hirdetés

Wuben C3 P9 elemlámpa teszt

Szegény ember túralámpája

teszt
Wuben C3 P9 elemlámpa teszt 1
írta: Don Kartács
2021-06-19

Egy ideje nem teszteltem elemlámpát, mert eléggé szezonális termék, de így nyár elején újra rákaptam a témára. A Wuben számomra eddig ismeretlen márka volt, pedig egész jó kis lámpa ez a C3 P9, főleg hogy 1200 lumen fényerővel büszkélkedhet. A legjobb benne viszont az, hogy Type-C portról tölthető, így nem kell vacakolni a különálló 18650-es töltőállomással. Cseh raktárból 6500 Ft-ot kérnek érte a BGHU0548 kuponnal, így sem vám, sem áfa nem terheli, a szállításért 1000 Ft-ot kell fizetnetek és várhatóan jóval gyorsabban megkapjátok, mint Kínából.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 9
  • design és anyagminőség: 10
  • felszereltség, funkciók: 9
  • ergonómia: 10
  • ár/érték arány: 10

9.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A lámpa elején egy indikátor LED-et helyeztek el,

ami a töltöttséget mutatja 4 fokozatban. Konstans zöld, villogó zöld, konstans piros és villogó piros jelzések követik egymást a merültségtől függően. A hátoldalán helyezkedik el a szilikonos gomb, ami “reverese clicky” típusú, vagyis nem benyomásra, hanem elengedésre kapcsolja be a lámpát, és azt is megjegyzi, mi volt az utolsó mód, amiben hagytátok. Hat állása van, 5/80/400/1200 lumen fényerő között váltogathattok egy nyomásra, duplára a stroboszkópot, triplára pedig az SOS-t kapcsolhatjátok be. Minden módhoz külön üzemidőt is megadtak, 143/20/3,5/2,5 óra, viszont érdemes megjegyezni, hogy ez a gyári, 2600 mAh kapacitású, 10 A áramtűrésű teleppel értendő. Ebben a méretben vannak 3500-4000 mAh-s variánsok is, amivel a fenti időintervallumok bőven kitolhatók.

A Wuben egyébként eléggé komolyan vette, hogy magas minőségben állítja elő termékeit,

például a belső rugó aranyozott – legalábbis állítólag -, ami így jóval korróziótűrőbb, mint a hagyományos megoldások. Jó pont az Osram P9 LED is, ezért hívják a lámpát Wuben C3 P9-nek. Sajnos az Extreme Lights oldalán nem találtam meg a maximum fényerőt, de a teszt alapján simán tudhatja, sőt, ahogy észrevettem, mindenhol 1200-1500 lument adnak meg a LED erejére, vagyis a cég nemhogy túlzott volna, hanem éppen ellenkezőleg, a minimum értéket adta meg. A legnagyobb fokozatban ez 179 m-es fénycsóvát eredményez, amit ugyan lemérni nem tudtam, de a hegy tetején lévő házak irányából érkező beszólásból arra következtetek, hogy azért még 100 méter fölött is eléggé bika. Érdekes, hogy a leírásban nem találtam meg a színhőmérsékletet, de máshol igen, 6500 K, vagyis egy picit a kékes tónus felé tolódik el a csóva, viszont azt sajnálom, hogy ebből nincsen több variáns.

A vetített kép egész jó,

legalábbis szebb, mint a Convoly S11-nél tapasztalt, a fénypászma viszonylag egyenletesen terül. A középső részt angolul “hot spotnak” hívják, ez elég nagy, nincsenek zavaró körök a szélén, szóval a LED és a vetítőlencse is minőségi darabnak tűnik. Ezeknek az olcsóbb lámpáknak eléggé tipikus hibája szokott lenni az, hogy a sugár közepe világosabb, a széle pedig több gyűrűben halványabb. Vagyis nem beszélhetünk homogén sugárról, viszont mivel a fény a tárgyakon szóródik, ezért nem mindegy hogy 2 vagy 170 méteren alakul ki ugyanaz a hatás. Minél messzebbre világítotok, annál kevésbé zavaró, míg ha egy ösvényen haladtok, egyszerűen vissza kell vennetek a fényerőből.

Összegzés

A Wuben C3 P9 nekem kellemes csalódást okozott. Szolid összerakottság, hosszú üzemidő, viszonylag szép fénypászma, és még csak nem is drága a cucc 6500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért, ehhez a BGHU0548 kupont kell használnotok. Viszont amiért megvenném, az a kényelem. Jó dolog az, hogy már nem kell külön töltővel vacakolni, hanem csak bedugtok egy Type-C kábelt, és már megy is a dolog. Szerintem a hobbi túrázóknak egy power bankkal tökéletes választás, de azért a Magas-Tátrába valami komolyabbat vinnék. Itthonra Kéktúrázni viszont tökéletes, és mivel cseh raktárból érkezik, ezért vámolnotok sem kell.

Pro

  • Remek minőség
  • Az árához képest nagyon szép vetített kép
  • Type-C portról tölthető
  • Nagy fényerő

Kontra

  • Sajnos csak egyféle színhőmérsékletű LED-del kapható

hirdetés