hirdetés

Oclean W10 szájzuhany és Flow szónikus fogkefe

Remek eszközökkel bővült a belépőkategória

hír
Oclean W10 szájzuhany és Flow szónikus fogkefe 1
írta: Don Kartács
2021-09-02

Többször írtunk már az Oclean fogápolási termékpalettájáról, hiszen van egy-két kiváló cuccuk, amik jellemzően feleannyiba kerülnek mint a nyugati márkák azonos képességű dolgai. A szájzuhany ráadásul egy hiánypótló termék, ami tökéletesen jól kiegészít egy alap fogkefét, mint amilyen a Flow is. Éppen folynak a tesztjeik, tehát elsőkézből van tapasztalatunk a két újdonsággal kapcsolatban, és szerencsére remek minőséget képviselnek. A Flow fogkefe 8800 Ft-ba, míg a W10 17 600 Ft-ba kerül, a termékek ingyenes szállítás mellett, áfa- és vámmentesen érkeznek Kínából, és a termékekre 2 év garancia is jár, illetve 30 napig vissza is küldhetitek a termékeket, ha azok nem váltak be.

Az Oclean W10 5 különféle módban képes működni – van szenzitív módja is annak, akinek az ínye sérülékenyebb vagy vérzésre hajlamosabb -,

kijelzi a maradék folyadék mennyiségét, illetve van az oldalán egy pánt, amivel nagyon könnyű hordozni, és a kinézetet is feldobja. Kapott is ilyen jellegű díjat, bár tudjuk hogy ezek mennyit érnek. Az üzemidejéről nincs konkrét adat, ami nyilván azért van, mert a spriccelés erőssége és módja is befolyásolja azt, viszont a standby ideje 180 nap, ami eléggé soknak számít az ilyen eszközöknél. De ha le is merül a cucc, bármelyik elfekvő USB-s töltővel újra telepumpálható.

A cuccért 17 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, ami tekintetbe véve az orvosi költségeket – a lyukak egy jelentős része a fogak között alakul ki, aminek darbját kb. 15 000-ért tömik be -, ez az összeg nem különösebben sok. Csomagban is vehető, akkor csak 33 700 Ft-ot – vagyis 16 850 Ft-ot darabjáért – kérnek érte, és ingyen jár melléjük egy utazótok is. Az Oclean új palettáját ezen a linken nézhetitek meg.

Oclean Flow – Csinos, olcsó, de nem okos

Az Oclean fogkefékkel nem minden esetben voltam elégedett, érdekes módon pont az agyonbonyolított csúcsmodelljeik nem voltak jók, ellenben a közép- és alsókategóriás cuccaik remekeltek. Ráadásul szinte mindig van hozzájuk fej, a motortengelyek egyformák, szóval a hosszabbtávú üzemeltetés sem szokott problémás lenni. A Flow modelljük nem is egy agyonbonyolított modell, így minden együtt áll ahhoz, hogy 8800 Ft-ért egy remek fogkefét vigyetek haza, nézzük mit tud.

Mint minden szónikus fogkefe, ez is iszonyatosan gyorsan – 38 000/perc – mozgatja a fejét,

és ez által sokkal hatékonyabban tisztít, mint a hagyományos megoldások. Mivel a cucc fiatalos dizájnt kapott, ezért kifejezetten jól néz ki, a funkciókat világító LED-ek jelölik, ahogy a működést aktiváló gyűrű is világít. Összesen 5 különböző módja van, én szinte mindig a szenzitívet használom, mert az ínyem hajlamos a vérzésre, de van fehérítő állása is. Természetesen, mint szinte minden fogkefe, ez is IPX7 szabvánnyal rendelkezik, és ami még fontosabb, Type-C portról tölthető.

Még pár évvel ezelőtt nem hittem el, hogy ezeket a fogkeféket extrém ritkán kell tölteni, de azóta tapasztaltam a sajátomnál is, hogy egyes modellek akár 6 hónapig is húzzák. Ez 25 hét vagy 180 nap, kinek hogy tetszik, ami brutális, olyannyira, hogy általában ennyi idő alatt elfelejtem, hogy a sajátom spéci töltőjét hova tettem. Ezért is hatalmas előny a Type-C-s tölthetőség, ezt gyakorlati tapasztalatból tudom.

Én évek óta használok mindenféle elektromos fogápolási eszközöket, és nem elromlós fajták, egy dologra kell figyelni, a megfelelő kellékanyag utánpótlásra,  ha ez adott, akkor ezek viszonylag problémamentes eszközök. Az Oclean Flow pedig nagyon úgy tűnik, hogy egy kiváló termék, ami bőven megéri az érte kért 8800 Ft-ot, már csak a hosszú üzemideje és az egyszerű tölthetősége okán is.

hirdetés