hirdetés

Hibrew H4 és H4A hordozható kávéfőző teszt

Papíron tökéletes

teszt
Hibrew H4 és H4A hordozható kávéfőző teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-11-13

Ha sokat jártok külföldre, akkor az egyik legjobb spórolási módszer a hordozható kávéfőző. A Hibrew-nak két modellje is van, a Hibrew H4 és a H4A, mindkettő a portable kategória versenyzője, képesek hideg és meleg kávét előállítani akár szivargyújtóról is. Meglehetősen jutányos áron, 25-30 000 Ft körül kelletik magukat cseh raktárból. Kiindulva a külföldi 4-5 EUR-s benzinkúti kávéárakból, ez elég gyorsan vissza fog jönni.

Hibrew H4

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 9

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Forrás: Banggood

Hibrew H4A

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 8

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Mielőtt belemegyek a két eszköz közötti különbségekbe, pár általános dolgot megosztok veletek.

Az első, hogy bár a sajtóanyag azt sugallja, hogy ezek az eszközök milyen jól használhatók otthon, semmi értelme lakásba ilyet vennetek.

Először is, a normális kávéfőzőgépekhez képest viszonylag lassan készítik el a kávét, egyszerre csak egy adagot lehet vele lefőzni, a kipucolásuk nem egy egyszerű folyamat, másrészt pedig a macerásságot semmi nem indokolja egy konyha közepén, ahol minden rendelkezésre áll, nem így utazás közben. Otthonra vegyetek egy belépőszintű eszpresszó gépet – például BlitzHome BH-CM1503 – , meg egy normális őrlőt – mint a Hibrew G3, amit napi szinten használok -, ezekkel sokkal jobb kávét lehet készíteni, mint a H4A és a H4 testvérekkel.

Forrás: Hibrew homepage

Szintén fontos, hogy a H4 sajtóanyagában van egy elég csúnya elírás, vagyis hogy USB kábelről képes forró kávét készíteni.

Nem képes, annyi energiát le sem tudna adni a berendezés egy hagyományos USB kábelen keresztül, ami elég lenne a normális kávéfőzésre. Persze a csalás a dologban az, hogy forró vízből ez is készít USB-n meghajtva is forró kávét, de akkor kell egy külön termosz, amibe ezt először beletöltitek, majd átöntitek a kávéfőzőbe. Az önerőből felmelegítéshez vagy 12 V-os szivargyújtós adapter vagy 230 V-os fali aljzat kell. Vagyis, az autóban, a 12 V-os adapter segítségével tudtok forró kávét főzni, abból is csak eszpresszót, hiszen sem gőzölni, sem hozzáadni nem tudnak semmit a Hibrew termékei az italhoz. Ennek tükrében vizsgáljuk most meg két delikvensünket, a Hibrew H4 és a Hibrew H4A variánsokat.

hirdetés

Hibrew H4 és H4A hordozható kávéfőző teszt 4

Forrás: Banggood

Hibrew H4 hordozható kávéfőző teszt – Mint két tojás egyike

A Hibrew H4 egy többféle töltetet fogadó kávéfőző. A csomag kibontása után kaptok egy jópofa tartó tokot, ami segíti a hordozhatóságot, viszont a cuccokat úgy csomagolták be, hogy oda pont ugyanígy marha nehéz visszarakni azokat, és kismillió vackot adnak mellé, ami szerintem annyira nem segíti a szállíthatóságot. Vagyis az első dolog az volt, hogy kiszanáltam a számtalan kiegészítő közül azokat a dolgokat, amiket nem akartam magammal hurcolni.

A dobozban az alábbiakat találjátok:

 • USB-s adapter, hideg kávéhoz
 • 12 V-os, szivargyújtós adapter, meleg kávéhoz
 • 230 V-os adapter és F szabványú dugó, meleg kávéhoz
 • leírás
 • tisztítókefe
 • tartó a kávégéphez
 • kétféle adapter Nespresso és Dolce Gusto kapszulákhoz, illetve őrölt kávéhoz
 • adagolókanál, aminek a túloldala egyben tamper is (ezzel lehet letömni a port)
 • kávéfőző

Először a konyhaasztalon csináltam őrölt kávéból kávét, de valljuk be, macerás. Kis kanállal kimérni a port, beletenni a tartóba, jaj nem tömi le jól, mellészóródott, takarítani, stb. Nem kényelmes, és az autóban a világos bőrkárpitra szórva a barna kávét még ijesztőbb életképet vizionálok magam elé. Ráadásul a kapszulához a tisztítókefe sem szükséges, ahogyan a 230 V-os adapter is kihagyható. Vagyis, fogtam, visszatettem a tartóba a kávéfőzőt, az adaptert, a 12 V-os kábelt, meg a tartót és máris megvolt az utazós szett.

