hirdetés

Xiaomi Mi monitorlámpa teszt

Bizonyos szempontból imádnivaló, más szempontból felesleges

teszt
Xiaomi Mi monitorlámpa teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-06-26

A sok BlitzWolf monitorlámpa után végre befutott a Xiaomi terméke is, és most már értem, miért kérnek ezért többet, mint a konkurensekért. Nem kell gombokat nyomkodni, csak egy különálló tekerőt klikkelgetni  és forgatni ahhoz, hogy működtessétek, a fényereje és a színhőmérséklete is változtatható és még a minősége is pöpec. A BGHULY158  kóddal 13 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte, ingyenes szállítás mellett, kínai raktárból, az áfát pedig a Banggood rendezi a termék után.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Mint látható, aki sokat ül monitor előtt, annak egy áldás egy ilyen USB-s lámpa. A Xiaomi sajátjában annyi az extra, hogy a minősége sokkal jobb az eddig látott megoldásoknál, nagyrészt fémet használtak, illetve maga a lámpa USB-ről etethető, viszont a „vezérlőkorongja” elemes. De mi a jó ég az a vezérlőkorong? Egy hordozható tekerőt képzeljetek el, ami 2 darab AAA elemmel működik, és a lámpa állítgatását lehet róla intézni, vezeték nélkül, 2.4 GHz-en. Megnyomásra ki-és bekapcsolja a lámpát, hosszú nyomásra monitor módba kapcsolja azt, forgatásra dimmeli, vagyis a fényerőt állítja, míg forgatásra és nyomásra a fényerőt variálja 2700-6500 kelvin között. Ez megy akár a szoba másik végéből is, egyetlen kis kerek vezérlőről, zseniális.

Normális esetben – értsd: más, eddig látott modelleknél – ugyanis ezeket egy kábelre integrált kapcsolóval oldották meg.

Ilyen a BW-CML1-em is, és ez állandóan leesik az asztal mögé, kotorászni kell érte, ami különösen izgalmas sötétben, plusz még a falat is összekoszolja az állandóan lengő kábel. Szóval a Xiaomi vezérlési megoldása sokkal jobb, egy hátránya azért van: eggyel több cuccot kell pakolgatni az asztalon. A másik, amiben remekel a Xiaomi lámpája az a felfogatás.

hirdetés

Eddig háromféle felfogatást láttam, a ragasztós a legrosszabb, van az ellensúlyos-csíptetős, ami működőképes, de kicsit vacakolni kell vele, és van a rugós ellensúlyos. Ez utóbbi tartja a monitorkáván a Xiaomi lámpakonzolját, erre lehet mágnesesen felpattintani a világítótestet. Tökéletesen működik, könnyű igazgatni és még jól is néz ki.

Forrás: RendeljKínait

A fényerejéről túl sok adatot nem ad meg a gyártó,

a leírás meg azért nem fog segíteni, mert csak kínai karattyolást tartalmaz. Ezért referenciaként a BW-CML1-et használtam, hiszen annak tudom a kibocsájtott fénymennyiséget: maximum 1000 lux. Ez érzetre egy 5 W-os LED-nek felel meg, tehát 400-500 lumenre saccolom a fényerejét, ennél a Xiaomi lámpája némileg erősebb, érzésre olyan 20%-kal. Bőven lehet mellette könyvet is olvasni, nem is nagyon használtam teljes kakaón, inkább csak a minimumon. Kicsit lefele fordítva áll, nem világít a szemetekbe, szóval használati szempontból tip-top a kütyü.

Összegzés

A Xiaomi eltalálta azt a piaci rést, amibe be kellett pozícionálnia a terméket: „távirányítható”, minőségi monitorlámpa kevés van a piacon. Nincs igazi hátránya, az pedig hogy ez a tekerős megoldás kinek jön majd be, az egyénfüggő. Praktikus is meg nem is, egyfelől eggyel több cuccot kell az asztalon pakolgatni, másfelöl pedig nagyon kényelmes, hogy nem kell a madzagra vagy a lámpába integrált gombokkal vacakolni.

Az ára nem annyira alacsony, mint szeretném, a BGHULY158  kóddal 13 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte, ami a BW-CML1-ért kért 6600 Ft-hoz képest sok. Ennyire viszont szinte sosem olcsó a konkurens, ha egyáltalán kapható, tehát összességében mégsem olyan sok a Xiaomiért kért összeg, főleg az ingyenes szállítást is képbe helyezve.

Pro

 • Kiváló minőség
 • A tekerőgombos vezérlés nagyon egyedi és kényelmes
 • Állítható fényerő és színhőmérséklet
 • Remek tartó

Kontra

 • A tekerős vezérlés miatt eggyel több dolog, amit pakolgatni kell az asztalon
 • Sajnos elemes a vezérlő, nem akkus

hirdetés