS10 beváltotta a gyártó ígéreteit, és jóval olcsóbb, mint itthon. Voltak apróságok, amik nem tetszettek, pl. kiírhatná a lemerülésig hátralévő időt a terhelés alapján és ugyanezt töltésnél is, illetve akkor lenne az igazi, ha lehetne hozzá venni kiegészítő akkut, amivel összekapcsolható, és egy napelem is jól jönne. Persze sokat akar a szarka, ez a móka itthon – komolyabb cucc + kiegészítő akku – az 500 000 Ft-os kategória, akkor meg miről beszélünk? Az LK-PS10 minősége rendben van, egész sokáig kitart eszközöket, van USB-s gyorstöltés rajta, elemlámpa, csendes, tonnányi védelemmel rendelkezik, és még csak nem is drága.

Persze a magyar fizetésekhez képest a 172 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). nem kevés, de a kategóriájában ez egy olcsó cuccnak számít. Slusszpoén, hogy az XMUND XD-PS10 még olcsóbb, a BGHU562b kóddal 103 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért elhozható, ráadásul cseh raktárból érkezik ingyenes szállítás mellett, így ezt érdemes venni a Loskii LK-PS10 helyett.

Érdemes továbbá megemlíteni a fejlettebb verziót, a Loskii-PS31-et, ami már PD szabvány szerint 60 W-ot is le tud adni, vagyis kisebb notebookokat is meg tud direktben táplálni.

Pro

 • Egész jó, strapabíró anyagok
 • Sok kimenet
 • Elég nagy teljesítmény
 • 12 V-os csatlakozóról is tölthető
 • Olcsó
 • Az XMUND XD-PS10 ugyanez a termék, nevetségesen alacsony áron

Kontra

 • Nem lehet kiegészíteni plusz akkuval
 • Vehető hozzá napelem, jó drágán

hirdetés