hirdetés

Jimmy PowerWash HW9 száraz-nedves takarítógép teszt

Alakul a molekula, mocorog az atom – FRISSÍTVE

teszt
Jimmy PowerWash HW9 száraz-nedves takarítógép teszt 1

Forrás: Geekmaxi

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-11-20

A Jimmy rendületlenül próbálkozik száraz-nedves takarítógépeivel belopni magát a vásárlók szívébe, a legújabb delikvensük a Jimmy HW9. A felépítése a szokásos elöl spriccel, alul porszívóz és felmos egyszerre logikát követi, így a két fontos munkafolyamat egyszerre történik. Mindezt akár 30 percen át, a végén pedig el is mossa a saját hengerkeféjét. A kérdés az, hogy a gyakorlatban is használható a masina vagy csak egy újabb válasz egy fel nem tett kérdésre? A 8B4ABE  kód felhasználásával 66 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért kaphatjátok meg a terméket EU raktárból, ingyenes szállítás mellett, de jobban jártok, ha előtte elolvassátok tesztünket.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Mivel folyamatosan kell üzemeltetni egy pumpát, egy forgókefét a motoros fejben és még szívóteljesítményt is kell generálni, ezért az ilyen berendezések üzemideje nagyjából a fele a stick porszívókénak. Persze ha a HW10-et veszitek, akkor megkapjátok a nagyobb akkut és a hosszabb üzemidőt, csak a mennyiért a kérdés.

A fentieket összegezve a Jimmy PowerWash HW9 az olcsóbb variáns, így egyből kerestem is a dekontenting nyomait, de maximum az alumíniumból készült fogantyúcsőbe tudnék belekötni.

Egy nagyon decens anyaghasználattal dolgozó porszívó kerül elő a dobozból, egy rakat kiegészítővel egyetemben, ami a HW8 elődmodellre még nem volt igaz. Nekem a kinézete is tetszik, ami egy merőben szubjektív műfaj,  de hát sok ember egy fehér vásznon két piros csíkot is szépnek lát, más meg a szivárvány összes színében hisz, szóval az ítélkezést meghagyom nektek, döntsétek el ti, jól néz-e ki.

Az ilyen készülékekhez van egy platni, hogy el tudják végezni az öntisztítást,

és ha már félnégyzetméternyi műanyagon áll, akkor ezt a gyártók felhasználják arra, hogy a további kiegészítőknek – tisztítókefe, hengerkefe, tisztítófolyadék – is alakítanak ki tartókat. Ez azért jó ötlet, mert a cuccok nem kallódnak szana-széjjel, hanem egy helyen megtaláltok mindent, amennyiben nem vagytok lusták ezeket oda visszatenni. A fényképeken látszik, hogy adnak mellé tisztítófolyadékot, illetve azt is fontos tudni, hogy a tiszta víz tartálya ezüst bevonatot kapott, ami antibakteriális hatású. Ez nem csak bullshit duma, aki síelt már ezüstszálas zokniban, az tudja, hogy ez tényleg ér valamit, pedig egy sícipőnél büdösebbet napi 8 órányi síelés után nehezen tudok elképzelni.

Az üzemideje szerintem elég karcsú, még a cserélhető akkuja ellenére is. 30 perc nem a világ – mármint keménypadlós módban, mert szőnyegben csak 20 -,

még akkor sem, ha ez nagyjából 100 négyzetméterre elegendő, de itt nem lehet piszmogni, meg üresen járatni a dolgokat, mert bizony lemerül a masina. A Pro variánsnál ugyanez az érték 35 perc, ami nem egy nagy különbség. Cserébe tetű lassan, 4-5 óra alatt tölt fel, de nyilván senki nem mos fel 4-5 alkalommal egy nap, szóval ez nem hinném, hogy gondot fog okozni. A töltöttséget OLED kijelzőn követhetitek nyomon, ha bedokkolt állapotban van, akkor pedig ugyanitt a feltöltés százalékát írja ki.

Forrás: Geekmaxi

A két víztartály – a tiszta és a koszos – 400 ml-es, amire azt mondja a gyártó, hogy ez már „nagynak” számít.

Sajnos az internetnek van egy olyan rossz tulajdonsága, hogy mindent „megjegyez”, ami a múltban történt, szóval átnyomtam a Jimmy PowerWash HW8 tesztjére, és lecheckoltam, ott mennyi volt: 045 és 0,35 l. Szóval pont ugyanennyi, csak más leosztásban. Mivel a sajtóanyagban le merték írni azt az állítást, hogy a HW9-en 20% tömegcsökkentést hajtottak végre, és a Jimmy HW8 5,5 kiló volt, ezt le kellett ellenőrinem, így jött a „Fogd meg a söröm”, és rátettem a mérlegre. 4,3 kilót mutatott, szóval tényleg igazat mondott a cég, így ezt egy nagyon dicséretes dolognak vettem. Mondjuk így sem könnyű az 1,5 kilogrammos stick porszívókhoz képest, de azért sokkal jobb a helyzet mint korábban.

hirdetés

Jimmy PowerWash HW9 száraz-nedves takarítógép teszt – Három a magyar igazság

Feltöltöttem a víztartályokat, beleöntöttem a kellő mennyiségű felmosó folyadékot, aztán had szóljon! A berendezést nem különösebben bonyolult használni, a fogantyún van egy bekapcsoló gomb, a módváltó – kemény padló vagy szőnyeg – meg a spricni vezérlője. A használat nem igényel rakétamérnöki diplomát: spiccelni kell magatok elé a vizet, majd áttolni rajta a Jimmy PowerWash HW9 kettő az egyben porszívót.

