hirdetés

DIGOO DG-THS02 időjárás állomás teszt

A nézését meg a járását

teszt
DIGOO DG-THS02 időjárás állomás teszt 1
írta: Don Kartács
2019-09-10

A tudás hatalom, tartja a közkeletű mondás. Ebből kiindulva tudni, hogy milyen idő van odakint, anélkül, hogy magadra nyitnád reggel 6-kor az ablakot, az maga a tunyaság diadala. A diadal fényesen feketéllő marsallbotja pedig egyértelműen a DIGOO DG-THS02 vagy ahogy a design után nevezik, a kicsike vessző. Jó ránézni, a tudása bőven elegendő, a külső vevőegység vezeték nélküli, és mindezt alig 4700 jó magyar forintért kínálják.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 8
  • design és anyagminőség: 10
  • felszereltség, funkciók: 6
  • ergonómia: 8
  • ár/érték arány: 9

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A DIGOO DG-THS02 használata

Elég régóta szolgál a családban egy „szuperlegegyszerűbb” példány, de a vezetékes kivitel azért eléggé helyhez köti az egységet, konkrétan egy darab spot van az egész lakásban, ahova el tudom rakni, ráadásul a hálószobában. Legfőképpen arra használom, hogy a reggeli bringázáshoz megfelelően tájékozott legyek, mert bármilyen évszakban 2-4 fok eltérés is dönthet a ruházatról, illetve a két kerék mellőzéséről, ezt pedig szeretem minél hamarabb megtudni.

A régi egységben még háttérvilágítás sem volt, ezzel is nehezítve a tök sötét szobában a leolvasást, nyilván a villany felejtős, nehogy felkeltsem a családot. Kényelmetlen egy helyzet, annyi biztos. Kíváncsiságból felkerestem a nagyobb magyar webáruházakat, hátha találok valami kevésbé fertelmes és jó árú terméket. Ha röviden szeretném összefoglalni a helyzetet, azt mondanám, gyász.

Ami már esztétikailag legalább eléri egy kezdődő tüdőgyulladás szépségét, az minimum 10 ezres, de inkább több. Annyit nem szánok rá, keresek inkább tovább. A nyúltagyamból előpiszkáltam a FanJu állomás tesztjét, de hiába kapott 4.5 csillagot, a külleme miatt könnyes búcsút vettem tőle. Szerencsére a Banggood bőséges választékában megtaláltam az igazit.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek,  a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE  kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Ez egy szép tárgy. A fekete készülékház szépen összeolvad a fényes feketére sötétített plexivel, a színes kijelző pedig roppant gusztusos megjelenést kölcsönöz az egésznek. A számok jól olvashatóak, az egyes funkciókhoz tartozó értékek pedig színükben is eltérnek, így még könnyebben ki lehet ismerni a cuccot. Érdekes, de a nappal is jól látható számok estére sem válnak idegesítően világossá, hiába tartottam tőle eleinte.

Funkciók terén pont a szükséges minimumot nyújtja, illetve az ébresztőóra lehetőséggel már talán kissé többet is. A külső és belső hőmérséklet, a 12 órás időjárás-előrejelzés animált piktogramokkal, az óra, illetve az aktuális nap kijelzése minden, amire szükségem van. A páratartalom szintjét már bónusznak tekintem, de a barátnőm például szereti tudni, hogy a növényei jól érzik-e magukat. Az ébresztést és az aktuális dátumot is beállíthatjuk, de ehhez a vesszőcske hátulján lévő gombokon kéne vakon matatni, ami teljesen életidegen az okostelefonok korában.

A beüzemelés szinte óvodás tananyag, csak beteszed az elemet az adóba, amit aztán kiraksz az erkélyre, a vevőt áram alá helyezed, beállítod az időt és a dátumot, majd vársz, amíg a rendszer összekapja magát. Plusz pontokat szerezhetsz, ha a kliens hátulján észreveszed, hogy egy fülecske eltávolításával rászabadíthatod a CR2032-es gombelem roppant erejét a rendszerre, aminek járulékos előnye, hogy innentől nem felejti el a dátumot, illetve a minimum és maximum hőmérsékleteket.

Az „áltisi” szintet akkor éred el, ha kifundálod, hogy a külső vevő nem egy hitvány kínai szar, mindössze valami ismeretlen oknál fogva rühelli a feltölthető IKEA-s elemeket, szóval egy kibelezett távirányító árán felállt a rendszer. A legkellemesebb rész pedig az, hogy nagyon szépen működik minden. A külső hőmérséklet pontos, mind az időkép, mind pedig a régi egység szerint is, a belső temperatúra pedig akkurátusan mutatja a fogadó helyiség klímáját.

Pár dolog nem tetszik csak, de ez mindössze ízlés kérdése. Kicsit zavar, hogy az előrejelző piktogramok animáltak, szerintem elég volna állóképben is megmutatni, hogy esik. Ide kapcsolódik a következő észrevétel is, merthogy a kicsikének nincs ikonja a havazásra, így mutatni sem tudja.

Összegzés

“Design for Your Decision” – mondja a Digoo jelmondata, és én minden szavával egyet tudok érteni. A DG-THS02 egy aranyos kis megnyalnivaló cukorka, éppen elég funkcionalitással, ami egy átlagfelhasználónak csak kellhet, és a 4700 forint bagatell összeg mindezért. Bár ha kisebbet és olcsóbbat szeretnél, a Digoo rád is gondolt, ha pedig Meteorológus Mihály szeretnél lenni, ne is keress tovább, mert a te választásodhoz is van egy design.

Pro

  • Jópofa, csinos külalak
  • Sok mindent tud az árához képest
  • Adnak hozzá kültéri szenzort

Kontra

  • Animált ikonok, nincs havazásjelzés

hirdetés