hirdetés

JIGOO H300 hajszárító teszt

Fürdőszobai tornádó

teszt
JIGOO H300 hajszárító teszt 1

Forrás: Geekmaxi

írta: Raven96
2024-02-26

A JIGOO márkanévvel már találkozhattál cikkeinkben, hiszen ez a gyártó nagyon otthonosan érzi magát a takarítógépek piacán, ezért most új vizekre evezve jöhetett létre a H300 névvel fémjelzett hajszárítója. A modern kor követelményeinek megfelelően ionizációs technológia, intelligens hőmérsékletfigyelés és halk működés jellemzi az új terméket, ennek ellenére nincs elszállva az ára. Most a JGH300HU  kuponkóddal 25 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a Geekmaxin, EU raktárból, ingyenes szállítással. Lássuk, mit tud ennyiért a hajszárító!

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Az ionos hajszárítókban van egy ion generátor, ami sok-sok iont képes létrehozni, jelen termék esetében 200 milliót.

Ezek egyrészt csökkentik a haj elektrosztatikus feltöltődését, tehát a szétálló, szálas hajat már el is felejtheted, soha többet nem fogsz hajmosás után úgy kinézni, mint aki belenyúlt a 220-ba. Másrészt a vízcseppeket is elporlasztják, illetve beszivárognak a haj gyökerébe, így a természetes nedvességtartalom jobban megmarad. Kevésbé töredezik majd a hajad, sőt, állítólag fényes és csillogó lesz, de ez persze csak az elmélet, a gyakorlati részéről majd később. Haladjunk szépen sorban, hiszen a H300 dizájnja elég baba, megér néhány sort.

A doboza egész pofás, első ránézésre olyan, mintha legalább dupla ennyibe kerülne a JIGOO H300. Kibontás után nem kell sokat keresgélni, hogy a hajszárítón felül megtaláld a kézikönyvet és a két mágnesesen felcuppantható fúvókát. Ebből az egyik szűkített fazon, ami általában egyenes hajhoz használatos, hiszen kisebb helyre koncentrálja a légáramot a célzott hajszárítás érdekében. A másik egy diffúzor, ami hajszárító esetén egy speciális, tüskés tartozék. A levegő kíméletes eloszlatásával szárítja vagy a hullámos vagy a göndör fürtöket, illetve volument is ad a hajnak.

Összességében a minőség pazar, nehéz lenne belekötni.

A H300 fogása kényelmes és könnyed, szép szürkés-babakék színű. Az illesztések kifogástalanok, egyetlen rész sem zörög, a kiegészítők pedig egy szempillantás alatt felcuppannak a helyükre. Ez igen hasznos, mert sajnos jártam már úgy, hogy egy hagyományos hajszárítóról próbáltam lefeszegetni a műanyag diffúzort, ami át volt forrósodva és nemcsak a kezemet égettem meg, de el is törtem az alkatrészt. Azt azért megjegyezném, hogy a JIGOO hajszárítója pontosan úgy néz ki, mint a valamivel olcsóbb Xiaomi H500 vagy, mint egy Dyson Supersonic, aminek az árát inkább le sem írom.

Használat közben a hajszárító fejének hátoldalán található LED mindig jelzi, hogy éppen milyen hőmérsékleten működik a kütyü, ami azt leszámítva, hogy esztétikailag guszta látvány, még értelmes, funkcionális szerepe is van. Már az első bekapcsolásnál rögtön feltűnt, hogy milyen csendesen működik, tehát az 59 dB valóban nem sok, bár ezt valószínűleg a legalacsonyabb fokozaton mérte a gyártó. Végre nem süketültem meg a kemény, körülbelül 10 perces hajszárítás alatt és emellett a zajszint mellett más simán hallotta, amit mondtam. A hajszárítók zajkibocsájtása általánosságban 60-95 dB közé tehető, így ez egy rendkívül alacsony értéknek számít. Teljesítménye viszont 1600 W, ami már megegyezik egy klasszikus hajszárítóéval, kefementes motorja pedig 110 000 fordulatra képes percenként, ami egy másodperc alatt 22 méter erőteljes légáramot ígér.

hirdetés

JIGOO H300 hajszárító teszt – Macerás hajjal is barátságban

A hölgyek nagy része általában hosszú és dús hajkoronára vágyik és akinek ez még sosem jött össze, az nem is tudja, hogy igazából mekkora szívás tud lenni, ha alapvetően ilyen a hajad. A fodrászom minden alkalommal megkérdezi, hogy mi a rekordidőm hajszárítás és hajformázás terén, de pontos választ még sosem tudtam neki adni, hiszen mindkettőt gyűlölöm csinálni, viszont a JIGOO H300 most sokat változtatott ezen a helyzeten.

