hirdetés

Convoy S11 elemlámpa teszt

Konvojban jönnek a jó lámpák

teszt
Convoy S11 elemlámpa teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-06-29

Az Astrolux EC01 és a Nextool után itt a harmadik remek elemlámpa, amit szívesen tudnék a kínai kütyük „portfóliómban”. Kellemes minőség, a már jól bevált, nagy teljesítményű LED, kő egyszerű, megbízható technika, alacsony ár. Ezeket a paramétereket általában ti is nagyon szeretitek, főleg ha a BGCS11 kóddal 8500 Ft-ért el lehet hozni.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A dolgokat azért „Konvojék” nem bonyolították túl, egyetlen forward clicky gomb helyezkedik el a henger végén, ezt lehet nyomogatni, és kész. Összesen négy fényerő között váltogathattok, ami a maximális teljesítmény 0,1/3/30 és 100%-át jelenti. Ha pedig legalább 3 másodpercig üzemel a lámpa, megjegyzi az utolsó beállítást. Van még egy rejtett stroboszkóp módja is, amit dupla félig lenyomással csalhattok elő, még a bekapcsolás előtt. Ehhez a néhány funkcióhoz pedig tényleg nem kell leírás, mindenki magától rá fog jönni a használatra. A lámpa nagy hiányossága, hogy nem lehet USB-n keresztül tölteni, így mindenképpen kell hozzá egy töltő, amiből a Liitokala-Lii500-at ajánlom, kellően multifunkcionális és megbízható, évek óta használok egyet. Aki sokallja az árát, az pedig itt nézzen körül.

A Convoy S11-et felvértezték alacsony feszültség védelemmel, ez 2,9-3,1 V között riaszt be, a LED vibrálni kezd, majd kikapcsol. Szintén a felhozatal része a fordított polaritás elleni védelem – a tekerőkupak felé áll a negatív pólus -, a lámpát nem védett cellákkal kell használni. Van továbbá beépített túlmelegedés elleni védelem is, amikor az érzékelő eléri a 60 fokot – ilyenkor a test nagyjából 50 fokos -, visszaveszi a fényerőt közepes teljesítményre.

A lámpa lelke a már jól ismert Cree XHP 50.2-es LED, aminek a névleges maximális fényereje az Extreme Lights szerint 2654 lumen lehet. A gyártó 2400 lument ad meg, amíg így teljes mértékben hihető. A Convoy S11 specialitása, hogy többféle színhőmérsékletű variánst is árulnak, kapható 3000, 4000, 5000 és 6500 kelvines is, a 3000 áll közelebb a meleg-, míg a 6000 a hideg-fehérhez. Ízlés dolga, ki melyiket szereti, nálam a 6500 K-s járt, én kedvelem ezt a műtős fehéret, van egy fajta xenon-fényszórós feelingje.

A vetített fénypászmát azért nagyon egyenletesnek nem nevezném, az olcsóbb elemlámpák tipikus tulajdonságát hordozza magában: középen sokkal világosabb, majd kifele, több gyűrűben halványul, ezt a sötét szobában a plafonra vetítve tudjátok kipróbálni. A dolog azért nem mérvadó, mert teljesen máshogy szóródik a fény 3 és 300 méteren, amennyit nagyjából a lámpa a valóságban tud. Nagyobb távolságon pedig ez egyáltalán nem zavaró, de azért teríthetne egy kicsit jobban is a lencse.

Ami az üzemidejét illeti, itt azért belefutottam némi anomáliába. Turbó fokozaton pár perc után eléri a 60 fokot, így leszabályoz, ilyenkor visszaveszi a teljesítményt a második fokozatra. Ezért maximális fokozaton nem sok értelme van hatóidőt mérni, de azért elmondom mennyi lett: durván másfél óra. A feszültség esésével pedig folyamatosan halványul a lámpa, tehát az, hogy milyen módban és teljesítményen kezdtétek a mérést, nem mérvadó. Az is befolyásolja az eredményt, hogy 18650-es vagy 21170-es akkuval próbálkoztok. Így végül második fokozatban mértem – itt tartja a hőmérsékletet kb. 40 fokon – bő 6 órát, teljesen a lemerülésig, ez tekinthető szerintem mérvadónak.

Összegzés

Jó lámpa a Convoy S11, csak az Astrolux EC01 és a Xiaomi Nextool is hasonló árban van, és azok nagyobb tudású, jobban összerakott eszközök, néhány extra funkcióval. Én nagyon szeretem az USB alapú töltést – már amennyiben a lámpa nem tölti túl a lítium akkut, ami benne van -, ezt a Convoy S11 nem tudja, de például IP védettséget sem ad meg. A funkciók tárháza sem különösebben bőséges, de talán nem is kell annyira túlbonyolítani, mint az EC01 esetében.

Nem pejoratív értelemben használva, a Convoy S11 a „háziasszonyok” lámpája, túrázásra, kutyasétáltatásra tökéletes, de apuka is tud vele matatni az autó motorházteteje alatt. Az ára viszont nagyon közel van a másik két ellenlábashoz, így mindegyikhez szereztünk kupont, tetszés szerint kiválaszthatjátok a nektek legjobban tetszőt. Az árazásuk hasonló, az Astrolux EC01 8 900 Ft-ba kerül a BGEC01A kóddal, a Convoy 8500 Ft-ért érhető el a BGCS11 karakterek bepötyögésével, míg a Nextoolért 10 800 Ft-ot kérnek a BGN11 kuponnal.

Pro

 • Minőségi darab
 • Egyszerű kezelhetőség
 • Nagy teljesítmény

Kontra

 • A túlemelegedés elleni védelelem gyorsan leszabályozza a teljesítményt
 • Nincs USB-s töltés
 • A konkurensek többet tudnak
 • A vetített kép lehetne szebb

hirdetés