hirdetés

Gosund/NiteBird okos éjjelilámpa teszt

Fény az éjszakában

teszt
Gosund/NiteBird okos éjjelilámpa teszt 1
írta: Don Kartács
2021-11-03

A Gosund/NiteBird márkát eddig nem ismertem, pedig érdemes lett volna, mert legalább olyan jó cuccokat csinál, mint a BlitzWolf vagy a Xiaomi. Ez is okos, mint ma már minden, egy appból konfigurálható RGB LED-et tartalmaz, amit nagyjából úgy állítotok be, ahogy akartok. 8400 Ft-ot kérnek a kifejezetten jó minőségű cuccért a BGHU1167 kuponnal, ingyenes szállítás mellett, ami akár egy nevesebb gyártó terméke is lehetne, annyira jó.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ezek egyébként a dizájnból is következnek, hiszen a lámpa alján, szemből van egy módváltó felület,

körbe az oldalán pedig egy csík, amin az ujjatokat húzva változik a fényerő. A központi érintésérzékeny gombot tapizva lehet lapozni az alapsémák között, vagyis, hogy RGB vagy sima melegfehér fényű lámpaként viselkedjen, felülről kopogtatva pedig ki- és bekapcsolható az eszköz. Mivel ez egy ágy melletti éjjeli lámpa, ezért folyamatos tápellátásra van szüksége, akkumulátort nem építettek bele. Ez egyfelől jó, mert olcsóbb lesz tőle a termék, másrészt viszont rossz, mert elfoglal egy konnektort a hálószobában.

A fényereje maximum 350 lumen, ezt 6 W-ból hozza össze,

szóval nem egy zabagép. A színhőmérsékletét 2100 és 3700 kelvin között lehet változtatni, tehát gyakorlatilag a melegfehér színtartományon tudtok egy picit variálni. És hogy leleplezzem egy kicsit a gyártót, teljesen ugyanazt a terméket árulják két néven – ezért Gosund/NiteBird -, a Banggood pedig véletlenszerűen küldi ki az egyik vagy másik variánst a vásárlóknak.

Nekem egy NiteBird jutott, de mint látható, ennek nincs igazán jelentősége. A Gosund app akár a Tuya, a Mi Home vagy a BlitzWolf sajátja is lehetne, tök ugyanaz a felület, egy picit más dizájnnal. Látszik, hogy a Gosund is ökoszisztémát épít, van itt is vagy 50 eszköz, ami egy rendszerbe integrálható. A felület kő egyszerű, de a jó értelemben véve, nagyon könnyű átlátni, és minden intuitíven kitalálható. A menüpontok önmagukban is beszédesek:

 • white: vagyis a melegfehér különböző árnyalatait lehet állítani
 • colour: a szaturációt és fényerősséget lehet változtatni a teljes RGB skálán, van 16 millió színárnyalatotok variálni
 • scene: különböző hangulatokhoz igazodó, előre definiált lehetőségek. Ilyenkor tud a lámpa „lélegzés” effektet is imitálni vagy a színek között automatán váltogatni
 • schedule: időzítés, ez a klasszikus éjjeli lámpa funkció, egy előre meghatározott időpontban fel-és lekapcsol, használható akár ébresztésre is

És nagyjából a teszt végére is értem, mert igazából olyan egyszerű és kellemes a használat, hogy mást nem érdemes róla elmondani.

Egy dolgot említenék meg, amit én általában nem szoktam használni, de a teszt miatt kipróbáltam. Ez a lámpa is kompatibilis az Amazon Alexa és a Google Assistant hangvezérléssel, ami elméletben egy tök jó dolog, a gyakorlatban viszont a mobilról irányíthatóság és az időzítés miatt feleslegesnek éreztem. Persze ettől még nem szabad lebecsülni a szerepét, mert a világon több mint 2 milliárdan beszélnek angolul, szóval egyértelműen van ennek piaca, csak hazánkban annyira nem fog ez az előny kidomborodni.

Összegzés

A Gosund/NiteBird egy nagyon jó termék, gyakorlatilag problémamentes a használata. Tényleg semmi rosszat nem tudok rá mondani, nincs igazi hibája, nagyon egyszerű használni, de nem is egy különösebben bonyolult tárgy. Lerakjátok, bedugjátok, működik, pont olyan, amilyennek egy éjjeli lámpát elképzelek. Kár, hogy nincs egy picit drágábban beépített akkus változata, akkor lehetne sátorlámpának használni, illetve megnyitná az utat további felhasználási területek előtt.

De 8400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért ez így is egy nagyszerű termék, főleg, hogy ingyenes Banggood Express szállítással érkezik, így többletköltségekkel sem kell számolnotok. A fenti ár eléréséhez használjátok a a BGHU1167 kupont.

 

Pro

 • Jó minőség
 • Nett kinézet, mindenféle lakásdizájnba illik
 • Egyszerű, app alapú kezelhetőség
 • Lehet időzíteni, így ébresztőóra helyett is használható

Kontra

 • Nincs akkuja, folyamatos tápellátást igényel

hirdetés