hirdetés

Blitzwolf BW-PG2 hordozható töltőállomás teszt

Kicsi a bors, de nem erős

teszt
Blitzwolf BW-PG2 hordozható töltőállomás teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-03-27

Nemrég nyúztam a Loskii LK-P10-et ami egy picit nagyobb modell mint a BW-PG2 és az nagyon tetszett. A BlitzWolf állomása annyival tud többet, hogy az egyenáramú oldalt – vagyis az USB portokat – jelentősen felfrissítették, Type-C kimenet, gyorstöltés, PD támogatás, ahogyan manapság kell. Mivel ez egy kisebb telep, ezért az ára is nyomottabb, a BGHU1913  kóddal 84 500 Ft-ot kérnek érte, cseh raktárból, ingyenes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 6
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 6

7.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Másba viszont igen, az egyik a csatlakozók.

A baloldalon a mindenbe beépítésre kerülő elemlámpát és a 230 V-os AC – alternate current, vagyis váltóáram – kimenetet találjátok egy hagyományos EU dugóhely személyében, ide kell a „220-as elosztót” dugni. A másik oldalon felül két kapcsolót, egyik a DC – egyenáram – és a már említett AC, ezek kapcsolják a lent keretbe foglalt port csoportokat. Bal oldalon a „mobilos” részleg sorakozik fel, 1 db Type-C port, 2 db QC képes USB-A és 1 db sima USB csati kapott helyet. Itt a menőség abban áll, hogy a PD porton keresztül képes 60 W-ot leadni – elmegy róla egy kisebb notebook -, a Quick Charge 3.0 pedig 18 wattot. Ez hatalmas előrelépés például a Loskii telepéhez képest, hogy végre normálisan lehet róla telókat tölteni.

Alatta egy újabb halmazban 3 db, simán csak DC input/output portként hivatkozott csatlakozó,

az első a bemenet, ide kell dugni a gyári töltőt, ezen keresztül megy bele a delej. A másik kettő viszont kimenet, így semmire nem tudtam használni, ugyanis az alapdoboz részeként nem adnak ilyen típusú átalakítókat, ellenben a 169 000 Ft-os pakkban van, de inkább a kérdés az, hogy mit lehet róla tölteni? Személy szerint nem találom túl hasznosnak, helyette jobb lett volna még egy 230-as dugalj. Az utolsó port a szivargyújtós töltőt kapcsolja, ide ilyen végződésű cuccokat lehet dugni, például autópumpát és hasonlókat.

Az AC és a DC gomb között van egy alapból nem látható LED panel, ami az eszköz bekapcsolására éled fel.

Ilyenkor nemcsak a töltöttséget mutatja egy 5 elemű skálán, hanem azt is, hogy melyik port aktív. Egy baj van ezzel a kijelzéssel, engem nem az érdekel, hogy az energiaszint 100-81% között van, hanem az, hogy pontosan mennyi, ráadásul a terheltséget sem mutatja, pedig ez egy nagyon fontos adat, hogy melyik eszköz mennyit kajál. Szintén problémának látom, hogy a maximálisan leadható teljesítmény 300 W, erről nem fogtok hajszárítót életbentartani. Ez az egész azért nagyon bosszantó, mert a Loskii LK-P10 500 W-ig terhelhető, nagyobb a kapacitása, normálisan kiírja a töltöttséget és a terhelhetőséget is, illetve csak 20 000 Ft-tal drágább, ennyit pedig ez a felár bőven megér. Gyorsan betöltöttem a BW-PG1 adatlapját is, és az is csak 300 W-ot tud, de nagyobb a kapacitása, cserébe 114 000 Ft-ot kérnek érte, és azon már semmilyen kijelző nincs.

Forrás: Banggood

Természetesen a BW-PG2-t is tonnányi védelemmel látták el,

ezt a kézikönyvben vagy a sajtóanyagban láthatjátok, én csak a túlterhelés elleni védelmet provokáltam egy hajszárítóval, az rendben lekapcsolta a készüléket. Mire lehet használni ezt a cuccot? Első tesztem az volt, hogy levittem a csocsóasztalomhoz a pincébe és ráraktam a 12 W-os LED lámpát, ez meg sem kottyant neki, 2 óra gyakorlás után szinte alig csökkent a töltöttség. Aztán telepakoltam a Type-C és az USB portokat mobil eszközökkel, ezeket is szépen kiszolgálta, majd rászúrtam a notebookomat és a 2 monitoromat, amivel simán megbirkózott. Viszont bármit is csináltam, közben azt éreztem, hogy igazából nekem ennél egy nagyobb cuccra lenne szükségem, hiszen telefonokat meg egy kisebb teljesítményű laptopot egy Yoobao H40-45W is kiszolgál és az kb. csak 20 000 Ft.

Összefoglalom, hogy a fentiekből mit kell egy átlagembernek leszűrnie: kicsi a leadott teljesítménye, szerintem nem jó a visszajelzési megoldás, de ezt a problémát a széria nagyobb modellje sem oldja meg, ellenben a konkurencia igen. Ezek viszont szerintem nem kellően kompenzálódnak a a BGHU1913  kuponnal elérhető 84 500 Ft-os árban, mikor egy 296 Wh-s XMUND XD-PS8 is nagyjából ugyanezt tudja, csak a 64 800 Ft-ba kerül a BGHU1924  kóddal. Aki pedig komolyan gondolja ezt a lakókocsis/lakóautós, sátorozós témát, és tényleg szeretne egy komolyabb hordozható telepet, az a Loskii LK-PS32-re vagy a Flashfish UA500/Flashfish UA1100 modellekre nézzen rá, ezek egyébként Gofort néven is elérhetők.

Összegzés

Viszonylag egyszerű a képlet, szerintem a Blitzwolf BW-PG2-nek több bosszantó hiányossága is van. Béna a töltöttségkijelzése, a terhelést pedig egyáltalán nem írja ki, a 300 W nem sok mindenre elég, és szerintem nem is kellően olcsó. A 60 W-os teljesítmény a Type-C porton megsüvegelendő, és a minősége is jó, de ez kevés az üdvösséghez, főleg ha az XMUND XD-PS8 ugyanezt tudja 20 000 Ft-tal olcsóbban a BGHU1924 kóddal, szintén cseh raktárból.

Ha ti hajthatatlanok vagytok, akkor a BGHU1913  kóddal 84 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihetitek haza a BW-PG2-t, Csehországból, ingyenes szállítás mellett.

Pro

 • Jó minőség
 • Könnyű

Kontra

 • Ugyanezt a tudást a konkurencia olcsóbban adja
 • Kicsi teljesítmény
 • Nem mutatja a terheltséget
 • Nincs százalékos töltöttségkijelzés

hirdetés