hirdetés

JIGOO C300 állóporszívó teszt

Sokoldalú, mint a Rubik-kocka

teszt
JIGOO C300 állóporszívó teszt 1

Forrás: Geekmaxi

Raven96
írta: Raven96
2024-04-24

A JIGOO C300 egy 30 000 Pa szívóerejű állóporszívó, ami számos kiegészítővel érkezik, köztük háromféle fejjel, így változatos módon használhatod. Nemcsak lakásba ajánlott, hanem autóba is. Érintős LED kijelzőjének köszönhetően könnyű használni, üzemideje pedig 45 perc papíron, de egy további akkumulátorcsomag használatával ez megduplázható. Ha az állóporszívókat preferálod és nem egy bonyolult robotporszívóra vagy önürítős modellre vágysz, akkor a JIGOO C300-at neked találták ki. A 6G37I3XV  kuponnal most a szokottnál is olcsóbb Geekmaxin, 35 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). és EU raktárból érkezik, ingyenes szállítással.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

8.4

Népítélet

5.2

 • megbízhatóság:5
 • design és anyagminőség:5
 • felszereltség, funkciók:5.5
 • ergonómia:5
 • ár/érték arány:5.5
Véleményt írok
JIGOO C300 állóporszívó teszt 2

Forrás: Geekmaxi

A kicsomagolás élvezetes volt és mondanám, vagyis írnám, hogy a gép összerakása ugyanilyen jókedvűen zajlott, de korántsem, sőt, ennek az ellenkezője történt. Valahogy annyira gagyik a műanyag illesztések, hogy már attól majdnem agyvérzést kaptam, hogy a nyamvadt portartályt lepattintsam (majd vissza) a kézi egységről. Szerencsére ezt körülbelül csak havonta egyszer kell megcsinálni a szűrők tisztítása érdekében, mert ebben a részben van egy nagy szemcsés koszt előszűrő filter és egy szivacs finomszűrő. Ezekből egy tartalék szett is érkezik. A levegőkeringetésért a ciklonnak nevezett technológia felel, illetve a kosz leválasztásáért, amit különböző szemcseméret szerint végez.

A HEPA szűrő a kézi egység tetejében található, amit már jóval egyszerűbb kiszedni. Ebből sajnos nem csomagoltak hozzá pluszt. Jelenleg egyik szűrőt sem lehet külön megrendelni ehhez a típusú géphez, de a gyártó már rajta van a készlet feltöltésén. Azt fontos tudni a masináról, hogy 5 fokozatú szűrőrendszerrel operál, amellyel megszabadulhatsz az allergének 99,99 százalékától, csak azt se felejtsük el, hogy amikor a kukába öntöd a portartály tartalmát, akkor abból valamennyi biztosan visszajut majd a levegőbe így, porzsák használata nélkül.

A LED-del ellátott, elektromos porszívófej megér egy misét és a JIGOO büszke is rá, hiszen V alakban helyezték el rajta a puha és a kemény sörtéket azért, hogy még alaposabban tisztítson, illetve

csomósodás nélkül szedje fel a szőr- és hajszálakat,

de az előző galériában lévő képeken láthatod, hogy egy vágásra alkalmas, mini tisztítókefe azért befigyel. Találsz még a dobozban egy kicsi, fésűs porolókefét, ami kiváló választás, ha a bútorokat gyakran beborítod chipsdarabokkal és másféle morzsákkal. A hosszú résszívó cső szűkebb helyekre ajánlott, például szintén bútorokhoz és autóhoz.

Műszaki paraméterek terén 30 000 Pa szívóerő áll rendelkezésedre és egy 400 wattos, kefe nélküli motor. A porszívót egy hétcellás, 2000 mAh-s akkumulátorral szerelték fel, amivel a gyártó 45 perces használatot ígér egyetlen töltéssel. Az aksi a gépen vagy tőle külön is tölthető, nagyobb lakás esetén pedig érdemes egy további akkumulátorcsomaggal megduplázni az üzemidőt. A géphez fali konzol is érkezik, de a porszívó önmagában is képes megállni. Nyilván vannak olyan porszívók, amik jóval több kiegészítővel érkeznek, de a JIGOO C300 még így is ideális választásnak tűnik az egész lakás, illetve az autó kitakarításához. Lássuk, hogyan teljesített a teszt során!

hirdetés

JIGOO C300 állóporszívó teszt – Jó is, meg nem is

A JIGOO C300 állóporszívó első ránézésre engem megvett, hiszen a dizájnja nagyon pöpec. Az egész gép szürke és mályva színű, helyenként átlátszó részekkel, mint például az 1,2 literes portartály és az elektromos porszívófej teteje. A minősége egész jó, az anyaghasználat viszonylag masszív. Nem csörög, nem zörög, viszont ennek ellenére az illesztések problémásak, mert nehéz szétszedni és összerakni, illetve a fejeket cserélgetni, ez pedig bosszantó.

A porszívónak 3 üzemmódja van, mindegyik esetében más színnel világít a kijelző körben: eco (zöld), normál (kék) és turbó (piros). Az első a kemény padlóhoz ajánlott, de én még oda is kevésnek éreztem egy kicsit, ezért inkább a normál fokozatot használtam, hogy minél gyorsabban haladjon a takarítás, de persze ezt embere válogatja, ki meddig szereti tologatni a masinát. Utóbbi kettő szőnyegekhez ajánlott. A C300 alapvetően normál fokozaton működik bekapcsoláskor és ezt jónak éreztem még a hosszú szőrű IKEA-s szőnyegemhez is, így a turbót nem sűrűn használtam, leszámítva a macskáim kaparófáját és különböző fekhelyeit, ahol a sok szőr miatt szükség volt rá.

