hirdetés

Ultenic FS1 önürítős állóporszívó teszt

A sűrű hétköznapok megmentője

teszt
Ultenic FS1 önürítős állóporszívó teszt 1

Forrás: Banggood

Raven96
írta: Raven96
2024-01-18

Az Ultenic FS1 egy önürítésre képes állóporszívó és ezek az eszközök egy ideje már nagy népszerűségnek örvendenek. Nem csoda, hiszen egyre több háztartási gép kezd elmenni az automatizálás irányába, ami igen hasznos, mert kevesebbet kell velük foglalkozni. Az FS1 brutális szívóerővel rendelkezik, ez 30 000 Pa-t takar, motorja 450 W teljesítményű, emellett legfontosabb tulajdonsága, hogy képes az önürítésre, tehát szó szerint eltakarít maga után. Tartogat még meglepetéseket, így a BGPL8DEC01  kuponkóddal most megéri lecsapni rá Banggoodon 66 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért. A szállítás ingyenes, cseh raktárból érkezik.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 9
  • design és anyagminőség: 9
  • felszereltség, funkciók: 10
  • ergonómia: 9
  • ár/érték arány: 10

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Dobozbontogatás után többféle (összesen 3 db) HEPA szűrővel, pamutszálas koronggal (2 db) és porzsákkal (3 db) találkozol, ezekből 1-1 db már a porszívóban vagy az önürítő állomásban lakik, nem kell velük bajlódnod. Fontos tudni, hogy az FS1 szűrőrendszere ötlépcsős és 0,3 mikronig bezárólag a levegőben keringő részecskék (por, allergén, kórokozók) 99,97%-át eltávolítja. Ez számokkal szemléltetve annyit jelent, hogy 10 000 részecskéből kemény 3 jut tovább, ami nem sok.

A dobozból előkerül még egy teleszkópos rúd is, ami jó hosszúra kihúzható, így a magas személyek is kényelmesen használhatják. A kis kerek kefét a használati utasítás nemcsak önmagában ajánlja asztalhoz, kanapéhoz vagy rövid szőrű szőnyeghez, hanem a hosszabbító rúddal függönyökhöz és plafonhoz is. Ilyen mutatványokhoz szerintem kicsit nehéz a porszívó, legalábbis egy kézzel emelve, de ezt egy kis otthoni kondinak is betudhatjuk. Réstisztító szűkítőcsövet is mellékelnek, amivel a kritikusabb helyekre is beférsz. Végezetül pedig a masina tisztításához való minikefe és egy hálózati kábel bukkan elő.

Ami a minőséget és a dizájnt illeti, az Ultenic FS1 anyaghasználata elég masszív, nincsenek gagyi részletek. Nagy része tengerészkék színű, némi szürke és narancssárga beütéssel, helyenként átlátszó elemekkel, mint például a 660 ml-es portartálya vagy az elektromos porszívófej teteje. Így könnyű észrevenni, ha fennakad pár hajszál.

A cég promo videóját érdemes megnézni, hiszen gyorsan képbe hoz mindenkit azzal kapcsolatban, hogy mire lehet számítani:

A műszaki paramétereket nézve szívóereje masszív, 30 000 Pa. 2500 mAh-s aksi jár hozzá és egyhuzamban közel 1 óra munkára képes (szigorúan csak alacsony fokozaton), de ez attól is függ, hogy a 4-féle szívószintből melyiket meddig használod. Alapvetően automata fokozatban működik, de van alacsonyabb és magasabb is, illetve egy

rejtett, turbó funkció, ami 10 másodpercig működik a motor kímélése érdekében, szennyezettebb részeknél áldás.

A porszívón lévő 9×4 cm-es kijelző mindig mutatja, milyen módban használod a masinát, illetve a hibákat és a töltöttségi szintet is kijelzi. Ez alatt van a be- és kikapcsoló gomb, de a markolat tetején lévő érintőgombbal tudsz váltogatni a szívószintek között. A dokkolóban lévő porzsák 3 literes, így csak ritkán kell foglalkozni a cseréjével. Az Ultenic FS1 hasznos barátoddá válhat otthon, lássuk a valós használati tapasztalatokat!

hirdetés

Ultenic FS1 önürítős állóporszívó teszt – Háziállatok mellé méltó társ

Háziállatok tartása esetén a porszívózás általában egy gyűlölt házimunka, legalábbis részemről biztosan, mert 3 macska mellett iszonyat nehéz takarítani. Folyamatosan matatni kell a portartályt, mert fennakad benne egy szőrcsomó, a porzsák pedig pillanatok alatt megtelik levedlett bundájukkal. Örökös kérdés, hogy melyik lenne az az egy gép, ami elbírna egyszerre a 3 különböző szőrrel. A sok szenvedés elkerülésére az Ultenic FS1 kiváló alanynak ígérkezik, így ha te is megoldást keresel ezekre az állatos problémákra, akkor szerintem sokáig lesztek barátok ezzel az önürítős állóporszívóval.