Mivel egy hajszárítónak az az egyetlen egy dolga van az égvilágon, hogy megszárítsa a hajat, az első, ami feltűnt a JIGOO H300 használata közben, hogy brutálisan gyorsan szárít. Rövid és középhosszú hajon nem volt lehetőségem tesztelni, előbbire 1-2 percet, utóbbira 2-3-at ígér a gyártó a szárítási időt tekintve, míg a hosszú hajra 3-5 percet. Azért ez kicsit túlzás, mert nyilván attól is függ, milyen hosszú az ember haja és mennyire sok, vastag szálú-e és hasonlók. Az én esetemben nagyjából lapocka alá érő hajról van szó, viszont meg merem kockáztatni, hogy mennyiségre közel dupla annyi hajam van, mint átlagban más nőnek, ez valószínűleg azért is érződik így, mert még vastag szálú is.

Teljesen vizes hajról indulva a legmelegebb, 90 °C-os fokozatot használva a szárítás ideje kereken 11 perc volt.

Ez meglepő, hiszen saját Remington hajszárítómmal 15-20 percet biztosan szoktam kínlódni vagy inkább nem is használom és ráhagyok 3-4 órát a természetes száradásra. Páromnak valamivel vékonyabb szálú a haja, ellenben neki bőven leér a háta közepéig, de az ő esetében a szárítás ugyan ezzel a hőfokkal 9 percbe telt.

A LED indikátor kimondottan stílusos, 2 fokozatban (alacsony, magas) állítható mind a 4 mód, mindegyikhez más szín tartozik:

 • Kék: hideg levegő, 25 °C
 • Narancssárga: meleg (inkább langyos) levegő, 60 °C
 • Piros: forró (inkább meleg) levegő, 90 °C
 • Kék-lila-piros átmenet: hideg és meleg levegő váltakozása

Az utolsó, vegyes fokozathoz a hőfokváltó gombot 3 másodpercig kell nyomva tartani, amire lehet sosem jöttem volna rá magamtól, ha nem nézem meg a hajszárító leírását, ugyanis ez ritka opció.

Számomra egyetlen negatívum, hogy ez a hőfokállító gomb szerintem nagyon rossz helyen van és még ki sem emelkedik a burkolatból, a másik gombbal ellentétben.

A többi, hasonló hajszárítót elnézve, azokon ugyanitt található, de nekem valahogy mégis zavaró volt, többször is megnyomtam véletlenül. Sokkal lejjebb már nem tudtam megfogni a markolatot, hiszen a H300 az alján szívja be a levegőt, ott pedig nem szerencsés letakarni. Dupla rétegű szűrő védi a hajszárítót a bejutó portól és hajtól, illetve a te hajadat is kíméli, hiszen így esély sincs rá, hogy beszívja, mint azok a modellek, amelyek a fejükön keresztül szippantják be a levegőt. Minél hosszabb a haj, annál inkább fennáll ez a veszély és elég macerás kiműteni a hajszálakat, szöszt és port a gépből, szóval 1:0 a JIGOO H300-nak. A galéria végére mellékelek egy képet a Remingtonomról, ami rossz példának jelenleg tökéletes.

