hirdetés

Xiaomi Jimmy JV83 PET vezeték nélküli porszívó teszt

Low-budget kiadás

teszt
Xiaomi Jimmy JV83 PET vezeték nélküli porszívó teszt 1
írta: hajas
2020-06-11

Lassan egy éve, hogy a Xiaomi Jimmy JV83-at górcső alá vettük, és egy-két hiányosságát leszámítva teljesen elégedettek voltunk vele. Idén leporolták a régi terveket a kínai gyártó mérnökei, és új köntösben dobták ismét piacra – alacsonyabb áron. Persze ennek van néhány hátulütője, viszont ma is teljesen kielégíti az átlagemberek igényeit az új, Xiaomi Jimmy JV83 Pet, ami a 4YLYKEOI kuponkóddal 61 900 forintba kerül, ráadásul német raktárból érkezik hozzátok a termék, így néhány nap alatt kiszállítják, ingyenesen és vámmentesen.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Mint ahogy azt fentebb is említettem, változtattak a külsőn. Pontosabban annak a színén: az eddig használt világosszürke és kék színeket lecserélték sötétszürkére és bronzra. Szerintem nem mutat rosszul, bár az előző színvilág talán egy fokkal jobban nézett ki, de ízlések és pofonok. Különben is, a legtöbb ember használat után úgyis elteszi valami kevésbé látható helyre, takarítás közben meg a szín nem hátráltat senki, nem igaz?

Xiaomi Jimmy JV83 PET: van benne szufla

Bevallom őszintén, hogy korábban a kollégáim tesztelték az ehhez hasonló masinákat, így nem értettem, miért vannak annyira oda ezekért a porszívókért. A legnagyobb előnyeit, mint például hogy nem kell állandóan hálózatra csatlakoztatni, könnyű stb., ezeket eddig is tudtam, gondolom ti is, a tesztelés során viszont ezeket meg is tapasztalhattam. Mielőtt megérkezett a teszttermék, előtte két nappal porszívóztam ki a kárpitokat, majd végigmentem rajta a Jimmy-vel is.

Nem hittem el, hogy mennyi port szedett ki belőle. A másik porszívó eddig mit csinált?

Pedig azt sem tartom egy rossz gépnek, bár nem is csúcskategóriás. Őszintén szólva, elképedtem, mit művelt a lakásban a szerkezet. A szívóerejével egyáltalán nincs gond, 135 AW, és még legalacsonyabb fokozatban sem gyenge, majdnem egy a padlón felejtett USB kábelem veszett oda teszteléskor. A forgófej még a hosszú szálú IKEA-s szőnyegekből is gond nélkül zabálta ki a porcicákat, „szegényeknek” esélyük sem volt. A már említett legalacsonyabb fokozat bőven elegendő a parketta vagy csempe tisztításához, én a szőnyegekhez a közepes és a maximum fokozatot használtam. Utóbbinál persze jelentősen megemelkedett a készülék hangja, és az üzemidő is drasztikusan lecsökkent. Bekapcsolni egyébként egy ravasz szerű gombbal tudjátok, egy nyomásra bekapcsol, majd újbóli nyomásra kikapcsol. Ilyen egyszerű. Valamivel föntebb találjátok az erősséget szabályzó gombot, ami egy kézzel, hüvelykujjal is könnyen elérhető.

A gyári értékek szerint 9/20/40 és 11/30/60 percig képes működni, előbbiek fejjel, míg utóbbiak fej nélkül értendőek. Ezt leteszteltem én is: 62,5, illetve 46 percig zúgott a szomszéd szobában a Jimmy JV83, így túllépte a gyárilag megadott értékeket. Ennyi idő bőven elegendő egy átlagos méretű lakás kitakarításához, a turbó fokozattal pedig 3 nagyobb szőnyeget és egy kétszemélyes ágyat szabadítottam meg a kosztól. Töltése nagyjából 5-6 órát vett igénybe, érdemes használat után rögtön csatlakoztatni az adaptert, hogy mindig használatra kész legyen. A készülék akkuja egyébként cserélhető, és ugyan felárért, de extra akkuval is megvásárolható, így aki két órán keresztül szeretne takarítani, annak javaslom a két akkus csomagot.

A következő táblázatban láthatjátok, hogy a JV83 PET több belső konkurenciát is überel például szívóerőben és üzemidőben, a Roidmi Nex az abszolút győztes a táblázatban, de ő már prémium kategóriás porszívó, hozzá képest tesztalanyunk egész szép számokat hoz.

Xiaomi Jimmy JV83 PET vezeték nélküli porszívó teszt 16

A motoros fejekről még érdemes szót ejteni. A nagyobbik a padló tisztítására alkalmas, ehhez két különböző hengerkefe jár. A kék-piros csíkossal a parkettát, csempét, laminált padlót tudjátok megszabadítani a dzsuvától, akár a fugákból is, míg a sörtével és gumival ellátott fejjel a szőnyegeket takaríthatjátok ki alaposan. Utóbbi hasonlít a robotporszívók hengerkeféjéhez, akinek van otthon ilyen, annak ismerős lehet. A kisebbik, atkaeltávolító motoros fej az ágyneműk, matracok tisztítására alkalmas, de én például az autó üléseit is gond nélkül ki tudtam vele takarítani, ráadásul amiatt sem kellett aggódnom, hogy a zsinórral kitépem a konnektort a falból. Az ágyban lakó atkák búcsút intettek lakhelyüknek, a gép segített őket átköltöztetni a szemetesbe, biztos vagyok benne, hogy jobb helyük van ott.

A készülék legtöbb tartozéka, így a portartály, a hengerfejek (a motoros fejek nem!) és a HEPA szűrő vízzel mosható, ezeket érdemes néha elöblíteni. Csak akkor szereljétek össze újra az alkatrészeket, ha teljesen megszáradtak, nehogy a víz valami kárt tegyen a motorban.

Xiaomi Jimmy JV83 PET: sajnos van, ami hiányzik

A doboz kibontásakor kicsit elszomorodtam, hiszen hiába kerestem az elődmodellhez mellékelt flexibilis csövet, illetve könyököt, ezeket sajnos nem tették bele a dobozba az új kiadásban. Előbbi hiánya zavar inkább, hiszen így jóval egyszerűbb lenne például az autó takarítása, bár a mellékelt két kefés fejjel sem kivitelezhetetlen feladat. Túl lehet élni, de legalább kompenzál az alacsonyabb ár.

Összegzés

Összességében teljesen elégedett a Jimmy JV83 PET-tel. Bár a flexibilis cső hiánya kicsit bánt, még így is egy szerethető készülék, főleg, hogy néhány gyárilag megadott értéket túlteljesít. A színvilág talán megosztó, de teljesen elfogadható. HEPA filter szűri a visszaáramló levegőt, az atkaeltávolító fej pedig csodákra képes.

A 4YLYKEOI kóddal elérhető 61 900 forintos ár szerintem teljesen elfogadható, ráadásul német raktárból, ingyen szállítja ki a futár a lakásotok ajtajáig, mindenféle többletköltség nélkül.

Pro

 • Hosszú üzemidő
 • HEPA filterrel szűr
 • Motoros fejek
 • Elfogadható ár

Kontra

 • Hiányzik a flexibilis cső
 • Nem tud újat az elődhöz képest

hirdetés