hirdetés

Enchen Mint 5 fogkefe és Mint 3 szájzuhany teszt

Olcsó szájvíznek híg a leve?

teszt
Enchen Mint 5 fogkefe és Mint 3 szájzuhany teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-06-14

Az Enchen eddig borotvákban utazott, de most rákaptak a fogápolási termékekre is, így piacra dobtak egy szájzuhanyt és egy fogkefét is. Fókuszban az ár és a jópofa funkciók, mint a programok megjegyzése, a 30 másodperces oldalváltás vagy a Type-C alapú töltés. A szájzuhany pedig egy klasszikus fogközöket kipucoló dolog, ami természetesen szájvízzel is használható. A fogkeféért 5500 Ft-ot kérnek a BGHU2173  kóddal, míg a szájzuhanyért 9000 Ft-ot a BGHU2174  kuponnal, szállítással együtt, az áfát pedig a Banggood intézi a termékei után.

Enchen Mint 5

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 10

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Forrás: Banggood

Enchen Mint 3

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

A másik, ami nem annyira tetszett, hogy a nyaka egy speciálisan kiképzett műanyag szárból áll.

Ennek két hozadéka van: egyrészt csak az Enchen fogkefe fejek mennek rá, másrészt a műanyag a gyors mozgástól biztosan jobban kopik, mint ugyanez fémből. Egyetlen fejet adnak hozzá, így gyorsan megnéztem, be lehet-e szerezni hozzá ilyesmit. Banggoodon ugyan nem, de azért Alin van hozzá fej, igaz, nem annyira filléres tétel, mint a fogkefe. Az eszköz elején egyetlen gomb van, aminek a közepébe egy LED-et építettek, ami diszkréten mutatja az aktuális állapotot.

Először a bekapcsoláshoz 3 másodpercig kellett nyomnom a gombot, ugyanis „travel lock” módban volt az eszköz,

de ha újabb három másodpercig nyomjátok a gombját, akkor visszavált normál működésre. A „travel lock” lényege, hogy utazás közben sem indul be a termék, de erre az lenne a jó megoldás, ha lenne hozzá egy utazótok, amit a komolyabb gyártók adnak is a termékeik mellé. Ez a hosszú nyomás elég zavaró ha elfelejtitek belőle kivenni a terméket, hiszen ilyenkor már a szájban van a fogkefe, rövid nyomásra viszont egyből leáll, és nem módot vált. Ez ritka idegesítő, nem egyszer szivattam meg magamat vele, szóval én a helyetekben egyből kikapcsolnám.

A három mód között 2 másodpereces nyomásokkal lehet léptetni, van normál, szenzitív és fehérítő mód, amit a leírás gum health care néven emleget. Kezdtem a szenzitívvel, mert nekem elég hajlamos az ínyem a vérzésre, ezért úgy gondoltam, jobb, ha először hozzászoktatom magam az ilyesmihez. Ahhoz képest, hogy ez finom mód, olyan brutálisan rezeg, hogy elzsibbadt tőle az arcom, pedig lassan 4 éve használok elektromos fogkefét. Kegyetlenül rezget, egyáltalán nem kellemesen, igaz nem fáj, de a jó nem ilyen. Átnyomtam normálra, az egy fokkal jobb, de továbbra is zsibbasztott, hiába váltogattam a fokozatokat. Az intenzitást nem lehet állítani, csak az alapprogik között lépkedni. Természetesen ez is tudja a 2 perces programokat 30 másodpercre bontani, ahogy az összes konkurense, és ez jól is működik a gyakorlatban.

Forrás: Banggood

Ami a tisztítási képességeit illeti, az eléggé rendben van.

A sörtéket egy koreai BBC nevű cég gyártja – a konkurenseknél ez általában a DuPont terméke – és viszonylag könnyen körbefogja a fogakat, így megfelelően tisztít. Viszont azt észrevettem, hogy mivel kellemetlenül rezeg, ezért sokkal kevésbé vagyok hajlandó hátranyomni és forgatni a fogkefét, emiatt nem vagyok olyan hatékony, mint egy kellemesebben használható darabbal.

Összességében azt gondolom, hogy az Enchen terméke nem lenne rossz, ha finomabban rezegne, de ez egy alkati dolog, ennél én az enyhébb rezgést szeretem. A másik bajom a fogkefe fejjel van, az egyedi megoldások nem a kedvenceim. Ennek ellenére 5500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért a fogkefe a BGHU2173  kóddal nem drága, de vannak a piacon hasonlóan jó ajánlatok.

