hirdetés

Geemax C1 futógép teszt

Szeretsz veszélyesen élni?

teszt
Geemax C1 futógép teszt 1

Forrás: Banggood.com

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-09-12

A pandémia a beltéri sportolást meglehetősen népszerűvé tette, így az XMUND futógépe után a Geemax C1 névre keresztelt termékét is a tesztpadunkra vontuk. Ez egy maximum 10 km/órás futást lehetővé tevő termék, amin természetesen gyalogolni is lehet, ha valakinek arra van igénye. 76 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGHU2521  kóddal cseh raktárból, ingyenes szállítás mellett. Lássuk, milyen tesztköröket futottunk a piac legolcsóbb futópadján!

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 6
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 6
 • ár/érték arány: 10

7.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Nálam a fekete variáns járt, de van egy rózsaszín verzió is,

ha valaki azt választaná, ami egyébként nagyrészt ugyanúgy fekete, mint a tesztalany, csak a műanyag burkolatokat színezték át. A minőséggel koránt sem voltam elégedett, és nem az zavart, hogy olcsó anyagokkal dolgoztak, sokkal inkább a kivitelezéssel voltak gondjaim. Például 1-2 helyen a szigetelés kilógott a géptestből, a baloldali korlátot tartó csavart alig bírtam betekerni, szóval vannak itt hézagolási problémák is. Túl sok mindent nem kell rajta szerelni, a korlátot kell függőlegesbe állítani, illetve felrakni rá a tablettartó műanyag profilt és már meg is vagytok. Az elején van két görgő, amivel könnyedén mozgatható, a tömege sem túl nagy, és fogás is van rajta ahhoz, hogy megemeljétek.

A gép legnagyobb problémája a vészleállító hiánya.

Aki futópadozott vagy jetskizett már életében, az el tudja képzelni, hogy néz ki egy ilyen, aki nem, annak pedig elmagyarázom. Egy csipeszt kell(ene) a ruhátokra csíptetni, aminek a vége egy mágneses kapcsolóban végződik, ha ezt lehúzzátok a futógépről, akkor az lassulva leáll. Nem nehéz kitalálni, hogyha elestek, akkor ez a cucc leold, és leállítja a futópadot, csökkentve annak kockázatát, hogy a kezeteket vagy például a hajatokat bekapja a szalag. Ne ez az, amit nem fogtok a Geemax C1-en megtalálni, ami szerintem szarvashiba, és egy fokkal veszélyesebbé teszi a használatot, mint egyébként. Persze azért nem kell túldramatizálni a dolgot, de jó tudni, hogy ez bizony hiányzik a repertoárból.

Ellentétben a távirányítóval, ami sokkal jobb a Geemax esetében, mint amilyen az XMUND XD-T2-nél volt, és amit korábban szabályosan gyűlöltem. A gépet egy nagy piros billenőkapcsolóval helyezhetitek áram alá, gyors öndiagnosztika után pedig a kontrollerrel lehet működésre bírni. A „fej” részen van egy panel, amin mutatja a működési adatokat, de valami olyan rettenetesen gagyin, hogy az elképesztő. Elvileg a mode gomb nyomogatásával váltogathattok a kalória, a megtett kilométer és az eltelt idő között, de egy elég brutális lámpa világítja meg a feliratot, így szemből semmit nem lehet belőle látni. Le kell hajolni és akkor bizonyos szögekből el lehet olvasni, mit is jelez vissza a gép. Vagy verzió 2: megtanuljátok a sorrendet. Vagy mégsem? Merthogy totálisan összevissza váltogat, volt mikor egymásután kétszer az időt mutatta. Nem tudom mi benne a logika, én nem jöttem rá, de ha valaki megfejti és megírja egy e-mailben, esküszöm, hogy beleírom utólag a cikkbe.

Forrás: Banggood

Ami a ‘2 in 1’ funkciót illeti, ez nem jelent mást, minthogy lehet rajta gyalogolni is lehajtott korlát mellett,

ekkor maximum 5 km/órával forog a szalag. Nem tudom ennek mi értelme, mikor felhajtva 10 km/órát tud, és ott is be tudjátok állítani az 5 kili/órát. Plusz legalább van mit fogni, ha valaki a karját nem használva akar futni.

 

Geemax C1 – A sok rossz előjel után egész jó használat

A sok előkészület után felpattantam a „paripára” és elkezdtem rajta vágtázni. A korábbi XMUND cikkben már elég jól levezettem, mi szokott a szűk keresztmetszet lenni egy ilyen gép esetében, de elevenítsük fel egy kicsit az alapokat. 10 km/óra az nem meglepő módon 10 lefutott kilométert jelent óránként, vagyis 6 perc/km-t. Ezt egy átlagos futó is tudja, mikor nem sietek olyan 6:30 körül futok, de versenyen volt hogy 5:15-öt is teljesítettem félmaratonon.