Ami a kávéfőzést illeti, nem dolgozik túl gyorsan, nagyjából 5-7 perc alatt főzi le a kávét, cserébe pofonegyszerű a használat.

A fronton egyetlen gomb van, rövid nyomásra készül a kávé, hosszabb nyomásra pedig vált a hideg/meleg mód között, amit egy színes LED is jelöl. Nyilván a kék a hideg, a piros pedig a meleg. A szerkezet alján van egy műanyag pohár, ide nyomja ki a kávét a Hibrew H4. A fronton egy kis piros szilikonkupak mögött lakik a csatlakozó, ide kell az áramforráshoz vezető kábelt csatlakoztatni. Nem egy atomfizika, ahogyan azt látjátok.

Ami a minőséget illeti, egy kicsit rusztikus, a műanyagok alapvetően kemények, de nem rosszak,

ahol sűrűn kell fogdosni, ott pedig szilikonosak is. A kávéfőző hátoldalán van egy piktogramokat és leírást tartalmazó matrica, ami viszonylag egyértelműsíti, mit hogyan kell csinálni. A trükk a következő:

 • a szélesebb, egyenes falú adapter a Dolce Gusto kapszulához van
 • a rücskös keskenyebb a Nespresso kapszulához használatos

Ez utóbbiba lehet belehelyezni a kávéőrlemény tartóját,

amit kétfelé lehet szedni, így feltárul a nyílás, ahová a port kell öntenetek. Az adagolókanál aljával le is tudjátok tömni a kávéőrleményt, majd visszarakjátok a tartó tetejét, és beleteszitek a Nespresso kapszula adapterbe, utána pedig felcsavarjátok a szerkezet aljára. Utána mehet a kávéfőző a tartóba, alá a pohár, és már jöhet is a kávé. A leírás szerint ez nagyjából 5-7 percet vesz igénybe. Megmértem – 6 perc és 6:47 lett az eredmény -, tényleg ennyi, mondjuk kell is annak a 80 W-nak az idő, mire kidolgozza az anyagból az ízeket. Egy normális kávéfőző 1500 W, csak az úgy lerántaná az autóaksit, mint a huzat. Milyen a kávé, amit csinál?

Jó, masszív a crema, viszonylag kijönnek az ízek, és kellően meleg is.

Ha viszont nem sima eszpresszót akartok, akkor elő kell készíteni a tejet, a tejhabot és hát a kávé hossza sem szabályozható. Gyanítom, az egyszerűség kedvéért kocsiban mindenki marad az eszpresszónál.

A kis méret és a hordozhatóság viszont nagy előny, amíg van a közelben agy autó,

amire fel lehet dugni a szivargyújtós kábelt, viszont egy kempingben vagy sátortáborban általában van 230 V, szóval oda akár egy normális méretű kávéfőzőt is el lehet vinni. Utazáshoz király, így aki a saját kávéját vagy kapszuláját szeretné kávékészítéshez használni, annak szerintem megér egy próbát. Azt viszont nem javaslom, hogy menet közben főzzetek. Egyrészt a rezgések miatt a tartó a Hibrew termékek alján el tud mozdulni és akkor telepisili kávéval az autót a berendezés, másrészt elvonja a figyelmet a vezetésről. Esetleg ha van segéderőtök a jobb egyben, aki felügyeli a folyamatot és megitat benneteket, talán akkor, de ennél is sokkal egyszerűbb egy parkolóban megállni, és megvárni azt az 5-7 percet, amíg lefő a nedű.

Hogy a termék kiválasztás ne legyen olyen egyszerű, van egy állvány és egy állvány és táska nélküli verzió is, tehát összesen 3 kiszerelés közül választhattok, mindegyik EU raktárból érkezik, ingyenes szállítás mellett:

 • Hibrew H4, tartó és táska nélkül, kupon: BGb947d3  – 24 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).
 • Hibrew H4, tartó nélkül, ehhez nincs kupon32 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).
 • Hibrew H4, fullos verzió, kupon: BGDB023A  25 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).

hirdetés

Hibrew H4 és H4A hordozható kávéfőző teszt 21

Forrás: Hibrew homepage

Hibrew H4A hordozható kávéfőző teszt – Majdnem ugyanaz

A Hibrew H4A kávéfőző majdnem teljesen ekvivalens a H4-gyel, azzal a különbséggel, hogy a nálunk járt példányhoz egy dísz papírdoboz jár – ez a Gift Box verzió -, nem egy hordtáska és ebből a szettből a tartóállvány is kimaradt. Ez egy hordozható termék használhatóságát azért jelentősen csökkenti, viszont külön hordtok meg nem kapható. Van viszont a nagyobb csomag – a Travel set -, amiben a tok is benne van, ennek az ára gyakorlatilag megegyezik a Hibrew H4-gyel és ugyanazon a linken érthető el, mint a Gift Box variáns.

