hirdetés

BlitzWolf BW-CML2 monitorlámpa teszt

Az upgrade upgrade-je

teszt
BlitzWolf BW-CML2 monitorlámpa teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-02-11

A BlitzWolf BW-CML1 nagy sikerű monitorlámpáját tavaly teszteltem, és nekem annyira bejött, hogy vettem is magamnak egyet. Aztán jöttek a széria következő modelljei, a CML2 már érintésérzékeny, dupla LED soros, az egyik ebből ráadásul RGB. Ez is szana-széjjel állítgatható fényerő és színhőmérséklet tekintetében, ráadásul 2 mágneses platnit is adnak hozzá, így egy másik monitorra is áttehető. A BGNALH391  kuponkóddal 7400 Ft-ot kérnek, 1100 Ft a szállítás, a termék Kínából érkezik, az áfát a Banggood fizeti a termékei után.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

9.4

Népítélet

7.1

 • megbízhatóság:6
 • design és anyagminőség:7
 • felszereltség, funkciók:9
 • ergonómia:7.5
 • ár/érték arány:6
Véleményt írok

Ellenben a mágnessel, ami azért annyira nem bika, szóval egy kicsit overkillnek érzem a ragasztó erejét.

Van a tartónak egy remek tulajdonsága, hogy oldalra tologatható benne a LED sor, így szépen beállítható a monitor közepére. 22 mm az átmérője és 460 mm széles, vagyis egy 15,6 colos laptopra ez már nagy, viszont egy 24 colos monitorra tökéletes, 15-25 mm-es kávavastagság mellé. Az enyém 27-es, arra remek, de nagyobbakra sem lesz ez rossz. A tápot egy USB-A porton keresztül kapja, és egy sima teló töltőt dugtam a falba, onnan hajtottam meg, de egy számítógépes USB csatin át is etethető. A minősége a CML2-nek rendben van, a test szerintem alumínium, a tartója pedig jó minőségű plasztik, ebben az ársvában ezzel maximálisan ki tudok egyezni.

Vezérelni nagyon egyszerű, bal oldalon az első, jobb oldalon a hátsó LED sort lehet érintéssel állítgatni.

A metodika roppant egyszerű: dupla koppra ki- és bekapcsol, egy érintésre váltogat a 2700-6500 kelvines színhőmérséklet skála 6 lépése között, hosszú nyomásra pedig a fényerőt lehet szabályozni 300 és 1000 lux között. A hátsó LED beállítása még egyszerűbb, hosszú nyomás a ki- és bekapcsolás, rövid pedig a módváltás. A skála eléggé széles, 15 különböző módon képes villogni és világítani, 7 alapszín van, amihez van 7 „knight rideres” effekt, amikor gradiens módon pulzál balról jobbra a hátsó világítótest, illetve van egy szívárványszínű mód is. Ezek tulajdonképpen hangulatelemek, amik a falat világítják, és tényleg jópofák , de főleg éjszaka adnak hozzá valamennyit az élményhez.

Ami a lámpa használatát illeti, az elmúlt kb. fél évben elég sok tapasztalatot gyűjtöttem a BW-CML1-gyel, maximálisan bevált, és olyan sokban a BW-CML2 sem tér el ettől. Ami hatalmas előnye minden ilyen monitorlámpának, hogy a színhőmérséklet változtatásával nemcsak általános háttérfényként lehet használni, hanem remekül lehet írni és olvasni is mellette. Akinek nincs billentyűzetvilágítása, annak is tökéletes, a fényereje elég nagy ahhoz, hogy ha műteni nem is lehet alatta, de nagyjából minden mást igen. A teljesítménye 7,5 W, egy 5 V 2 A-es töltőről üzemeltethető. Ebből azért az is kiderül, hogy egy USB 3.0-s port 900 mAh-ja azért nem elég a teljes teljesítmény felvételéhez, de azért onnan is elüzemel.

Forrás: Banggood

Összefoglalva, hogy mire jó a BlitzWolf BW-CML2, és hogy miért tartom ezt a modellt is nagyon hasznosnak:

 • kiváltja az asztali lámpát, megspórolva egy csomó helyet
 • a fényereje elég nagy ahhoz, hogy olvasni vagy írni lehessen mellette
 • kíméli a szemet, nem vakít annyira a monitor
 • hordozható a cucc, mivel USB-ről üzemel
 • ha nincs billentyűzetvilágítás a notebookotokon, akkor ezt a problémát is megoldja

Összegzés

Ahogyan a BW-CML1-et, a CML2-t is csak dícsérni tudom, ezek a monitorra szerelhető csíklámpák nagyon hasznosak, még akkor is, ha elsőre ez nekem sem esett le. Egyetlen kínom volt a CML2-vel, hogy a ragasztója olyan brutálisan megfogja a monitor káváját, hogy azt onnan nagyon macerás leműteni. Ezt leszámítva viszont csak dícsérni tudom, többet tud mint a CML1, jó a minősége, mindenfél színre beállítható, jó a fényereje és a színhőmérséklete is 6 lépcsőben állítható.

A BGNALH391  kuponkóddal 7400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, 1100 Ft a szállítás, a termék Kínából érkezik, az áfát a Banggood fizeti a termékei után. Ez szerintem teljesen vállalható, a számítástechnikában csak úgy röpködnek a tizesek, ha pedig márkásabb – pl. Razer – cuccokat is vesztek, akkor gyorsan kúszik fel a végösszeg. Ezt sokkal nem terheli meg a BlitzWolf terméke, ár/érték arányban remek, így mindenkinek ajánlom. Akinek pedig nincs szüksége a csili-vili részre, az vigye a BW-CML1-et.

 

Pro

 • Remekül használható, nagyon praktikus
 • Pofonegyszerű vezérlés
 • Rengeteg beállítási lehetőség
 • Kellően nagy fényerő
 • Jól variálható a színhőmérséklet

Kontra

 • Ha egyszer felraktátok a ragasztós elemet, akkor azt utána nagyon nehéz leszedni

hirdetés