Tehát, a fentiekből az könnyen kikövetkeztethető, hogy egy teljesen átlagos ember is elég gyorsan el tudja érni a futógép határait,

ezért is szoktam azt javasolni, hogy 12 km/órás futógépet érdemes venni. Nyilván az már nem a belépő kategória, hanem plusz egy szint, lásd XMUND XD-T2. A másik dolog, hogy futópadokon alapvetően könnyebb futni, mint a valóságban, ezért 1-1,5%-kal meg szokták emelni a szalag dőlésszögét, amit ezek az olcsó padok, így a C1 sem tud. Igaz 200 000 Ft-ig egyik sem, de ez is segít abban, hogy nagyobb tempóban kocogjatok. Plusz télen fel kéne venni 3 kiló ruhát a hideg miatt, szóval alapvetően sok tényező támogatja a gyorsabb futópados, mint a valós rekortános vagy aszfaltos futást.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Szintén kardinális kérdés a szalag szélessége,

ugyanis minél magasabb valaki, annál nagyobb terpeszben fog állni. Az XMUND 110×40 cm-es futófelületével gyakorlatilag egyezik a Geemax C1 sajátja, ami 40,9×15,4 inch, ez gyakorlatilag centiméterre átszámolva 100×40-et ad ki. Miért tud para lenni a keskeny futófelület? Mert amikor melléléptek, a cipőtök a nem mozgó keretet is éri, és ilyenkor megcsúszik a láb. Ezért azt javaslom mindenkinek, hogy tegye maga elé a távot és eleinte a korlátot fogva próbálkozzon. Miután megszoktátok a futás érzését, lehet növelni a tempót és elengedni a segédkeretet. A C1 terhelhetősége 365 font, ami 120 kilogrammot jelent. A 73-75 kilómmal és 175 cm-es magasságommal már ritkán, de tudtam mellélépéseket produkálni, szóval aki nálam nagyobb darab, az szélesebb szalaggal szerelt modellt válasszon.

Ami a Geemax C1-en futást illeti, alapvetően nem rossz, hozza a belépő szintű futógépek érzetét, mindenféle extra nélkül. A tempót könnyebb tartani, mint egyébként, a vízszintet kis kitekerhető lábakkal jól be lehet(ne) állítani, ha lenne belőle négy, de ebből csak kettő van. Ez azt eredményezte, hogy a nem teljesen vízszintes laminált padlón folyamatosan elcsúszott a futás közben a szalag abba az irányba, amerre a szoba lejtett. Ezt a lejtésből fakadó hibát mindenképpen igazolni akartam egy ellenteszttel, ezért megfordítottam a szobában a C1-et, ekkor a másik irányba csúszott el a futófelület. Ilyenkor hozzáér a váz széléhez, ami ugyan a használatot semmiben nem befolyásolja, de az idő előrehaladtával szerintem gyorsabban fogja koptatni a szalagot és így csökkenti az élettartamot.

A távirányítója kiváló,

nagyon érzékeny, egyszerű kezelni, könnyű vele a dolgokat a gépen módosítani. Egy dolgot viszont hiányoltam, ez pedig a futások utáni olajozás. Ennek lényege, hogy a szalag lassabban kopjon el és hogy ne tapadjon le, ezért vagy egy beöntő nyíláson vagy pedig a futószalagot megemelve be szokták alulról kenni a felületet. A leírás említi, hogy van a pakkban, de az enyémben nem volt – és erre mások is panaszkodtak -, de gyárilag is lekezelik, ami egy darabig kitart. 30 óránként érdemes újraolajozni fegyver/orsó/biciklilánc olajjal – ezek tulajdonképpen ugyanazok, műszerolajként is ismert –, bármelyik barkácsáruházban párszáz forintért kapható. Olyat is olvastam, hogy valaki megküldte WD40-nel, de én maradnék a korábban említett kenőanyagoknál.

Összegzés

A Geekmaxi C1 nem akar több lenni, mint egy belépőkategóriájú futógép, és hát ha akarna sem menne neki. Van néhány hiányossága, párat kiemelnék, mert ezek perdöntők lehetnek. Egyik, hogy a sebessége maximum 10 km/óra, amit azért elég gyorsan el lehet edzettségben érni, a másik a vészmegállító hiánya, ami ráadásul veszélyes is. Szintén lehetne szélesebb a szalag, de itthon kicsit drágábban – 90 000 Ft körül – csak keskenyebbet lehet kapni, azt semmiképpen ne vegyétek meg. Azért az előny oldalon is van néhány dolog, nyilván az, hogy olcsó, könnyű mozgatni és végülis használni is.

76 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGHU2521  kóddal cseh raktárból, ingyenes szállítás mellett, ennyiért SEMMIT nem lehet kapni. Legközelebbi ellenfele az említett XMUND XD-T2 112 000-ért, itthon a buli az Everfit gépekkel 170 000 Ft-tól kezdődik.

Pro

 • Remek távirányító
 • Alapvetően problémamentes működés
 • A piac legolcsóbb futógépe
 • Könnyű, és a görgők segítségével egyszerűen arrébb tehető
 • Egész sok adatot visszaad

Kontra

 • Helyenként minőségbeli hiányosságok
 • Nincs vészleállító, ami balesetveszélyes
 • A szalag lehetne szélesebb
 • Nehezen látható, hogy a komputer pontosan milyen adatot mutat
 • Alacsony maximum segebsség
 • Nincs olajozó a csomagban (de ez filléres tétel)

hirdetés