hirdetés

BlitzWolf BW-CML2 Pro monitorlámpa teszt

Kicsit süket utód

teszt
BlitzWolf BW-CML2 Pro monitorlámpa teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-04-11

A monitorlámpa az egyik leghasznosabb dolog, ami az elmúlt években bekerült a köztudatba, nekem is van itthon egy BW-CML1, erről tesztet is írtunk, de a BW-CML2-t a testvérmodelljét is górcső alá vettük. Ez utóbbi mindenben fejlettebb modellje mai tesztalanyunk, ami egy RGB LED-del és egy normál fehér világítótesttel ellátott, duális lámpa, amihez távirányító is jár. A lámpák között über megoldásnak számító CML2 Próért a BG6deb03 kuponnal 9000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek szállítással együtt, ami nem vészes ár, főleg hogy az áfát fizeti utána a Banggood.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 8
  • design és anyagminőség: 9
  • felszereltség, funkciók: 10
  • ergonómia: 10
  • ár/érték arány: 10

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Amire felhívnám a figyelmet, az a fényforráshoz tartozó, monitorra rakható tartó, ami az egész dolog sava-borsa.

Ezt azért mondom, mert legalább háromféle megoldást láttam ebből, és a mágneses ragasztós megoldások, mondjuk ki pőrén: sz@rok. Macera a felragasztás és eltávolítás, a mágnes nem tart eléggé, nem lehet minden monitorra felrakni. A jó megoldás a kinyitható ellensúlyos, mert azt normális szögbe be lehet állítani, és mivel nekem itthon 3 megjelenítőm is van, mindegyikre fel kell mennie. És fel is megy, mert normálisan kitalálták a cuccot, pedig a KTC, az LG és a Xiaomi még véletlenül sem gyárt hasonló hátlappal rendelkező monitorokat.

hirdetés

Fontos még a méret, hiszen egy túl nagy lámpa egy kisebb laptopon nehézkesen használható,

és az sem mindegy, hogy a monitorkáva milyen vastag. 42x3x1,7 cm-ről van szó a CML2 Pro esetében, ami már széltében több, mint a Xiaomi Mi Gaming notim, nagyjából oldalanként 2-3 centivel. De mivel jól megáll rajta, nem különösebben zavart ez sem, de ez a méret leginkább a 24-27 colos vagy ennél is nagyobb panelekre ideális. Szemből nézve látszik a fehér LED – ami asszimetrikusan világít, állítólag ez csökkenti a monitor fényének kártékony hatását –, illetve a komplett vezérlés, ahonnan a hátsó RGB LED-et is állíthatjátok. A BlitzWolf nagyon büszke arra, hogy ez egy „vezeték nélkül” állítható lámpa, amiből azt gondolhatnátok, hogy WiFi-s és appon keresztül állítható, esetleg BT-s, de nem, hanem a saját távirányítójáról.

Forrás: Banggood

Szerintem ez a kontrollerezés ilyen 90-es évek maradványa,

egyrészt nem praktikus, másrészt meg szemetet termeltek vele. Önmagában az, hogy AAA elemet kell bele rakosgatni, sem túl kényelmes, másrészt meg viszonylag ritkán állítjátok a monitorlámpát úgy, hogy nem előtte ültök, ha meg igen, akkor minek a távirányító? Az appot jobban adtam volna, de hát akkor meg nyilván drágább lenne a termék, mint így. A fehér LED színhőmérséklete 2700-4500-6500 kelvin között állítható 3 lépcsőben, vagyis nem fokozatmentesen, de így is remek ez a funkció, mert a hideg-fehér mellett jobb olvasni, a meleg-fehér pedig háttérfénynek jobb. Ugyanez megy az érintőfelületről is, intuitív minden.

A fényereje 5 lépésben változtatható 400-1000 lumen között, ez utóbbi elég sok, simán lehet olvasni mellette.

Az RGB LED mindenféle – összesen 7 – színben képes játszani, de ezt megfejelték azzal, hogy 6 effektet is tud váltogatni – ezt hívják dinamikus módnak –, ezekre mind van külön gomb a távon. Illetve tulajdonképpen van egy hetedik is, a statikus, amikor egy adott alapszínnel világít. Van egy-két hiperidegesítő is, pl. maximum sebességen a „stack” eléggé kegyetlen a sötétben, de hát kinek mi jön be. Elvileg van 3 zenemód is a távirányítón, de hogy ez nem úgy működik, ahogy kellene, az tuti. Ahhoz ugyanis, hogy ritmust tudjon követni a lámpa, kell, hogy legyen rajta egy mikrofon – vagy ha app alapú lenne, használhatná a telefon sajátját –, és ez az eredményből kiindulva, tuti nagyon rossz helyen. A furcsa az volt, hogyha az asztalomat csapkodtam, akkor néha felvillant, de ha csak simán szólt az EarFun Uboom L-em – teszt itt –, fél méterre tőle, meg se nyikkant. Ha odanyomtam a hangszórót közvetlen mellé, akkor villogott, de hát az érzékenysége, mondjuk ki, szinte nulla. Úgy vettem észre, hogy az éles hangokra, meg az asztallap püfölésére reagál, másra nem, de ahogy működik, az teljes katyvasz.

Forrás: RendeljKínait

Az CML2 Pro etetéséről egy Type-C kábel és egy 5 V/2 A áramforrás gondoskodik – tehát max 10 W-ot fogyaszt –, vagyis a legjobban akkor jártok, ha egy régebbi teló töltőbe dugjátok a kábelvéget. Erről jutott eszembe, hogy ennyi áramot a hagyományos laptop USB-A port elvileg nem pumpál ki, szóval megpróbáltam innen is üzemeltetni. Igazából elbírja, nem vettem észre lényegi különbséget, az USB 3.0 szabvány 900 mAh-t tud leadni, de állítólag támogatja a 2,4 A-t is töltési módban. Ha viszont van a gépeteken Type-C, tegyétek arra, az biztosan elbírja.

Összegzés

Egyetlen apróság volt, ami nem tetszett a BW-CML2 Pro kapcsán, az pedig a zene ütemének (nem) követése. Ezt leszámítva remek és olcsó eszköz, és akinek nincsen még monitorlámpája azt mindenképpen arra buzdítom, hogy vegyen egyet. Már önmagában az, hogy nem vakít annyira a monitor – és ezáltal valamelyest csökkenhetnek az egészségügyi kockázatok – is megéri a pénzét, de még szénné is konfigurálhatjátok mind fényerő, mind színhőmérséklet tekintetében. Szerintem nem lesztek tőle jobb gamerek, de az ember hangulatát feldobja az RGB LED. 9000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte szállítással együtt, amihez a BG6deb03 kupont kell használnotok.

Pro

  • Remek felfogató mechanika, mindenféle monitorra rá tudtam tenni
  • Sokrétűen variálható
  • Nemcsak érintőfelületről, hanem távirányítóról is vezérlelhető
  • Nagy fényerő

Kontra

  • A zenei ütemek (nem) követése

hirdetés