Enchen Mint 3 Szájzuhany – Olcsón adnak sokat

A szájzuhany hasonlóan igényes dobozban érkezik, mint a fogkefe, és ez már kiegészítőkben is jobban áll, mint az előbbi. Ezt is Type-C kábellel kell tölteni, ehhez kaptok is egy kábelt a leírás és a 3 db szájzuhanyfej mellé. A szerkezet baromi egyszerűen működik, középen szétcsavarhatjátok, alul van a tartály rész, ide jön a víz vagy a szájvíz, felül pedig egy pumpa, ami felszívja a folyadékot. Felül van egy lyuk, ide kell behelyezni a szűkítőfejet, ettől fog viszonylag nagy nyomással spriccelni a szájzuhany. Alatta van egy gomb, ezzel lehet oldani a fejet, és cserélni egy másikra.

Lejjebb egyetlen kapcsolóval lehet az intenzitást állítani három fokozatban,

ami tulajdonképpen csak az ismétlések sebességét gyorsítja fel. A 140 ml-es tartályt elég gyorsan ki lehet üríteni maximum intenzitáson, de bármi is történik, 3 perc után a gép kikapcsol, viszont percenként akár 1900 alkalommal is tud pulzálva spriccelni ami elég brutális. Egy feltöltéssel 20 napot tud a szerkezet, viszont arra vonatkozólag nem találtam semmilyen információt, hogy ez napi hány használatot jelent. Természetesen ez is IPX7 szabvány szerint áll ellen a folyadékoknak, mint a másik Enchen termék, szóval emiatt nem kell aggódnotok.

És hogy milyen használni? Szerintem furcsa, én nem igazán szeretem a szájzuhanyt, pedig nagyon hasznos. Gyakorlatilag annyit csinál, hogy nagy nyomású vízsugarakkal eltávolítja az ételmaradványokat a fogak közül, amik máshogy csak nagyon nehezen távolíthatók el. A fogkefe sem a legjobb eszköz erre, persze vannak más megoldások is, mint a fogselyem és hasonlók. A lényeg az, hogy tényleg sok dzsuvát kihoz, de szerintem nem túl kellemes maga az érzés, amit az ilyen szájzuhanyok okoznak. És most itt nem konkrétan az Enchen termékére gondolok, az Oclean W1 és W10 berendezéseket sem szerettem.

Viszont van akit ez nem zavar, ők mindenképpen sokat tesznek az egészségükért a Mint 3 használatával. De mondok egy sokkal nyomósabb érvet mellette: 9000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGHU2174  kuponnal, és olyan túl nagy különbséget nem fedeztem fel mondjuk az Oclean termékeihez képest, csak éppen a Mint 3 fele annyiba (se) kerül.

Összegzés

Az Enchen belenyúlt egy olyan piacba, amin hatalmas a verseny, ennek ellenére a termékei elsőre sem lettek rosszak. Jó a minőségük, szép a dizájnjuk, viszont van néhány hibájuk, ami mellett nehéz szó nélkül elmenni. A fogkefe műanyagtengelyes, és egyéni fejeket kell hozzá venni, illetve túl durván is rezeg, lehetnének rajta finomabb fokozatok. A szájzuhany viszont tetszett, még annak ellenére is, hogy nem szeretem azt az érzést, ahogy ezek a berendezések működnek, de aki jól tűri az ilyesmit, annak ajánlom, mert nagyon alacsony az ára.

A Mint 5 fogkefe a BGHU2173  kóddal nem drága, 5500 forintot kérnek érte, és a Mint 3 szájzuhany sem kerül egy vagyonba a BGHU2174  kuponnal, ugyanis csak 9000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte. Az árakban már benne van szállítás díja is, és a Banggood intézi az áfát a termékei után.

Pro

 • Enchen Mint 5: jó anyaghasználat és kinézet, fiatalos dizájn, olcsó
 • Enchen Mint 3: jó anyaghasználat és kinézet, fiatalos dizájn, olcsó

Kontra

 • Enchen Mint 5: nekem túl irritálóan rezeg, nem fém tengely, egyedi fejek
 • Enchen Mint 3: aki bírja a szájzuhanyt, annak semmi

hirdetés