hirdetés

Puppyoo T10 Mix vezetéknélküli porszívó teszt

Jó dolgok keveréke?

teszt
Puppyoo T10 Mix vezetéknélküli porszívó teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-01-21

Többször írtam már a Puppyoo termékeiről, az olcsóbb termékük az A9EU, a drágább a T10 Home volt. Ezeket keverték most össze egy harmadik termékké, a T10 Mix-szé, aminek, mint a nevéből is kiderül, a fő előnye a flexibilitása. Világító takarítófej, behajtható könyök, motoros atkaeltávolító fej, és egy csomó kellemes műszaki adat, ami a konkurenciával vetekszik. 53 000 Ft-ot kérnek érte, EU raktárból érkezik, áfa és vámmentesen.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 6
 • ár/érték arány: 8

8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A központi rész szétszedhető, itt lakik a HEPA és a fémszűrő, illetve a portartály, ami megegyezik a T10 Home egységével. Ezt már abban a cikkben is méltattam, a fényes, igényes műanyag veri a Xiaomi Jimmy sorozatot, meg nagyjából mindent, amit 70 000 Ft alatt lehet kapni. Látszik hogy odafigyeltek a minőségre, még a T10 Home-nál lévő lötyögősséget sem tapasztaltam, összekapták magukat a fiúk. Az viszont feltűnt, hogy az A9EU-hoz képest nehezebb a gép, 1,61 kg-ot nyom, ráadásul a fogantyú vége eléggé kinyúlik a testből, így nagy az erőkar. Nem vészes, de a konkurensek némileg könnyebbek.

Sajnos ennek a modellnek nem cserélhető az akkumulátora, így egy kicsit karcsúnak tűnik a 30 perces üzemidő. A portartály viszont elég nagy, a 600 ml-es kapacitás hetekig elég, kivéve, ha egy csövestanyát akartok kitakarítani. Az viszont egy érdekes megoldás, hogy miért távolították el a forgókefét a fő takarítófejből. A megoldás az, hogy azért, mert különben nem tudták volna létrehozni a rendkívül lapos, 2,5 cm magasságú szívócsonkot, ami tényleg mindenhova befér. Ezt kompenzálandó, kaptok egy pici, atkaeltávolító motoros variánst a szőnyeg és a bútorok masszírozására.

 

Puppyoo T10 Mix – Gyakorlatban éppen elég

Folytatva az elkezdett gondolatmenetet, a Puppyoo T10 Mixet arra hegyezték ki, hogy tényleg minden sarokba és zugba elérjetek vele. Erre való a fent említett fej, amit a középen hajló könyökkel kombinálva igazán vicces mutatványokat csinálhattok. Például kanyarból takaríthattok – aminek egyébként semmi értelme – de bútorok mellett is elfordíthatjátok, ami egy sokkal hasznosabb tulajdonság… Lenne, ha működne a gyakorlatban. Viszont azzal, hogy a porszívó leszívja magát a felületre, a fejet pedig nem lehet fixálni, teljesen irányíthatatlanná válik, így a gyakorlatban ez a megoldás használhatatlan.

Viszont a szűkített szájú véggel az utolsó pókot is ki lehet kapni a sarokból, szóval, amit a sajtóanyag ír, az igaz. Az viszont kérdés, hogy mit kell beáldozni azért, hogy ezeket a kellékanyagokat megkapjátok. Az egyik a A T10 Home féle LED-es világítás, amit a fej lapossága miatt elveszítetek. A másik az üzemidő rövidsége. Az A9EU kapcsán már fejtegettem, hogy 45 percnyi üzemidő mire elég. 50 négyzetmétert 15 perc alatt takarítok ki egy ilyen géppel, így a T10 Mix 30 perces üzemideje durván 100 négyzetméterre elég. Ez azért már nem olyan sok, ha egy kertes házra gondoltok, így reálisnak ítélem meg, hogy menet közben lemerül. Erősebb módban 10 perc a hatóidő, ezzel lehet a szőnyegeket masszírozni.

