hirdetés

Oclean Flow szónikus fogkefe teszt

Tuti megoldás egy problémára

teszt
Oclean Flow szónikus fogkefe teszt 1
írta: Don Kartács
2021-09-06

Nemrég adtunk hírt az új Oclean szájápolási termékek megérkezéséről, ebből a palettából teszteltük most az új fogkeféjüket, az Oclean Flowt. Ez a cég belépőmodellje, de szerintem nagyon jól sikerült, egyrészt remek a dizájn, másrészt Type-C porton keresztül tölthető, van 5 különböző működési módja, és a slusszpoén: 180 naponként egyszer kell tölteni, ami durva. És mivel ez egy alaptermék, csak 8800 Ft-ba kerül a fogkefe ingyenes szállítás mellett, és természetesen áfa- és vámmentesen érkezik Kínából.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 10
  • design és anyagminőség: 10
  • felszereltség, funkciók: 9
  • ergonómia: 10
  • ár/érték arány: 8

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ha kézbe veszitek az Oclean Flowt, akkor nem kell sokat mókolnotok, hogy megtaláljátok a termék két igazi selling pointját, az egyik a Type-C-s tölthetőség, a másik az extra hosszú üzemidő. Ez a két dolog eléggé összefügg, és erre egy nagyon jó példát is fel tudok hozni a saját életemből, ugyanis nekem egy Lenovo Lemei fogkefém van, ami 3 hónapig nem merül le, de a töltőcsatlakozója spéci USB kábelt igényel. Ezért szokott előfordulni az, hogy mivel baromi hosszú az üzemideje, soha nem tudom, hova raktam a töltőjét, és ilyenkor jön a veszett keresgélés.

A Flow esetében a probléma hatványozott, hiszen ez már 180 napig, vagy fél évig is el van egy töltéssel, amit sajna lehetetlen ellenőrizni, de én a 90 napot sem hittem el a Lenovonál, aztán több mint 3 éve tapasztalom minden nap, hogy ez bizony valós. Csakhogy, az IPX7 szabványt teljesítő test aljáról levéve a kupakot egy teljesen szabványos USB Type-C porttal futhattok össze, vagyis bármilyen telefontöltőről etethető, így a fenti probléma a Flow esetében nem jelentkezik. Köszönöm szépen, én kérem ezt a terméket, mert ez egy olyan selling point ami szinte mindennél fontosabb, amit egy fogkefe kapcsán el tudok mondani.

Persze az sem mellékes, hogy 5 módban – reggeli, éjszakai, sztenderd, fehérítés és kímélő – is képes működni,

amiből én az utóbbi kettőt használtam. Pár szót a módokról: a szenzitív értelemszerűen kíméli a fogakat és az ínyt, vagyis akinek vérzésre hajlamos, az használja ezt. A fehérítés adja magát, ez egy több hónapos procedúra mire eredményre vezet, a reggeli és az éjszakai pedig a a dörgölés intenzitásában tér el. A sztenderdet nem kell túlmagyarázni, ez az alapbeállítás. Mivel én nem a rezgés sebességében és erejében, hanem a plusz szájvíz használatában és a fertőtlenítésben hiszek, ezért csak az alacsony fokozatokat használtam, de akinek más az elképzelése a fogmosásról, az szabadon váltogathat.

És itt nagyjából be is fejezhetném a tesztet, hiszen nincsen idegesítő érintőképernyő, felesleges applikáció, és még húsz kamu funkció, mint a drágább termékeknél, viszont sajnos fontos kiegészítők sem. Az egyik, amit nagyon hiányoltam, az a pótfejek, ezekből a komolyabb modellek simán kapnak plusz 2-3 darabot. A másik a hordtok, amibe bele tudtok tenni egy rövid Type-C kábelt, egy fejet és magát a testet, és ez nagyon hasznos pl. nyaraláskor, nekem is van a sajátomhoz. Vagyis azért a költségoldalon meg tudnak jelenni még nem várt összegek, és akkor már egyből nem tűnik olyan olcsónak a Flow. Azt persze mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy ezek megérik-e a plusz forintokat, sőt az is kérdés, hogy a régebbi tokba belefér-e az új fogkefe, vagyis némi kísérletezésre is szükségetek lesz, ha ezt ki akarjátok deríteni.

Összegzés

Az egyszerűség gyönyörködtet, és bizony az Oclean Flow pont egy ilyen termék, amit tud, azt gyakorlatilag tökéletesen tudja. Egyetlen dolgot tudok felhozni ellene, az a kiegészítők hiánya, ami a 8800 Ft-os, egyébként korrekt árat azért fel tudja pumpálni. Ezzel szemben áll két zseniális funkció, a Type-C porton keresztüli tölthetőség, és a világbajnok üzemidő, ami 180 nap. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a fő problémát – a gyakori lemerülést és a spéci töltőt – már meg is oldották az Ocleannél. Ez pedig egy durva selling point, szóval én simán hazavinném 8800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért a terméket. Ingyenes szállítás mellett, áfa- és vámmentesen érkezik Kínából, és 2 év garancia is jár hozzá, illetve 30 napig vissza is küldhetitek, ha valamiért nem válna be.

Pro

  • Remek minőség
  • Tetszetős, fiatalos dizájn
  • Type-C porton keresztül tölthető , nem kell hozzá egyedi töltő
  • Kategóriaelső üzemidő

Kontra

  • Kevés kiegészítő, ezeket összevásárolva már nem is olyan olcsó

hirdetés