hirdetés

BlitzWolf BW-CML2 Air monitorlámpa teszt

Modern, de hasznos kőbalta

teszt
BlitzWolf BW-CML2 Air monitorlámpa teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-09-01

Nagy rajongója vagyok a monitorlámpáknak, mert nagyon egyszerű szerkezetek és megkönnyítik a munkát és kímélik a szemet. Ezen túl egyszerű őket kezelni, olcsók, nem foglalják az asztalon a helyet, mint a karos lámpák, USB-ről üzemelnek, így egy notebookról is etethetők, szóval szinte csak előnyük van. Ráadásul még olcsók is, a BW-CML2 Air a BG18c52f  kuponnal 5000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, kínai raktárból, a szállítás kb. 300 Ft, ezek ma már elenyésző összegek.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A zsinórt át kell fűzni a mágneses tartókereten, abba pedig belepattintani a lámpát és már meg is vagytok. Sem a dizájnról, sem az anyagminőségről nem tudok ódákat zengeni, de az összhatás annyira diszkrét, hogy 15 perc után teljesen el fogjátok felejteni, hogy nézett ki a lámpa, és ez így van jól. Nincs csicsamicsa villogó RGB LED, lélegző fénycsík és hasonlók, csak a dolgát teszi a BW-CML2 Air, de azt tökéletesen. Szemből azért van egy diszkrét BlitzWolf felirat, arra emlékeztetve a tulajdonosokat, hogy ki is gyártotta ezt a remek terméket.

A lámpatest a keretben forgatható, így állíthattok a fényforrás szögén.

Érdemes a monitorral nagyjából párhuzamosba fordítani, akkor nem is vakít és értékelhető módon tompítja a megjelenítő fényét is, mint ellenfény. A vezérlés nagyon egyszerű, jobb oldalon van egyetlen gomb, amit lehet röviden és hosszan érinteni. Előbbi váltogat a színhőmérsékletek között, ami a 2700-6800 K-es tartományban mozog, utóbbi pedig a fényerőt állítja 300-1000 lux léptékben. A maximum még egy könyv elolvasására is elegendő, szóval ezzel elégedett voltam, érzésre ugyanazt tudja, mint a BW-CML1 – teszt itt -, amit én is használok.

Ez egyben azt is jelenti, hogy nem a műszaki dolgokon spóroltak az alkotók, hanem csak a felesleges sallang funkciókat hagyták el. Szintén örültem neki, hogy a vezérlés nem egy kapcsolóra került, ami a zsinóron lóg, mint a saját, hagyományos verzióm esetében, mert az állandóan beesik az asztal mögé és kotorászni kell érte, az Airnél csak meg kell tapizni az 5 W-os LED oldalát. Talán egyetlen hátrányt tudok említeni, hogy a ragasztó a mágnes alatt hosszabb távon el tud fáradni, és akkor lefittyenhet a lámpa – nálam ez nyilvánvalóan még nem történt meg -, míg az ellensúlyos megoldások esetében a gravitáció örökké helyén tartja a világítótestet.

Forrás: Banggood

Végezetül egy rövid összefoglalás arról, miért is jó egy monitorlámpa, a gyakorlati tapasztalataim alapján:

 1. kiváltotta az asztali lámpámat, megspórolva egy csomó helyet (és nem verem össze a falat a karos lámpa végével)
 2. a fényereje elég nagy ahhoz, hogy olvasni vagy írni lehessen mellette
 3. kíméli a szemet, nem vakít annyira a monitor
 4. hordozható a cucc, mivel USB-ről üzemel
 5. ha nincs billentyűzetvilágítás a notebookotokon, akkor ezt a problémát is megoldja
 6. +1, hogy ez a legolcsóbb BW modell, szóval aki a minimumot keresi, annak a CML-2 Air való

Összegzés

Egy szinte hibátlan számítástechnikai kiegészítővel lett gazdagabb a világ, a CML2 Air személyében. Nem sok mindenbe tudok belekötni, így nem is fogok, főleg nem ezen az áron, amennyiért kelleti magát. Praktikus, kényelmes, egyszerűen vezérelhető, nagy a fényereje, kíméli a szemet.

Mindez szállítással együtt kerül a BG18c52f  kuponnal 5000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba, az áfát pedig rendezi utána a Banggood. Akinek ez nem elég menő, annak ott van a Xiaomi Mi monitorlámpaamit teszteltünk is – sokkal drágábban, de egyedi vezérléssel, illetve a BW-CML2 Pro – ezt is kipróbáltuk -, ami pedig RGB LED-es. Mindegyik jó, egyikben sem fogtok nagyot csalódni.

Pro

 • Nagy fényerő
 • Változtatható színhőmérséklet
 • Egyszerű, sallangmentes dizájn
 • Okosan kitalált vezérlés
 • Olcsó
 • Az USB miatt egy notebookról is elmegy

Kontra

 • Az ellensúlyos megoldást időtállóbbnak gondolom, mint a mágneses ragasztósat

hirdetés