Eléggé adja magát, mit hova kell pattintanod összerakásnál, szétszedésnél ugyanez a helyzet, de arra nem sokszor lesz szükséged. Az aksi a porszívón hagyva is töltődik, ha a dokkolóra rakod, de egy külön fakkja is van az állványban, ahova berakva szintén tölt. Ez akkor hasznos, ha addig a porszívó többi részét kitakarítanád, ezért szétszeded. Ez a masina azoknak való, akik egy szabad sarkot vagy egy legalább 30×30 cm-es placcot fel tudnak neki áldozni, ugyanis ezt nem lehet az ágy alatt tárolni. Alapvetően automata fokozatban működik és itt már megnyilvánul egy nagyon hasznos tulajdonsága, ugyanis

ha a parkettáról átemeled egy szőnyegre, akkor érzékeli, hogy sűrűbb anyaggal van dolga, ezért automatikusan nagyobb fokozatra kapcsol.

Az Ultenic FS1-et konkrétan úgy is használhatod, hogy oda sem nézel, éppen milyen módban van, mert ő azt majd tudja magától. Zajkibocsátása 78 dB, szóval egy picit lehetne halkabb, de legalább a macskáim nem futottak ki tőle a világból, mint a hangosan zakatoló porszívók nagy részétől.

Általában hiába látod tisztának a padlót, hidd el, sosem az, hiszen a kisebb szőrszálakat és porcicákat szinte lehetetlen észrevenni, ezért az elektromos porszívófejen lévő LED-es fény nagy megváltás. Az Ultenic FS1 a port is szépen szívja fel, de érdemes a szűrőkellékeit néha átmosnod. A porszívó feje kicsit nyaklik, ami zavaró lehet sietős takarítás esetén, mert mindenfelé megy, csak arra nem, amerre kéne, de más szempontból pozitívum, mert könnyű vele kanyarodni (gyakorlatilag driftel). Egy-két alkalommal megeshet, hogy túl sok haj csavarodik a hengerkefére, főleg ha hosszú és vastag szálú frizuráról van szó, de ilyenkor aranyat ér a mellékelt minikefe, mert a kampós felével (vagy a kezeddel) simán leszedhető a gubanc.

Na, de a buli csak a tényleges takarítás után jön. A dokkolójára visszarakva, a portartály ajtaja rögtön lenyílik és már potyog is le a dzsuva a porzsákba, de ez még nem minden. Annyival kell rásegítened, hogy az érintőgombot pár másodpercig nyomva tartod, mert így

megindul az önürítés és a dokkoló kb. 15 másodperc alatt leránt a mélybe minden eddig összeszedett koszt a portartályból.

Az Ultenic FS1 egyetlen negatívuma, hogy amint visszaveszed a porszívót és elkezdesz vele újból takarítani a kis ajtót kézzel kell visszacsuknod, különben a vakvilágba szétszóródik, amit felszívsz vele.

Nap végére még a közel 3 cm-es szőrszálakkal ellátott IKEA-s szőnyeg is letérdelt és vígan etette az Ultenic FS1-et vastag hajszálakkal, 3-féle macskaszőrrel, macskaalommal, morzsával, porral, illetve még ki tudja, mivel. A közel egy órányi munkát csak akkor bírja, ha alacsony fokozaton használod, a magasabb és a turbó mód váltogatása esetén jóval hamarabb elfárad, kb. 30-40 perc után. Ez a „meddig bírja egy feltöltéssel, utána meddig kell még tölteni” sztori igazából tök lényegtelen, mert a dokkolón tárolva folyamatosan tölt, így bármikor „elkapod”, annyi szufla biztosan lesz benne, hogy 5-10-15 percet takaríts vele. Ezt leszámítva nem fog megsértődni, ha hosszabb időre magára hagyod.

Ami pedig az Ultenic FS1 kellékanyagait illeti, a legkritikusabb az eldobható porzsák beszerzése – ami a Proscenic DustZero S3-mal egyezik meg, hiszen konszern társak, és amit szintén teszteltünk -, szerencsére ez is kapható hozzá 6-os és 8-as kieszerelésben, ezen a linken. A többi kopó-fogyó alkatrész után pedig a gyártó honlapján érdemes keresgélni.

Összegzés

A sűrű hétköznapok megmentője – még mindig ezt gondolom az Ultenic FS1-ről. Elálldogál egyedül a sarokban, nagyon ritkán kell vele foglalkozni, de amikor szükséged van rá pár percre, akkor fixen megbirkózik az állatok lakta otthon klasszikusaival. A sajtóanyagban látható állatos kiegészítőket jelenleg sehol sem találom hozzá, de ez már csak hab lenne a tortán.

Az Ultenic FS1 még akkor is csábító ajánlat, ha simán csak az erejét nézed, viszont így, hogy még önürítésre is képes és részben tudja magától szabályozni a teljesítményét, már abszolút megérős vétel, állatosoknak kötelező. Most a BGPL8DEC01  kuponkóddal megéri rá lecsapni Banggoodon 66 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért. A szállítás ingyenes, cseh raktárból érkezik.

Pro

  • Önürít, „eltakarít” maga után
  • Ritkán kell vele foglalkozni, csak a porzsák szorul néha cserére
  • A dokkolóján tárolás közben is folyamatosan tölt, így mindig azonnal használható állapotban van
  • Kényelmes tárolni

Kontra

  • Önürítés után a portartály ajtaját kézzel kell visszacsukogatni vagy kipotyog a dzsuva

hirdetés