hirdetés

Oclean W10 szájzuhany teszt

A szájápolás mestere

teszt
Oclean W10 szájzuhany teszt 1
írta: hajas
2021-09-17

Fogorvoshoz járni valljuk be őszintén, senki sem szeret. Évente egyszer azért érdemes felkeresni, hogy ránézzen a fogaitokra, és ha helyesen, rendszeresen és alaposan tisztítjátok őket, akkor jó esetben csak egy év múlva fogtok vele megint találkozni. Viszont sajnos a fogmosás önmagában nem elegendő, mivel nagy hangsúlyt kell fektetni a nyelv, a fogközök és az íny ápolására is. Az Oclean W10 pontosan erre a célra született, amit az Oclean hivatalos weboldaláról tudtok megrendelni 17 800 forintos áron. A szállítás teljesen ingyenes, ráadásul áfa- és vámmentesen küldik.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Oké, de mire is jó valójában egy szájzuhany? A fogápolás sok embernél kimerül annyiban, hogy naponta kétszer fogat mosnak. Sajnos bármennyire is alapos az ember, maradnak olyan területek, amiket egyszerűen egy fogkefével nem lehet megtisztítani, még elektromos fogkefével sem. Előbb-utóbb pedig a bent maradt ételmaradékok, illetve lepedék elkezdenek “dolgozni”, ami fogkő kialakulásán felül akár a fogak kilyukadásához, rosszabb esetben elvesztéséhez vezethet.

Persze ezek a problémák megelőzhetőek,

hiszen léteznek különböző fogköztisztító termékek, ott a sokak által jól ismert, de talán keveset használt fogselyem. Ezek általában nagyon olcsón beszerezhetők, viszont nem feltétlenül tudja mindenki kényelmesen használni, például a leghátsó fogak közül nem épp a legegyszerűbb feladat eltávolítani a szennyeződéseket. Ott vannak még a szájzuhanyok is, mint például a tesztalanyunk, az Oclean W10, amik mostanság kezdtek el igen népszerűek lenni, pedig nem mai találmány, az első verziót már 1962-ben elkészítették. Működésük nem bonyolult: a víztartályból egy pumpa vizet – vagy igény szerint szájvizet – spriccel egy elvékonyított fúvókán keresztül a fogközökbe, így képes eltávolítani a fogak közötti területeken, illetve az íny alatt felhalmozódott lepedéket és ételmaradékot.

A W10 használata rendkívül egyszerű. Az oldalán található kupakot kell felnyitnotok, ezen keresztül tudjátok megtölteni a számotokra megfelelő hőmérsékletű vízzel, de akár szájvizet is tölthettek bele. Válasszátok ki a megfelelő fúvókát, amit be kell helyezni a készülék tetején található lyukba. Ha másik fejet szeretnétek használni, akkor az apró gombot megnyomva könnyedén kivehetitek a fúvókát, és behelyezhettek egy másikat, például a nyelvtisztítót. A készülék elején még találtok másik két gombot. A felső a bekapcsológomb, alatta pedig a módválasztót találjátok, amivel 5 erősségi fokozat közül választhattok:

 • Intenzív
 • Standard
 • Érzékeny
 • Impulzus
 • Point Shooting mód (kis területre koncentrál, rövid ideig pumpálja a vizet)

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Saját tapasztalatból mondom, hogy mindenképp a leggyengébb fokozattal kezdjetek,

hiszen elsőre igen kellemetlen érzés is lehet a készülék használata. Sőt, még az is előfordulhat, hogy elkezd vérezni az ínyetek. Ez teljesen normális, a fogselyem használata során is előfordulhat fogínyvérzés. A gyártó és a fogorvosok is azt ajánlják, hogy fokozatosan növeljétek az intenzitást, rövid időn belül hozzá fog szokni az ínyetek.

