hirdetés

Digoo DG-8647 időjárás állomás teszt

Túlzottan retró

teszt
Digoo DG-8647 időjárás állomás teszt 1
írta: Don Kartács
2021-06-13

A Digoo számtalan olcsó időjárás állomással rukkolt elő az elmúlt évek során. A DG-8647 ezek közül remek, színes kijelzőjével emelkedik ki. Mint minden ilyen eszközhöz, ehhez is lehet kültéri hőmérsékletmérő szenzorokat csatlakoztatni, így nemcsak a belső környezeti adatokat olvashatjátok le a panelről, de azt is megtudhatjátok, milyen az időjárás odakint. A jópofa cuccért a BGMAYTD62 kuponnal 4000 Ft-ot kérnek, 1 dollár a hagyományos szállítás, 3 USD-ért pedig már Air Parcel szállítás és vámbiztosítás is kérhető.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A minőség arányban van az árral,

ez egy olcsó termék, és a burkolatok is ilyenek. Ropogós műanyag, nem különösebben szépen kivitelezve, de olyan nagyon nem is panaszkodhatok rá, 4000 Ft körül a konkurensek is ezt a szintet hozzák. Nyilván aki nem egy fekete plasztiktömböt akar a nappalija közepén bámulni, az vesz egy drágább, szebben kivitelezett modellt. Sokkal jobban zavart, hogy állandó áramforrást igényel a termék, amit egy micro USB-ben végződő kábellel oldottak meg. A táp bemenet jobb oldalra esik – tehették volna a hátlapra is, ott sokkal esztétikusabb lenne -, és elég ronda is, ez nem az, amit a dohányzóasztalomon látni akarok. És mivel a zsinór folyamatosan ott feszül a termék oldalán, így nem lehet az állomást a szoba közepén álló bútorra betenni, kivéve, ha a limbó nevű játékot akarjátok minden nap az asztal és a konnektor között eljátszani.

A másik gondom, hogy a tápkábel másik vége egy sima USB-A csatlakozóban ér véget,

vagyis fel kellett áldoznom az egyik telefontöltőmet a használathoz. Értem én, hogy így olcsóbb, csak mondjuk, ha akkumulátoros lenne a cucc, és évenként egyszer kellene feltölteni, akkor ez egy sokkal flottabbul működő dolog lenne. Lehet 2 db AA elemről is etetni az egységet – a szenzort nem is lehet máshogy használni -, viszont ilyenkor a panel nem világít, az elemek csak vésztartalékként szolgálnak, az aktuális beállítások megőrzésére. Vagyis, ha áramszünet következne be, vagy a kutya elrágná a kábelt, az adatokat akkor sem fogjátok elveszíteni.

A konfigurálást a hátoldalon elhelyezett 3 gombbal tudjátok megtenni,

hosszú nyomásra belép a menübe, ahol a 12/24 órás kijelzést és az időt tudjátok beállítani, semmi mást. A kijelzőn megjelenő adatok pedig az alábbiak: időjárás, bel- és kültéri páratartalom és hőmérséklet, és a pontos idő. Mást nem is tud a cucc, így ez az egész engem a 80-as évek monkróm kijelzővel ellátott kvarcóráira emlékeztet. Nulla innováció, de ezt talán nem is várja el senki 4 ropiért.

A kijelző viszont tényleg szép,

de az LCD sajátossága, hogy a betekintési szögei nem az igaziak. Viszont a színek nagyon rendben vannak, kellően erősen világít, tényleg patent kis panel. Egy bajom van vele, hogy a fényerejét nem lehet állítani, éjszaka eléggé vakít, tehát a hálószobába nem tenném be. Szóval elég sok a megkötés, így elkezdtem azon agyalni, hova illik ez a cucc, és hova nem. Ha egy falhoz tolt számítógépasztalra akarjátok tenni, akkor tökéletes, ott jól el lehet rejteni a kábelt, és a nagy fényerő sem zavaró. Ellenben a szoba közepére tenni az állandó áramforrás miatt nem érdemes, és a hálóba se tenném, mert akkor ott minden lesz, csak alvás nem.

Ami a kültéri szenzor hatótávját illeti, nálam 2 falon keresztül tökéletesen mért,

de nyilván ezt nagyon meghatározza az, hogy pontosan milyen anyagon kell a jelnek áthaladnia. A vasbeton valószínűleg sokkal jobban korlátozza, míg az agyag meg kevésbé, a nálam lévő 2 téglasoron viszont remekül áthatolt.

Összegzés

A Digoo DG-8647-tel nekem az a bajom, hogy túl sok olyan jegyet vonultat fel, ami nekem már nem retró, hanem inkább gagyi. Például az oldalra kivezetett tápkábel eléggé 80-as évek, így esztétikusan nem lehet elhelyezni egy kisasztalon, de a fényerőállítás hiánya is bosszantó. Különösen sok mindent nem tud, 1 külső szenzort kezel, de az legalább benne van a 4000 Ft-os árban. A panel viszont tényleg szép, jók a színei, a betekintési szöge tipikus LCD, a fényereje is kellően magas, de emiatt csak bizonyos szobákba – konyha, nappali – helyezném el.

Akinek pont erre van szüksége, annak ez egy jó vétel, de ennél már sokkal modernebb, több szenzort kezelő cuccok is vannak a piacon. A termékért a BGMAYTD62 kuponnal 4000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, 1 dollár a hagyományos szállítás, 3 USD-ért pedig már Air Parcel szállítás és vámbiztosítás is kérhető.

Pro

 • Szép kijelző, nagy fényerő
 • Fillérekért vihető
 • Nagyon egyszerű használat

Kontra

 • Nincs fényerőállítás
 • Csak egy szenzort kezel
 • A tápkábel oldalra kilóg a cuccból
 • A retró funkcionalitás nem menő

hirdetés