A fokozatokra visszatérve: a meleg egyáltalán nem érződött 60 °C-nak, a forró sem 90 °C-nak, viszont erre az a gyártó magyarázata, hogy a nagyobb szárítási hatékonyság miatt a H300 alacsonyabb hőmérsékleten szárítja a hajat, ezzel jobban védve a kiszáradástól és fénytelenségtől. A saját, Remington hajszárítómon a legmagasabb hőfokot használni sem tudtam soha, hiszen simán megégeti a fejbőrömet, ezért a JIGOO esetében ez egy előnyös tulajdonság. Ahhoz, hogy a gyártó magyarázatát elhiggyem vagy képes legyek megcáfolni, kellene néhány hónap kipróbálni, mennyit romlik a hajam egy hagyományos és egy ionos hajszárító használata során. Ehhez természetesen minden hajápoló lötyit és spray-t ki kellene dobnom, hogy arra is fény derüljön, valóban a H300-nak köszönhetően lesz-e selymesebb a hajam. Intelligens hőmérséklet-szabályozásra is képes, állítólag másodpercenként több, mint százszor(!) ellenőrzi az elektronika, minden rendben van-e. Őszintén szólva nem tudom, hogy ez igaz-e és mi értelme van pontosan, de a gyártó szerint ez is mind a haj védelmében történik.

Forrás: RendeljKínait

Hajvasalóval és hajgöndörítővel is rendelkezem, de nincs az az isten, legalábbis nagyon ritkán, hogy én ezt a hajmennyiséget órákig formázgassam azért, hogy utána egy kis esőtől vagy párától visszakunkorodjon az egyenesre vasalt haj, göndörítés esetén meg kirúgja magát a hossz súlya miatt. Általában úgy szoktam meghackelni a rendszert, hogy hajmosás után a szűkített fazonú fúvókával már élből egyenesre szárítom a hajamat egy körkefe segítségével és ezt most a JIGOO H300-zal is kipróbáltam.

60 °C, erős fokozat, 15 perc és kész is voltam.

A mágneses kiegészítőfej természetesen felforrósodott a procedúra végére, de nem annyira, hogy megfoghatatlan legyen, a hajszárítón pedig semmilyen jellegű melegedés nem mutatkozott egyetlen használat alkalmával sem. A diffúzor sem volt rossz, pedig én sosem szerettem ezt a kiegészítőt. Egyenes haj párti vagyok, ez pedig inkább hullámos vagy göndör hajhoz való, de szép „beach waves” hullámokat lehet vele készíteni és valóban ad egy friss volument a hajnak.

Forrás: RendeljKínait

Összegzés

Összességében a JIGOO H300 egy kiváló hajszárító, amit a gyártónak valóban sikerült a modern kor követelményeinek megfelelően megalkotni. Túl sok mindent természetesen nem tud és még mindig az az egyetlen dolga, hogy megszárítsa az ember haját, de azt gyorsabban és biztonságosabban teszi egy hagyományos hajszárítóhoz képest. Ezt a modellt használva elbúcsúzhatsz a fejbőrt égetően magas fokozattól, a szénaként szétálló, száraz és statikus hajtól és a zavaróan nagy hangerőtől is, szóval szépen teszi a dolgát. Ha rövid a hajad, vagy csak simán nem érdekel, hogy néz ki, akkor nem ajánlom ezt a gépet. Ezzel ellentétben, ha hosszabb a hajad és az ápolása teljeskörűen foglalkoztat, akkor a mindenféle hajápoló mellett megéri beruházni egy ilyen hajszárítóra, hiszen, ha egy hagyományossal megégeted vagy tönkreteszed a hajadat, akkor azt már szinte lehetetlen visszacsinálni.

Ha ideveszem azt is, hogy a kínálat legtetején csücsülő Dyson modellekért már bőven elkérik a 200 000 Ft-ot, akkor ahhoz képest a JIGOO H300 most a JGH300HU  kuponkóddal 25 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért szinte ajándék. Geekmaxiról tudod megrendelni, EU raktárból érkezik és még a szállítás is ingyenes. Ha szeretnéd egy picit még olcsóbban megúszni a vásárlást, akkor megér egy misét a Xiaomi H500 hajszárítója is, amiről nemrégiben írtunk. A tudása majdnem egy szinten van a JIGOO H300-as modelljével, mindössze egy hőfokmóddal található rajta kevesebb, viszont diffúzor nem jár hozzá kiegészítőként.

Pro

 • Ionizációs technológiája jobban védi a hajat egy hagyományos hajszárítóhoz képest
 • Halk, de erős működés
 • Mágnesesen felcuppanó kiegészítőfejek
 • Szép dizájn, kifogástalan minőség

Kontra

 • Hőfokállító gombja nem emelkedik ki a burkolatból, könnyen elnyomkodható véletlenül

hirdetés