hirdetés

Nextool Outdoor és 4tool ED10 elemlámpák tesztje

Megvilágosítanak

teszt
Nextool Outdoor és 4tool ED10 elemlámpák tesztje 1
írta: hajas
2021-10-21

Újabb két elemlámpa látogatott el szerkesztőségünkbe, a 4tool ED10, valamint a Nextool Outdoor. Mindkét modellnek megvannak a saját erősségei, előbbi zseblámpa például erősebben világít, míg utóbbi powerbankként is funkcionál. A legjobb bennük az, hogy Type-C kábellel tölthetők, hosszú az üzemidejük, kiváló az anyaghasználatuk, mellékelnek hozzájuk akkumulátort és tudásukhoz képest elég jó áron kaphatóak. Mindkét készüléket Kínából tudjátok megrendelni, a 4tool ED10-ért 6400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot, míg a Nextdoor Outdoorért 12 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek szállítással együtt.

4tool ED10

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Nextool Outdoor

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Nextool Outdoor és 4tool ED10 elemlámpák tesztje – Akadnak azért különbségek

Eddig a méretüket leszámítva nem sok különbséget fedezhettetek fel a két termék között, pedig akadnak bőven. Például az akkumulátorok mérete nem egyforma. Az ED10-ben egy 2600 mAh-s, 18650-es, míg az Outdoorban egy 21700-as, 4500 mAh-s kapacitású telepet találhattok. Egyébként az akkut kb. sosem kell kivennetek belőlük, hiszen Type-C kábellel lehet őket tölteni, így nem kell külön vacakolni a külső dokkolóval. A töltőnyílásokat gumitömítéssel látták el, az Outdooron az USB-C mellett egy USB-A kimeneti portot is találtok, hiszen a lámpát powerbankként is használhatjátok.

A Nextool Outdoor bekapcsológombja számomra kissé érdekes, mivel megnyomásakor nem kattan, illetve azt se lehet érezni, hogy kellően benyomtam-e. Olyan, mintha egy gumilabdát nyomkodnék, de gyorsan megszokható. Egyébként kellően érzékeny, nem kell idegből benyomni, a lámpa fénye pedig a benyomástól számított kb. fél másodpercen belül felvillan. 4 üzemmóddal rendelkezik, bekapcsolás után a közepes intenzitással világít, nyomásra a maximumra, újabbra pedig a minimumra ugrik, dupla nyomásra pedig a stroboszkóp indul el. Nagyon tetszik benne, hogy az oldalára 4 darab indikátor LED-et szereltek, melyek rövid nyomást követően villannak fel, így könnyedén csekkolhatjátok az akku töltöttségét. Az viszont nem annyira tetszett, hogy az utoljára használt üzemmódot a lámpa nem jegyzi meg.

Az ED10 vezérlése hasonló. Az indításhoz és a kikapcsoláshoz kb. másfél másodpercig kell lenyomva tartani a gombját, a négy üzemmód között pedig rövid nyomással tudtok váltani. Elsőként maximum fényerőn kezd világítani, majd tovább nyomkodva visszavesz a teljesítményből, végül pedig a stroboszkóp módra válthattok. Sajnos az utoljára használt üzemmódot ez sem jegyzi meg.

Az indikátor LED-eket nem kapta meg, helyette a bekapcsológomb mutatja az aksi állapotát. Töltés közben például pirosan világít, a folyamat befejeztével pedig kékre vált. Ha az akku töltöttsége 20% alá csökken, akkor pirosra vált, jelezve ezzel, hogy ideje töltőre tennetek a lámpát. Ez kevésbé pontos, mint például a cikkbéli versenytársáé, szerintem bőven belefért volna a keretbe ez a filléres kényelmi funkció.

Térjünk is rá az üzemidőre, a vetítési távolságra és a kibocsájtott fénymennyiségre:

4tool ED10AlacsonyKözepesMagasStroboszkóp
Fénymennyiség (lm)2542014001400
Távolság (m)26107200
Üzemidő (ó)1005,53,5
Nextool Outdoor Alacsony Közepes Magas Stroboszkóp
Fénymennyiség (lm) 2030012001200
Távolság (m) 2590190
Üzemidő (ó) 10094,5

Az adatok alapján látszik, hogy a 4tool eszköze fénymennyiségben és távolságban veri a Nextool Outdoort, üzemidőben viszont utóbbi a győztes. A maximális 190 és a 200 méteres távolságokat viszont nem tudtam lemérni, azonban egy közeli mezőn elég messze eljutott a fénycsóvájuk. Lakott területen a kivilágított utcákon teljesen felesleges, sőt, még balesetveszélyes is lehet a maximális fényerővel használni a lámpákat, hiszen eléggé vakítanak, bőven elég valamelyik kisebb fokozat. Sajnos a fénysugarat egyiknél sem lehet fókuszálni, így a nyalábok aránylag nagy területet fednek le. Mindkettőnél azt tapasztaltam, hogy a fénypászmák közepe sokkal világosabb, majd kifelé haladva halványulnak, de különböző módon.

A 4toolnál szinte tökéletesen kirajzolódnak a körök, a Nextoolnál ezek már sokkal kevésbé kivehetők. Persze ez a gyakorlatban nem igazán jelent semmit, mivel teljesen máshogy szóródik a fény 5 és 100 méteren.

Összegzés

Nehéz lenne választani a két zseblámpa közül, hiszen mindkettő kiváló specifikációkkal rendelkezik. A Type-C kábeles töltési lehetőség ma már szinte alapkövetelmény, de a Nextool Outdoor még ennél is tovább ment, hiszen USB-A portjának köszönhetően powerbankként is használható. A 4tool ED10 kompaktabb, erősebben világít, valamivel rövidebb is az üzemideje, és jóval olcsóbb, mint a vetélytársa.

Az ED10-et 6400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért, míg az Outdoort majdnem dupla áron, 12 300 Ft-ért tudjátok megrendelni a Banggoodról. Mindkét ár tartalmazza a Banggood Express szállítási díjat is, így nem kell aggódnotok a többletköltségek miatt.

Pro

 • 4tool ED10: kompakt, remek anyaghasználat, magas fényerő
 • Nextool Outdoor: remek anyaghasználat, magas fényerő, powerbannként is használható, akku indikátor LED-ek

Kontra

 • 4tool ED10: nem jegyzi meg az utoljára használt üzemmódot, az akku merülését kevésbé pontosan mutatja, nem állítható a fókusz
 • Nextool Outdoor: elsőre talán szokatlan lehet a bekapcsológombja, nem állítható a fókusz

hirdetés