Direkt tettem be a motoros fej aljáról képeket, hogy lássátok, mi szokott lenni az ilyen takarító eszközökkel a probléma: a henger szélén van egy vékony sáv, ahol nem ér ki a falig a fej.

Nyilván, hiszen a hengert be kell akasztani valahova, máshogy meg nem működhetne a cucc. Vagy mégis? Te vagy az Roborock Dyad? Szemből rátolva meg azért nem ér oda, mert a hengeres fej front pereme akadályozza, tehát mindig lesz egy vékony sáv, amit kihagy. Ha pedig 90 fokba fordítjátok a gépet, akkor leáll a motorja, szóval csak simán nem lehet odanyomni a falhoz. Persze egy kis ügyeskedéssel azért meg lehet ezt is oldani, a gond az, hogy a dzsuva jellemzően a szegélyléceknél gyűlik össze, pont ott, ahol a Jimmy PowerWash HW9 a legkevésbé hatékony.

Azt viszont meg kell hagyni, hogy nagyon szépen takarít,

gyorsan teszi a dolgát, és mivel a szőnyegeken is végig lehet vele menni, ezért tényleg sok időt spórol meg. Egy jó tanács, ha nem akarjátok kvázi „kimosni” a szőnyeget, vízzel ne spricnizzétek össze, hanem kezdjetek ezek kisporszívózásával, utána jöhet a laminált padló/parketta/csempe. Aki viszont nem bánja, hogy a vastagabb anyagok lassabban száradnak, rájuk mehet vizes módban is, főleg, ha padlófűtés van otthon, mert akkor pikk-pakk megszáradnak a dolgok. Az 50 négyzetméteres lakásomra ez az üzemidő bőven elegendő, a kérdés inkább az, hogy egy 150 m2 alapterületű házban mi a helyzet, főleg ha több szintes és még hurcolni is kell a szintek között. A megoldás az akkucsere, és ilyen kiegészítő kapható is a Geekmaxinál, ezen a linken éritek el, nagyjából 24 000 forint.

Érdemes azt is tudni, hogy a HW9 Pro variánsához adnak egy szőnyegre jó kefét is,

a sima HW9-hez pedig csak egy padlóra valót. Vagyis, aki a HW9 mellett teszi le a voksát, annak érdemes külön megvennie a másik kiegészítőt, kb. 6000 Ft, nem egy nagy történet, ezzel tényleg jobb lesz a takarítás hatékonysága, ezt számtalan stick porszívónál tapasztaltam. A HW9 Pro extrája még, hogy meg is szárítja a hengerkefét a tálcán, a HW9 pedig csak elmossa, illetve a HW9 Pro rendelkezik koszérzékelő szenzorral, ami egy tipikus „eye-candy” megoldás, plusz hangasszisztenssel is. Ez utóbbi a legfeleslegesebb dolgok egyike, ki akarna átordibálni sok decibelnyi zajt, miközben a kezében tartja a készüléket és megnyomhatja a gombot is?

Egy jó tanács annak, aki ilyet használ: öntsétek ki takarítás után a koszos vizet, mert iszonyat büdös lesz pár nap alatt.

A sajtóanyagban a képeken ott van, hogy felszedi a tojást, meg az ételmaradékot is, ami igaz, DE – és mindig a DE szócska után jön a lényeg – kipucolni egy horror. Ezt én is kipróbáltam a HW 10 Sirius tesztjében, a cikk galériájában megtaláljátok az elrettentő képeket. Ráadásul a hengerkefén ott marad a vizes kajamaradék, ami össze-vissza lecsöpög, abban a pillanatban, ahogy leállítjátok és megemelitek a gépet. Szóval lehet ilyesmiket csinálni vele, és tényleg eltünteti a dzsuvát, de utána kétszer annyit fogtok szívni az alkatrészek mosogatásával.

Összegzés

Megnéztem, mennyit kértek 2 éve a Jimmy PowerWash HW8 Próért: 98 000 forintot. Aztán megpróbáltam megnézni a HW9 Pro árát, de ez a termék csak papíron létezik, nem kapni sehol. Mivel a sima HW9 75 Mátyás királyba kerül, jobb minőségű, szebb, mint az elődmodell és nagyjából ugyanazt tudja, viszont a lényeg változatlan, határozottan lépett előre a cucc. Az extrák viszont csak a Próval érkeznek, az alapprobléma szerintem pedig mindkettőnél megvan: nehezebb, mint egy porszívó és nem ér ki a henger a szegélylécig, és ebben a feltörlős/felmosós kategóriában vannak már elég komoly robotporszívók is, akik ráadásul önürítenek. Mondjuk várom már a vizet önürítő száraz-nedves takarítógépet a piacra, de egyelőre ilyen még nincsen.

Egy dolog kimondható, brutális a verseny a takarítási kisgépek szegmensében, amire a Jimmy PowerWash HW9 egy egész jó – de távolról sem tökéletes – alternatívát kínál, olcsón. Ez már egy használható példány, amit a 8B4ABE  kód felhasználásával nagyon olcsón, 66 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért hazavihető, EU raktárból.

Pro

 • Pofás kinézet, rendben lévő minőség
 • Alapvetően jó használni
 • Antibakteriális tartálybevonat
 • Értelmezhető ág

Kontra

 • Ez a takarítási megoldás azért még nem 100%-ig meggyőző
 • Elvesztette a stick porszívók legnagyobb előnyét, a toldalékolhatóságot és az alacsony tömeget
 • Rövid üzemidő

hirdetés