hirdetés

Digoo DG-TH8380 időjárás állomás teszt

Oldschool és modern megoldások ötvözve

teszt
Digoo DG-TH8380 időjárás állomás teszt 1
írta: Don Kartács
2020-07-30

A Digoo piacra dobta a kimondhatatlan nevű, DG-TH8380 időjárás állomást, ami három szenzort kezel egyszerre, így a lakás vagy a ház több pontján mérhettek vele hőmérsékletet egyszerre. Természetesen más adatokat – időjárás, páratartalom stb. – is kijelez, és nem is dönti romba az árával a háztartás költségvetését, hiszen kemény 4500 Ft-ért a tiétek lehet.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 9

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Azt mondjuk nem értem, hogy a Digoo ezt az egészet miért nem kommunikálja egyértelműbben, hiszen akkor nem a fogyasztónak kellene kibogoznia a fölösleges gordiuszi csomókat. A csomagban van egy többnyelvű leírás, ha valaki nem szimpatizálna a Weather Station szavakkal, akkor Wetterstation és hasonló kifejezésekkel is ismerkedhet. A leírás korrekt, de szerintem a berendezés önmagában nem különösebben trükkös, intuitíven rá lehet jönni mindenre. Ami nem volt szimpi, az a valagnyi AAA-s elem, amit igényel a működése, az állomás igényel három darabot, illetve minden szenzor még kettőt, így egy fullos szett 9 db-ot használ el, ami nem a környezettudatosság csúcsa.

A kijelző kellemes, szépen kirajzolja a tudnivalókat, átlátható, viszont két turpissággal azért élt a cég, ami visszarepít minket a 90-es évekbe, amikor az ecseri piacon mindenféle bóvli terméket meg lehetett venni az árusoktól. Egyik, hogy a kijelző nem attól lesz színes, hogy rárajzolunk egy kék házikót, amiben feketén jelennek meg az információk. Oké, hogy ez már kettő szín, amire megáll a “színes” kifejezés, mint fogalom, hiszen egynél több, de ez egy kicsit olcsó megoldás. Ami viszont az “oldschoolság” esszenciáját hordozza magában, az a háttérvilágítás működése, ami NEM a panel érintésére aktiválódik, hanem a felső káván elhelyezkedő gomb megnyomására. Fábry Sanyi bácsi sírva könyörögne a termék Dizájn Centerben való szerepeltetéséért.

 

Nincs, ami elromoljon rajta, arról azonban a cég mélyen hallgat, hogy például IP minősítésnek megfelelnek-e a szenzorok. Mivel nem említik, gyanítom nem, ezért mindenképpen folyadékoktól védett helyre érdemes rakni. Amivel még lehet szerencsétlenkedni, az a párosítás, ehhez le kell venni az érzékelő hátlapját, átállítani a megfelelő sávra, kivenni az elemet, visszatenni, ilyenkor egyetlen piros villanással nyugtázza, hogy újraindult. Az állomáson a „CH” gombot kell legalább három másodpercig nyomni, ilyenkor az átvált regisztrációs módba és kisvártatva láthatóvá válnak az adatok. Amire még figyeljetek, hogy az állomást és a szenzorokat az interferáló forrásoktól – másik 433 megahertzes eszköz, elektromos berendezések, fém felületek stb. – legalább 1,5-2 méterre helyezzétek el.

Összegzés

Nem nagyon tudok belekötni a Digoo időjárásmérő állomás működésébe, teszi a dolgát, ahogy kell. Nyilván egy olcsó termékről van szó, de ahhoz képest az anyaghasználat és a kijelző minősége is rendben van. Az egyidejűleg négy helyen véghez vihető hőmérsékletmérés pedig olcsóbban nem oldható meg, igaz, ma már ezt inkább okosotthonos rendszerekbe integrálják.

Ami már nem annyira tetszett, hogy tele kell pakolni a berendezéseket AAA-s elemmel, viszont az akkumulátorok költsége szerintem minimum duplázta volna a termék árát. Van néhány oldschool megoldás – például a háttérvilágítás bekapcsolása -, ami kicsit megmosolyogtató 2020-ban, de ezen azért túl lehet lendülni. Arra figyeljetek, hogy a fekete variánst vegyétek, ami csak 500 Ft-tal drágább, de fejlettebbek a szenzorjai. Összességében a 4500 Ft-os árat jutányosnak találom, ha szükségetek van ilyen készülékre, a Digoo terméke nem rossz választás.

Pro

 • Egyszerű, átlátható működés
 • Egész jó kijelző ennyiért
 • Négy helyen is képes hőmérsékletet és páratartalmat mérni

Kontra

 • Helyenként ósdi megoldások
 • Igazi elemzabáló
 • Van egy újabb verziója majdnem ugyanannyiért

hirdetés