hirdetés

BlitzWolf BW-MLT1 szúnyogirtó lámpa teszt

Elkapja, kinyírja

teszt
BlitzWolf BW-MLT1 szúnyogirtó lámpa teszt 1
írta: Don Kartács
2021-05-30

A tavalyi év során elég sok rovarirtót teszteltünk, volt ultrahanggal idegrendszert megbontó megoldás – nem működött -, kémiai elven pusztító – kuka -, és persze a jó öreg elektromos. Ez utóbbi hatékony, vannak dolgok, amin nem kell változtatni, ha eredményt akartok elérni. Ebben a hajóba evez most a BlitzWolf is a BW-MLT1 névre keresztelt, egy UV fényt kibocsájtó megoldásával, és ez is jól működik, nem mellesleg olcsó is. Szállítással együtt kerül nagyjából 6000 Ft-ba, teszi a dolgát, már amennyiben vannak repülő bogarak, amiket ki lehet vele iktatni.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 7
  • design és anyagminőség: 9
  • felszereltség, funkciók: 10
  • ergonómia: 10
  • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A dobozban túl sok mindent nem fogtok találni,

van egy leírás, ami majdnem felesleges, egy micro USB kábel a BW-MLT1 feltöltéséhez, illetve egy rovareltávolító ecset, ami hasznos, hiszen nem egyéb dolgokkal kell a cuccban nyúlkálni, és végezni a nem éppen guszta pucolási tevékenységet. A lámpa aljában egy 2200 mAh-s telep felel az áramellátásért, amit 3,5 óra feltölteni, cserébe viszont eléggé durva üzemidőt biztosít.

Az történt ugyanis, hogy az egyik hétvégét vidéken töltöttem, ahol feltételeztem, hogy több lesz a bogár, a szúnyog és a lepke, szóval lesz mivel végezni, és egyben letesztelni az eszközt. Csakhogy, idén nem igazán volt meleg, így se a szúnyogok, se a legyek nem fejlődtek még ki kellő számban. Mit lehet ilyenkor tenni? Ki kell tenni éjszakára a lámpát, bekapcsolni az UV fényt, aztán reggel megnézni, hogy mit fogott a cucc. Ezzel a lendülettel el is felejtettem az egészet, csak másnap délután 6 körül jutott eszembe, hogy ja, egyébként előző este 9-kor kitettem a lámpát. Megnéztem hogy áll, és 0 db élősködőt sikerült lépre csalnia, viszont még működött, ami igen hosszú üzemidőről tesz tanúbizonyságot.

Ebből két dolog következik: simán kibír egy vagy több éjszakát, ráadásul a pánttal felakasztható sátorba is, akkor pedig az alján lévő, három fokozatban – gyenge, erős fehér fényű és piros SOS – állítható fényforrást is jól lehet használni. A másik, hogy ha nincs kellő számú élősködő, akkor bizony azt az egy-két kósza rovart, ami a környéken szálldos, azért nem fogja meg. Ehhez egyszerűen nem elég erős az UV lámpa fénye. Amikor viszont konkrét szúnyoginvázió van – mint tavaly, amikor az Ipree lámpáját teszteltem -, akkor néhányat megfog, de a jut is marad is elv alapján, azért mindet nem nyírja ki. Ez egyben azt is jelenti, hogy így is, úgy is összecsipkednek, de legalább a túlélő moszkitók számát csökkenti a lámpa valamennyivel.

Persze nem bírtam ki, hogy ne teszteljem le valós körülmények között,

ezért vártam egy esős hetet – a lámpa egyébként teljesíti az IP66 szabványt, szóval valamennyire ellenáll a nedvességnek -, majd utána kitettem a bozótosba egy éjszakára. Itt már volt kapás, szépen öldöste a dögöket, hiába, az áram mindig beválik. Ilyet kell venni, a vegyszeres, hang alapú cuccok semmit nem érnek.

Összegzés

Ár-érték arányban jó kis terméket hozott össze a BlitzWolf, ha vannak nagy számban irritáló rovarok, azokat megfogja, de általában akkor már invázió van, szóval azt senki ne várja tőle, hogy szúnyogcsípés nélkül kihúzza a nyarat, ha vesz egy BW-MLT1-et. Viszont a 6000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot már az elégtétel is ér, ahogy látjuk a repülő rohadékokat kinyiffanni a fém rácson. Nem mellékesen még sátorlámpának is teljesen jó, hosszú az üzemideje, szóval a termékbe nem tudok belekötni, de hazugság lenne azt állítani, hogy megvéd az irritáló rovaroktól. De ahogy az Avengersben is mondták: az hétszentség, hogy bosszút áll.

Pro

  • Olcsó
  • Sátorlámpának is jó
  • Az áram, az mindig hatékony
  • Hosszú üzemidő

Kontra

  • Nem vonzza az UV fény eléggé a rovarokat

hirdetés