Bekapcsolás után a W10 vízzel és légbuborékokkal kevert sugarat spriccel a fogaitok közé, ami hatékonyan tünteti el nemcsak a fogak közé szorult ételmaradékokat, hanem a lepedéket is, ami a fogkőképződés alapja. Helyezzétek a fúvókát az egyik fogközhöz, majd a fog felső ívén, félkör alakban haladjatok a mellette lévő foghoz. Érdemes figyelni arra, hogy ne ne nyomjátok erősen a fogakra és az ínyre a fúvókát. Az előbb felsorolt üzemmódok közül az első 4-nél 1 percig üzemel a kütyü, 15 másodpercenként pedig egy pillanatra megáll. Ez a funkció ismerős lehet, hiszen az elektromos fogkefék is ilyen szünetekkel jelzik, hogy ideje áttérni egy másik fogsornegyedre.

Hamar meg fog telni a szátok vízzel, viszont a bekapcsoló gomb segítségével tarthattok manuális szünetet is, amíg kiköpitek az összegyűlt vizet, majd a gomb újbóli megnyomásával folytathatjátok a műveletet. Fontos, hogy a vizet nem szabad lenyelni. Ha úgy érzitek, hogy valahol nem voltatok elég alaposak, akkor váltsatok a Point Shooting üzemmódra, így a kütyü csak rövid ideig lövi ki magából a vizet a problémás területre.

Oclean W10 szájzuhany teszt 11

A szájápolás ennyiben nem merül ki, így nem véletlen, hogy az Oclean 4 darab különböző fúvókát mellékelt a W10-hez. A standardot az imént ismertettem, ez szolgál a fogközök tisztítására. Sokan kihagyják a rutinjukból a nyelv tisztítását, pedig itt rengeteg baktérium szaporodik, amik szintén felelősek a fog- és ínyproblémák, illetve a rossz lehelet kialakulásáért. Csatlakoztassátok a nyelvtisztítófejet, majd bekapcsolás után a nyelvetek hátsó része felől kifelé haladva tudjátok megtisztítani.

A fogágytisztító fej az ínyetek tisztítására, illetve masszírozására szolgál. Ez serkenti a fogíny vérkeringését, aminek köszönhetően csökkenthető a gyulladás és az ínyvérzés kockázata. Ha ezt használjátok, akkor is erősen ajánlott a szenzitív vagy az impuzlus mód használata, így elkerülhetitek a kellemetlen meglepetéseket.

A fogszabályzótisztító fejet nem tudtam kipróbálni, mivel nem hordok fogszabályzót, viszont a családi és baráti körben volt pár ember, akik hosszú ideig viselték. Többször panaszkodtak, hogy egy kínszenvedés megfelelően tisztítani. Ezzel viszont könnyedén eltávolíthatjátok a fogszabályzóba ragadt ételmaradékokat, lepedéket.

Használat után, ha esetleg maradt víz a tartályban, akkor azt mindenképpen öntsétek ki, illetve érdemes egy törölköző segítségével szárazra törölni a készüléket.

Összegzés

Az Oclean W10 egy elektromos fogkefével kombinálva teljeskörű szájápolást fog garantálni számotokra, így jó eséllyel csak a szokásos rutinellenőrzésekkor kell majd találkoznotok a fogorvosotokkal. Rossz tulajdonságot szinte lehetetlen dolog mondani a készülékről, talán az ára miatt húzhatnám a számat, hiszen vannak olcsóbb készülékek is a piacon, cserébe kaptok egy rakás kiegészítőt, illetve egy tényleg kiváló minőségű terméket. Piros pont is jár neki, mivel Type-C kábellel tölthető, így például utazáskor nem kell külön töltőt vinnetek hozzá.

A szájzuhanyért 17 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek az Oclean weboldalán, ahol rózsaszín és zöld szín közül tudtok választani. A szállítás teljesen ingyenes, és a webáruház ígérete szerint áfa- és vámmentesen jut el hozzátok a készülék.

Pro

 • Kiváló minőség
 • Egyszerű a használata
 • 4 különböző fúvóka
 • Type-C kábellel tölthető

Kontra

 • Nem ez a legolcsóbb készülék a piacon
 • Nem jár hozzá hordtáska
 • Elsőre sok embernek lehet kellemetlen a használata

hirdetés