A beltartalom lényegében ugyanaz, mint a Hibrew H4 esetében, így ezt nem írnám le újra. Ez is kávéport, Nespresso és Dolce Gusto kapszulákat fogad. A Hibrew H4A kinézete némileg eltér a „konszerntárstól”, számomra egyébként ez a megnyerőbb. A műanyagok hasonlók, de itt már alumínium betéteket is kapott a henger, ettől egy picit minőségibbnek érződik az összhatás, mint a sima Hibrew H4 esetében.

Ezen két gomb van, teljesen egyértelmű piktogramokkal, egyik a hideg, másik a meleg kávé készítéséért felel. Ez is csak 12 V-os szivargyújtóról vagy 230 V-ról képes meleg kávét készíteni, nagyjából ugyanúgy, mint a Hibrew H4. Akkor miért létezik Hibrew H4 és H4A verzió? Mert a H4A-nak megnövelték a kávéőrlemény tartó kapacitását, 5 grammról 10 grammra, így tulajdonképpen erősebb kávé is főzhető belőle. Viszont a portafilter nyomás alatt olyannyira felszippantotta magát a cucc aljára, hogy alig bírtam letekerni főzés után, és a kávépogácsa is tiszta víz volt, szóval ez így autóban szerintem rosszul használható. Mi a megoldás? A kapszula, úgy teljesen oké a dolog.

Mivel mindkét kávéfőző ugyanazt tudja, és a Hibrew H4A a drágább, ezért nálam nyer a H4, de akinek az igényesebb Hibrew H4A tetszik, az a BGDB022  kóddal némi felárért – 28 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). – hiveti ezt a variánst is, EU raktárból.

 

Akkumulátoros kávéfőző alternatívák

A végére pedig egy gondolat: a kettő közül egyik Hibrew termék sem akkumulátoros – de a következő generáció a H4B már az -, vagyis mindig kell neki áramforrás a forró kávéverzióhoz, ami szerintem jelentősen csökkenti a használhatóságot. Van azonban aksis termék is a piacon a Biolomix CP010 személyében, ami egy Conqueco termék másolata, és 7800 mAh-s akkuval rendelkezik és – értelmezésem szerint – képes külső áramforrás nélkül is forró kávét készíteni – bár a sajtóanyaga kicsit zavaros, szóval azért olvassatok utána ti is -, de pl. az Akai cégnek is van ilyen terméke.

Összegzés

Összességében tetszett mindkét termék, bár túl nagy különbség nincs közöttük. A sima H4 egy picit olcsóbb és három variánsban is elérhető, a H4A szebb dizájnt kapott és kétszer annyi gramm kávét fogad. Ez viszont azért lényegtelen, mert por kávéra nem igazán alkalmasak ezek a berendezések, érdemes kapszulával üzemeltetni. Legnagyobb hátrányuk az, hogy nem akkumulátorosak, emiatt nem tudnak forró, csak hideg kávét készíteni külső áramforrás nélkül, pedig ez lenne a lényeg. Az autó akkujáról viszont igen, szóval utazás közben remekül használható. Egy saját áramforrással rendelkező viszont még jobb, mint a fent említett Biolomix CP010, ami a 7QWCVWB  kóddal 35 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül. A kávét tisztességesen lefőzik, és a kapszulás adapter használata nemcsak életmentő,  de hasznos is, viszont kell hogy legyen nálatok víz, és azért menet közben az autóban sem erőltetném a dolgot.

A Hibrew H4/H4A a 25-28 000 Ft-os ársávba esik, ami teljesen rendben van, elég gyorsan visszajön a termékek ára, ha nem mindenféle külföldi benzinkúton hörpölitek a fekete nedűt. Ha választanom kellene, a hordtokos Hibrew H4-et vinném 25 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért a BGDB023A kóddal, cseh raktárból.

Pro

 • Hibrew H4: egész pofás, egyszerű használat kapszulás kávéval; gyorsan visszahozza az árát
 • Hibrew H4A: ugyanaz, mint a H4, de modernebb és több kávé fér bele

Kontra

 • Hibrew H4: bonyolult használat kávéőrleménnyel; vizes lesz a kávépogácsa, kell, hogy legyen nálatok víz, macerás tisztítás; nincs akkumulátora
 • Hibrew H4A: ugyanaz, mint a H4 esetében; a nyomás miatt egyszer úgy megszorult az alja, alig bírtam kitekerni

hirdetés