hirdetés

Xiaomi Solove P1 szúnyogirtó teszt

Megrázó csicskalángos

teszt
Xiaomi Solove P1 szúnyogirtó teszt 1
írta: Don Kartács
2020-08-13

Az előző rovarkergetőket összefoglaló tesztünkből kimaradt a Solove P1, pedig egy igazi szúnyogvégzet. A hatalmas felületű légycsapó fémrácsát áram járja át, így ha a mechanikus behatás nem végezne a rovarokkal, akkor majd a feszültség fog. A megrázó megoldásért 5200 Ft-ot kér a BGSE044 kuponkóddal a Xiaomival is kapcsolatba hozható Solove.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 8

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

És ezzel nagyjából mindent el is mondtam a használatról. Lengetni, illetve a legyeket és a szúnyogokat kergetni mindenki tud. Ennél sokkal érdekesebb, hogy nem elemről, hanem egy beépített akkumulátorról kapja a delejt, az újratöltést USB Type-C kábelről tudjátok elkövetni. Nemcsak a nyélen, hanem a hozzá tartozó tartón is van egy USB bemenet, így is tölthető, ilyenkor „álló csapdaként” múködik, nem kell kézben tartani. A gomb legfelső állásában felkapcsolja az UV lámpát is, ez funkcionál csaliként az áldozatok számára. Azt viszont nem értem, hogy miért nem fért bele az árba a töltő. A leírás semmi újdonságot nem tartalmaz, de a lényeget kiemeli, amit a következő mondatban olvashattok.

Az eszköz felületén folyamatos feszültség van, ezért gyerekektől és háziállatoktól távoltartandó, használjátok nagy elővigyázatossággal.

Bár tesztelőként akár ki is próbálhattam volna, milyen, ha megcsap az áram, de én nem tartozom azok közé – mint például a Jackass -, akik önfeláldozóan dobják oda az egészségüket a móka kedvéért, és ti se tegyétek. Éppen ezért számomra a 10 percnyi vicces légykergetés után, maradt az állócsapdás használat, amikor folyamatosan ég az UV lámpa, és feszültség van a rácson. Ez a működési mód igen brutálisan tudja pusztítani a repülő rovarokat, tehát a Solove P1 tökéletesen működik, de azért van néhány észrevételem a használattal kapcsolatban.

Először is, bár konkrét üzemidőt nem ad meg a gyártó, de egy éjszakát – 8 óra – biztosan nem bír ki. Elindítottam lefekvéskor, de reggelre háromból háromszor lemerült. A tippem 5-6 óra, mert a spontán éjszakai pisilésekkor többször láttam, hogy még tartja magát. A másik, hogy az UV lámpa csak a squashütő karimájának alján világít és szerintem nem elég erős, így nem vonzza kellően a rovarokat. Persze ha vak sötét van, amikor az idegesítően zümmögő szúnyogok egyből elbújnak a lámpa felkapcsolására, akkor kellően hatékony, de már minimális fény mellett is néha úgy döntöttek a vérszívók, hogy inkább a lámpát választják.

A másik, hogy az elektromos kisülés nem éppen egy csendes kivégzési mód. Eleinte kaján vigyorral vettem tudomásul, hogy megdöglöttek a kis rohadékok, de amikor 1 órával később felébredtem arra, hogy az utolsó kamikaze pilóta hangos csattanással áldozta fel magát, már nem volt annyira vicces. Szóval azt a taktikák kell alkalmaznotok, hogy lefekvés előtt fél órára sötétet csináltok, addig hatékonyan „önfeláldozzák” magukat az élősködők, majd utána alvás. Nekem ez bevált, a Solove P1 működött, már csak az árnak kellene alacsonyabbnak lennie 6500 Ft-nál ahhoz, hogy megvegyem.

Összegzés

Működő rovarirtási módot mutatott be a Solove P1, agyon is csaphatjátok a rovarokat a hatalmas felülettel, de az áram is végez velük, ha esetleg nem legyintenétek megfelelően. Az külön öröm, hogy akkumulátoros, és nem kell elemekkel vacakolni, de az üzemideje lehetne hosszabb, és maga a működés is elég hangos, ha éppen aludnátok mellette. Szerintem alapvetően az ár dönti el, hogy megéri-e megvenni. Az alapára 6500 Ft, de a BGSE044 kuponnal már csak5200 forint, ami sokkal jobban hangzik.

Pro

 • Biztosra megy
 • Nem mondom, hogy nem élveztem
 • Jó az állótartó

Kontra

 • Lehetne erősebb az UV lámpája
 • Nem elég hosszú üzemidő
 • Nincs a dobozban töltő

hirdetés