hirdetés

Yeelight Sunset Lamp lámpa teszt

A szívedhez szól, nem az eszedhez

teszt
Yeelight Sunset Lamp lámpa teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-03-24

Ritkán szoktunk dizájn termékeket tesztelni, de a Yeelight Sunset Lamp pontosan ilyen. Egy jópofa, egy funkciót betöltő lakáskiegészítő, aminek legfontosabb feladata, hogy feldobja a hangulatotokat, illetve, hogy egy kis romantikát vigyen az életetekbe, de persze egy kis kreativitással más dolgokra is használható a lámpa. 7800 Ft-ot kérnek érte, cseh vagy lengyel raktárból, és ebben az árban már a szállítás is benne van.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 5
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 8

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Szerencsére azért néhány okos megoldást sikerült „beleheftölni” a Yeelight Sunset Lamp burkolata alá, például egy 1800 mAh-s akkumulátort, így hordozható a kütyü, illetve Type-C porton keresztül újratölthető.

Hogy meddig világít? Ez sajnos a sajtóanyagból nem derült ki,

így nekiálltam megmérni az üzemidejét, az alacsonyabb fokozatban durván 4-5 órán át bírja egy feltöltéssel, viszont utána kell neki 4 óra az újratöltéshez, ami bántóan sok. És ha már itt tartunk, a legnagyobb csalódás az, hogy valójában az egy gombos rendszeren semmi mást nem lehet állítani, mint kikapcsolni a Sunset lámpát, meg a két teljesítményfokozat között lépkedni, viszont szinte észrevehetetlen a fokozatok közötti különbség. Maga a gömb alakú – egyébként minőségi és anyaghasználati szempontból teljesen rendben lévő – lámpa egy mágneses tartón áll, amin szabadon forgathatjátok bármilyen irányba. Ha leemelitek az alapjáról, akkor egy ¼ colos menetes rögzítőfurat kapott helyet, amivel bármilyen állványra lehet rögzíteni a lámpát, de a csomag részeként adott csavarokkal különböző felületekre is felfúrható.

Itt végre megértettem, hogy mire jó ez az egész,

valójában ez egy tökéletes hangulat lámpa videókhoz, streaming mellé vagy művészfotók fényképezéséhez. Meleg, kellemes érzést varázsol a képre – mondjuk egy színhőmérséklet értéket azért megadhattak volna -, jópofa kontúrokat húzva a felületekre, és ennyi, semmi többet nem tud, viszont azt jól csinálja. A kérdés az, hogy neked szükséged van-e ilyesmire otthon. Nekem nincs, de biztosan megvan ennek a terméknek a maga célközönsége, elromlani pedig nem sok minden tud rajta. A kivitelezése igényes, az állványos megoldással pedig egész sok variációs lehetőség fog a rendelkezésetekre állni.

Összegzés

A Yeelight Sunset Lamp nevében benne van, hogy mire is jó ez a tárgy. Napfényhez hasonlatos fény bocsájt ki egy COB LED segítségével, két teljesítményfokozatban. Egy ilyen egyszerű tárgy esetében túl sok hibát nem lehet elkövetni, így nem sok hátrányt tudok említeni, igaz előnyt sem. Egy kicsit az volt az érzésem, hogy az alkotók sem gondolták ezt olyan „nagyon” komolyan, például nem adták meg sem az üzemidőt sem a LED színhőmérsékletét. Szóval csináltak egy ilyen „izét”, aztán az emberek majd kitalálják, mire is lesz ez nekik jó. Ha dizájner vagy, esetleg a lakásodat szeretnéd hangulatfényekkel feldobni, ha streamelsz vagy videózol, akkor is hasznos lehet, de talán még a rossz kedvet is elűzi. Ez mondjuk nem derült ki, mert éppen jó kedvem volt, de itt a lehetőség a próbálgatásra.

Igaz, ehhez kicsit erősnek érzem a 7800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-os árat, még akkor is, ha a termék cseh vagy lengyel raktárból érkezik, és ebben az összegben már a szállítás is benne van.

Pro

 • Jó minőség
 • Tényleg hangulatba hozza az embert

Kontra

 • Nagyon szűk a felhasználás köre, átlagembernek nem igazán van rá szüksége
 • Iszonyat lassan lehet újratölteni
 • Rövid üzemidő
 • A két teljesítményfokozat között szinte semmi különbség nincsen

hirdetés