Hiányoltam, hogy a porszívó nem kapcsol nagyobb fokozatra automatikusan, ha parkettáról átemeled szőnyegre.

Ezt például az Ultenic FS1 önürítős állóporszívó kiválóan tudja, amit még év elején teszteltünk és imádtuk.

A C300 intelligens LED kijelzője viszont hamar belopta magát a szívembe. A három erősségi fokozat itt állítható egy határozott érintés fejében, de ezt leszámítva minden fontos részletet itt mutat, mint például az akkumulátor töltöttségi szintjét. Az viszont nem tetszett, hogy a bekapcsológomb borzasztóan érzékeny, így többször véletlenül kikapcsoltam a masinát takarítás közben.

Az elektromos porszívófejen lévő LED világítás aranyat ér még fényes nappal is. Hiába hiszed azt, hogy tiszta a padló, mert sosem az, főleg, ha háziállatokkal élsz együtt vagy OCD-s vagy. A JIGOO C300 (sajnos) megmutatott minden kósza macskaalom-darabot, szőrszálat, hajszálat és egyéb koszt, amiket valószínűleg te sem veszel észre otthon. Fontos még tudni az elektromos porszívófejjel kapcsolatban, hogy a csöve nagyon hajlékony, ez pedig azt takarja, hogy

függőlegesen 90°-ban lefelé és felfelé, vízszintesen pedig 180°-ban képes balra és jobbra elhajolni,

így könnyű elérni vele a kényes sarkokat vagy a bútorok alatti, szűk részt, például ágy, komód és hasonlók, amik saját lábakon állnak. Korábban már említettem, hogy a porszívófejen V alakban kaptak helyet a puha és a kemény sörték azért, hogy csomósodás nélkül szedjék fel a szőr- és hajszálakat, emiatt pedig pacsi a gyártónak, mert okos gondolat volt és be is jött. Fél óra porszívózás folyamán olyan kevés hajszál maradt rajta, amit más porszívó alig 10 perc alatt összeszed és már vághatom is le.

A portartálya egy gombnyomásra határozottan nyílik, gyakorlatilag lecsapódik és nagyon hívogató, hogy nincs szükség porzsákra, meg önürítő dokkolóállomásra, de azért az utóbbit visszasírom. Az elektromos porszívófejen ugyan nem igazán akadnak fent a hajszálak, viszont a portartályban már annál inkább összetömörödnek, így

minden alkalommal rá kellett segítenem kézzel, hogy az összes dzsuva kijöjjön.

Egyfelől ez nem valami guszta, másfelől nem túl higiénikus, hiszen az összegyűjtött por össze-vissza szállt a levegőben és a kukát is beborította. A kiegészítőket tekintve a kicsi, fésűs porolókefe nem igazán jött be, viszont a hosszú, résszívó cső már annál inkább. A gardróbszekrényem és a szőnyegem közötti, keskeny részből tökéletesen összeszívta a koszt és a macskaalmokat sem kellett végre össze-vissza emelgetnem a  kilépőszőnyegekkel együtt azért, hogy kitakarítsak körülöttük, hanem elég volt csak ezzel a szűkítővel körbe porszívózni mindent.

Üzemidő tekintetében körülbelül 30 percet sikerült kihoznom belőle úgy, hogy leginkább az eco és a közepes fokozatokat használtam mindhárom fejjel, a turbót nem sűrűn nyomkodtam. Ez ugyan nem sok idő, de arra pont elengedő volt, hogy a kicsit több, mint 40 négyzetméteres lakáson végigszaladjak és a kritikus részeket is koszmentessé varázsoljam, ez idő alatt kétszer kiürítve a gépet. A masina teljes feltöltési ideje 3,5 órát vesz igénybe.

Összegzés

A JIGOO C300 egy nem rossz porszívó, viszont nagy lakásba nem ajánlom. Oda érdemesebb például egy robotporszívót választani, ami jön-megy, teszi a dolgát és automatikusan visszatér a dokkolójához tölteni merülés esetén. A C300 akkor jó alternatíva, ha nincsenek nagy igényeid és egy belépőkategóriás gépet keresel, ami nagy szívóerővel rendelkezik és könnyű használni, mert nem kell applikációval, porzsákkal és semmi mással bajlódnod. Szinten tartáshoz és közepesen nagy takarítás lebonyolításához egész jó, LED-es feje óriási segítség, intelligens kijelzője alapján pedig könnyű kezelni. A 6G37I3XV  kuponkóddal budget választás Geekmaxiról 35 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért, ráadásul ingyenes szállítással.

Pro

 • Kevés szőr- és hajszál csomósodik rá az elektromos porszívófejre
 • Az elektromos porszívófej csöve nagyon hajlékony
 • Erős szívóerő
 • Könnyű kezelni
 • Nagyon olcsó

Kontra

 • Problémásak a műanyag illesztések
 • Külön a szűrőket még nem lehet megrendelni
 • Jobb lenne porzsákkal

hirdetés