Cserébe ezért 17 500 Pa szívóteljesítményt kaptok, ami nem kevés, nagyjából a Roidmi F8 vagy a Jimmy JV51 szintje, viszont ehhez a szívóerőhöz 10 perces üzemidő társul, így ez a róka fogta csuka esete. Szerencsére a kisebb fokozat is bőven elég, mindent felszív, amit kell. A többi lényegtelen műszaki adatot mindenki elolvashatja a sajtóanyagban, a gyakorlatban sokkal fontosabb, hogy a fejet mindenfelé hajlítgathatjátok, a görgők padlókímélő szilikonos borítást kaptak, vagyis kellően vigyáz a berendezésre a T10 Mix.

A szűrési eljárás a szokásos, HEPA filter, fémszűrő és a ciklonhatás, ami a koszt a portartály oldalához préseli, mára mindenki „elsajátította” a Dyson technikáját. Természetesen minden rész mosható, így túl sűrűn nem kell majd a HEPA-t cserélgetni.

 

Puppyoo T10 Mix vezetéknélküli porszívó teszt 16

Puppyo T10 Home – variáns, ugyanarra a nótára

A T10 Home és T10 Mix kiszerelés között van néhány különbség. Nem boncolgatnám különösebben a T10 Home-ot, hiszen egy komplett tesztet írtam róla, amit itt érhettek el. Valahogy viszont el kell döntenetek, melyiket vásároljátok meg, így csináltam egy táblázatot, amiből kiderülnek az eltérések, de a honlapon angolul még frankóbban összeszedte a cég. Ár viszont nem szerepel a táblázatukban, így én a jelenlegieket mellékeltem:

T10 Mix T10 Home
Működési idő (perc) 30/10  45/15
Akku kapacitás (mAh) 2000×7 2500×7
Szíváserő (Pa) 17 500 17 500
Szívóteljesítmény (W) 8080
Töltésidő (óra) 2-42-4
Zajszint 7075
Fejek atkaeltávolító motoros,
lapos,
szűkített, multifunkciós kefe
atkaeltávolító motoros,
normál LED-es motoros,
szűkített, multifunkciós, rugalmas cső
Portartály kapacitása (L) 0,60,6
Motorerő (W) 250250
Szűrés HEPA+fém szűrő HEPA+fém szűrő
Súly (kg) 1,61 1,53
Ár (Ft) 53 000 59 000

A helyzet az, hogy a T10 Mix-nek nem sok előnye van a T10 Home-mal szemben. A feje speciális, de cserébe elveszít egy motorosat, rövidebb az üzemideje, cserébe viszont olcsóbb. Egy picit csendesebb, de ez a gyakorlatban nem jelentős különbség, ráadásul még nehezebb is, mint a T10 Home. Összességében viszont a Mix sem egy rossz termék, de leginkább akkor van értelme megvenni, ha lakásméret nem haladja meg a 100 négyzetmétert, így a választásnál ezt mindenképpen kalkuláljátok bele a „képletbe”.

Összegzés

A Puppyo T10 Mix érdekes elegye a funkcionalitásnak és a flexibilitásnak. Sajnos azonban túl sok kompromisszumot kell kötni a T10 Home-hoz képest: rövidebb üzemidő, nehezebb géptest és eggyel kevesebb motoros fej. Ezért cserébe kaptok egy flexibilis csövet, amit 90 fokban is elforgathattok, illetve egy szuperlapos szívófejet, amivel a legalacsonyabb ágy alatt is takaríthattok. A gyakorlatban ez viszont nem igazán működik, olyan, mintha a toldalék saját életet élne, kifejezetten idegesítő. Ezeket alacsonyabb árával igyekszik a Mix kompenzálni.

A többi, nem említett paramétere megegyezik a két terméknek, így talán a jobb választás a felár ellenére az 59 000 Ft-ba kerülő T10 Home, de alternatívaként érdemes a Jimmy JV51-re is ránézni. Mindkettő EU raktárból érhető el, így az áfával és a vámmal már nem kell foglalkoznotok.

Pro

 • Kellemes minőség
 • Nagy szívóerő
 • Remekül variálható fejek
 • HEPA filter

Kontra

 • A T10 Home olcsóbb
 • Rövid üzemidő
 • Nincs LED világítás az alap fejen
 • Az akkumulátor nem cserélhető
 • A gyakorlatban nem működik a behajtható cső, inkább csak bezavar

hirdetés