hirdetés

Nextool 2000 LM elemlámpa teszt

Ez lesz a következő szerszámod

teszt
Nextool 2000 LM elemlámpa teszt 1
írta: Don Kartács
2020-01-26

Télvíz idején elég sok elemlámpával szoktam játszani, hiszen sötétségben adja magát, hogy világítsak valamivel. A Nextool terméke – ami egyébként a Xiaomi Youpin webáruház jeles képviselője – kifejezetten jó minőségű, simán vetekszik a Nitecore lámpáival. Ráadásul van egy olyan extrája, ami miatt mindenki meg fogja vásárolni, aki sem az akkumulátorral sem annak töltőjével nem szeretne vacakolni. 9 000 Ft-ot kérnek érte a BGHUD2209111 kuponnal, és mivel ez egy Nitecore minőségű termék, ennyit simán ér, de lehet, hogy a dupláját is.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

9.6

 • megbízhatóság:10
 • design és anyagminőség:10
 • felszereltség, funkciók:9
 • ergonómia:9
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

És most jön a „magic”, a Nextool ugyanezt tudja, csak nagyban, ha eltekeritek az igényesen megmunkált 6061-T6 alumínium ötvözetből kialakított gyűjtőlencsés fejet, akkor előbukkan egy Type-C port, ami 5V 2A áramot képes elviselni. Nincs többé b*szakodás a töltővel, nem kell megvenni sem, hiszen itt az univerzális megoldás: az USB.

A második meglepetés akkor ért, amikor szétcsavartam a másik oldalát a Nextoolnak és hopp: kifigyelt egy 26650-es akkumulátor, Nextool címkével. Vagyis ezt sem kell megvenni, vegyük is gyorsan elő a kockás füzetet, és vonjuk ki a 9000 Ft-os árból ezeket a tételeket:

 • 26650-es akkumulátor (5000 mAh): kb. 3000 Ft
 • 26650-es töltő: kb. 2500 Ft (a leggagyibb 1 dokkolós)

Ez a jelenlegi 9000 Ft-os ár több mint felét kiteszi, vagyis elképesztően olcsó maga a lámpa. Ezt fejeli meg kifejezetten jó minőséggel, ráadásul telerakták olyan finomságokkal, amiért a rajongók nyála folyni fog. Ilyen például a kéken világító, LED-es töltöttségjelző, a rovátkolt, csúszásgátló fogantyú, a csuklópánt, valahogy az egész olyan „műszerszerű”, ami nagyban növelte a megbízhatóságba vetett hitemet. A nyaknál szépen bordázták az alumíniumot, ami hűtési szerepet hivatott betölteni, bár ezt érdemben 0 fok körül nem tudtam tesztelni. Mivel az 5000 mAh-s akkumulátorral eléggé brutális üzemidők jönnek ki, így van ok a melegedésre.

 

Nextool 2000 LM elemlámpa – lehozza a varjakat a fáról

Felsétáltam a Normafára, hiszen nagyon szép a téli táj, ráadásul remekül visszaveri a fényeket a fagyott hó. Kontroll eszköznek a szokásos Convoy S2+ lámpát vittem magammal, ami egyébként általában tökéletesen elég mindenre. Persze az, hogy kinek mi az elég, az viszonylagos, a Nextool szabályos lézerágyú volt ebben a fagyott környezetben, egy arra járó pár meg is szólt, amikor véletlenül elvakítottam őket vele.

A maximális fokozat ugyanis indokolatlanul brutális, gyári adatok szerint 380 méterre is elvilágít – érzésre szerintem többre is – és mindezt 2000 lumen fényerővel teszi.

A más termékekről megismert rendszer szerint egyetlen gombbal bekapcsolhatjátok a lámpát, rövid nyomkodással pedig válthattok a 4 fényerőszint között. Itt azért találtam két ergonómiai hibát is, az egyik, hogy bekapcsolás után mindig maximum fényerőre vált a lámpa, nem jegyzi meg az előző beállítást.

A másik az SOS funkció használata. Illogikusnak tartom, hogy a bekapcsolás után 3 másodpercig kell nyomni a gombot, majd megkezdődik a három hosszú, három rövid, három hosszú sorozat. Ez alatt végig FOLYAMATOSAN nyomva kell tartani a kapcsolót, ami szerintem eléggé bajos, ha a szakadék alján fekszem törött lábbal, főleg a lámpa üzemidejét is ismerve. Lehet, simán feladnám egy pár óra után, már csak azért is, mert begörcsölne a kezem, szóval ne ezzel az eszközzel induljatok el északi-sarki expedícióra, vagy vigyetek mellé egy rakétapisztolyt is.

Nézzük az üzemidőket és a kibocsájtott fénymennyiséget:

AlacsonyKözepesMagasSzuperSOS
Fénymennyiség (lm)252005602000
Távolság (m)40110200380
Üzemidő (ó)1401553

Ez nagyjából meg is felel a valóságnak, bár nyilván a 380 métert nem tudtam lemérni. Egy átlagos mezőt könnyedén átvisz, de a sétaúton annyira vakított, hogy szinte fölösleges volt a maximum fokozat. A leggyengébb módban használtam hóban, így 140 órát (ami majdnem egy hét) használhattam volna, de tízszer gyorsabban végzett volna velem a fagyhalál. Néhány extra funkciót viszont tudhatna még, például a stroboszkóp kimaradt, de ezért az árért ez nem elvárható.

Sajnos a 6500 K színhőmérsékletű fénysugarat nem lehet fókuszálni, így a nyaláb viszonylag nagy területet fed le. A közepén jóval koncentráltabb, mint a széleken, ilyen értelemben teríthetne jobban is a foncsor. Az XPH 50.2 LED-re viszont nem lehet panasz, ez nagyjából a csúcs alatti következő lépcső. A maximális kibocsájtása 2654 lumen lehet, vagyis a szuper fokozat 2000-es értéke teljesen hihető.

Összegzés

Nagyon tetszett a Nextool lámpája, talán a legjobb ár-érték arányú darab, amit valaha láttam. Ráadásul nagyon bika, ami nem véletlen, a 26650-es akkumulátor nem viccel. Ezt tartalmazza is az alapcsomag, és mivel USB Type-C porton keresztül tölthető, nem kell még plusz egy berendezést megvennetek. Ez igen olcsóvá teszi a Nextool 2000 LM-et, pedig a BGHUD2209111 kuponnal elérhető 9000 Ft-os ár alapból sem magas.

Pro

 • Remek minőség
 • Brutális fényerő
 • Hosszú üzemidő
 • Árban az akkumulátor
 • Type-C porton keresztül tölthető

Kontra

 • Kicsit kevés funkció
 • Az SOS mód lehetne következetesebb

hirdetés