hirdetés

Li-Ning Heather cipő teszt

Nyárias, kényelmes

teszt
Li-Ning Heather cipő teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-07-08

Újabb kínai cipőt vettem Aliexpress-ről, de most nem a futó kategóriából választottam, hanem egy egyszerű, városban használható nyári lábbelit szereztem be. Könnyű, mesh anyag, kényelmes talp, és 6600 Ft-os ár, amiért itthon nem találtam minőségi terméket.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A mesh azt jelenti, hogy a csuka nem merev, telített anyagokból – mint pl. velúr bőr – készül, hanem légáteresztő, könnyen deformálódó, cserébe rendkívül alacsony súlyú matériából. Itt a fantázianeve Mono Yarn, de ennek semmi jelentősége nincsen, teljesen általános, hálós anyagot jelent. Ennek használata tipikusan a kétélű fegyver esete: nagyon jól szellőzik, remekül hajlik, nem izzadtok bele, cserébe a víz- és porállóssága a nullával egyenlő. Ebből már kitalálható, hogy ez egy május-szeptember időszakban használható cipő, de ahogy 10 fok alá esik a levegő vagy csapadékosabb lesz az idő, ideje elküldeni téli álomra és elővenni valami masszívabbat. Nyárra viszont ez az ideális választás, amennyiben nem akartok a 35 fokban elevenen megfőni.

Egy trükk, hogy az Aliexpress-es vásárlás olcsóbb legyen

Több dolggal is érdemes Aliexpress-es árakat csökkenteni. Szinte minden esetben az új vásárlók kapnak egy 3 vagy 4 dolláros kupont az első vásárláshoz, ami egy cipő esetében akár -10%-os árkülönbözetet is jelenthet. A másik, hogy maguk a boltok is szoktak bizonyos összeg felett kupont adni. Vagy azért, mert valamilyen akció keretén belül mindenki ad – pl. Summer Sales – vagy pedig azért, mert a boltnak van valamilyen jubilleuma.

Néhány boltnak van egy úgynevezett “Daily Deal” szekciója, ahol mindig egy aktuális terméket áraznak le, érdemes ezekre is figyelni.

Bár eddig ilyesmivel nem találkoztam, a sarokrész is elasztikus, annak ellenére, hogy a cipőnek van tartása. Ez azt jelenti, hogy hátul is szét tudjátok valamennyire húzni az anyagot, így nagyon könnyű belelépni a Heatherbe. A levétel is pont ugyanilyen egyszerű, nem kell cipőkanállal kavarni az előszobában. A másik a súly, ami extrém alacsony, 214 grammot nyom a 43 2/3-os méret, ami kevesebb, mint a legkönnyebb futócipőm. Erre mondhatnátok, hogy nincs benne anyag, de hát pont ez a lényeg, nem a Mátrába megyek vele túrázni, arra ott a Zamberlan bakancsom a maga 730 grammjával.

A talp a szokásos EVA habszivaccsal töltött, nem túl vastag, de elég lágy réteg. Érezhetően jobban csillapít a sarokrészen, hiszen sétálás közben ide terhel az emberek döntő többsége, előre elvékonyodik, orrvédelem gyakorlatilag nincsen. A minőség rendben van, ragasztási, varrási hibákba nem futottam bele. A cipőfűzője kellően hosszú, nekem már túlságosan is, én mindig betömködöm a cipő oldala mellé, sajnos a terepfutó csukákon található okos kis nyelvzsebbel nem rendelkezik a Heather.

Ami a kényelmet illeti, az teljesen rendben van, több óra mászkálás után sem éreztem, hogy fájna benne a lábam. Remekül hajlik a felsőrész, könnyű és szellős is, ami a 30-35 fokban igencsak örömteli. Hátránya viszont az, hogy ha egy poros úton caplattok – pl. Budán a Római-parton -, akkor elég könnyen belemegy a kosz. A kék-narancs verzión a szürkés-fehér homok is elég könnyen megtapad, de persze választhattok a másik 3 színösszeállítás közül is, azokon talán kevésbé látszik. A cipő mérethelyes, és az elasztikussága miatt alapból könnyen nyúlik, így én egy fél számmal nagyobbat választottam a 265 mm-es lábhosszomhoz, és ez tökéletesen kényelmes is.

Azt azért megjegyezném, hogy az alacsony árba az is belejátszik, hogy „new user” kuponnal vettem a cipőt, illetve érezhetően kevesebb anyag van benne, mint mondjuk egy velúr bőrből készült lábbelimben. Cserébe nem is annyira sokat ápolni, nem kell fújkálni meg kenegetni mindenféle szerekkel, igaz a mesh anyag nem is annyira ellenálló. Teljesen véletlenül jöttem rá egy extra funkciójára, remekül lehet rollerezni benne, mert nagy sebességnél átfúj rajta a szél, így remekül hűl benne a láb.

Összegzés

Kellemes nyári cipő a Li-Ning, kényelmes, alacsony súlyú és kellően elasztikus ahhoz, hogy könnyedén le- és felvehessétek. Hátránya, hogy a légáteresztő anyag nemcsak a levegőt, hanem a koszt is beengedi, így poros földutakra vagy vizes területre nem ajánlott, de a nagyvárosi betondzsungelben tökéletesen megállja a helyét májustól szeptember végéig. Utána viszont el kell tenni télire és elővenni valami komolyabb darabot. Jelenleg 24,5 dollárért vagyis 7600 Ft-ért kapható, az árból még 1200 Ft-ot faraghattok, ha új felhasználóként regeltek még egy fiókot és a PP4BTL93 kuponnal levihetitek 6600 Ft-ra az árat.

Pro

 • Kényelmes
 • Alacsony súly
 • Remekül szellőzik
 • Az elasztikussága miatt nagyon könnyű fel és levenni
 • Olcsó

Kontra

 • Tipikus nyári cipő
 • A mesh anyag miatt nagyjából nulla a vízállósága
 • Poros környezetben gyorsan koszos lesz

hirdetés