hirdetés

Mecool M8S TV Box teszt

Hangvezérléssel minden jobb?

teszt
Mecool M8S TV Box teszt 1
Ambient
írta: Ambient
2019-05-31

Az Amlogic S912 processzorral felszerelt Mecool M8S TV Box többek között Android TV-vel és hangvezérléssel tűnik ki a többiek közül. Szerintem az utóbbi egy remek funkció, mert ha könnyedén használható, akkor nagyban javítja a TV Box élvezeti faktorát. Az ilyen eszközök azonban nem szoktak olcsóak lenni, de a Mecool most EU raktárból 20.000 Ft alatt megvásárolható az UGSAEKPC kuponkóddal, a szállítás pedig ingyenes.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 6
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

8.8

Népítélet

9

 • megbízhatóság:8
 • design és anyagminőség:9
 • felszereltség, funkciók:10
 • ergonómia:10
 • ár/érték arány:8
Véleményt írok
Mecool M8S TV Box teszt 2

Az analóg hangkimenet éjszaka jól tud jönni, amikor már pihen a család, de még nincs vége a filmnek. Nagyon örültem, hogy nem csak WiFi-n keresztül oszthatom meg a NAS-omon tárolt biztonsági mentéseket, hanem kábelen keresztül is, így semmi akadálya a BD Remux anyagok lejátszásának. A HDMI 2.0-s szabvány szerint kommunikál, ez a 4K miatt fontos adat.

A Mecool M8S TV Box tesztje

Az első bekapcsolás nem bonyolult feladat, a HDMI kábel csatlakoztatása után be kell dugni a tápegységet, majd 2 db AAA elemet rakni a távirányítóba. Ha ezzel megvagyunk, akkor a bekapcsológomb megnyomásával életre kel az eszköz, ezt az elején lévő, nagyon diszkrét, kék színű LED jelzi.

Nagyon örültem neki, hogy az 5 GHz-es WiFi hálózattal is kommunikál, ami jóval gyorsabb, mint a 2,4 GHz-es, ráadásul még mindig nagyon kevesen használják, így nem zavarja annyira a sok router, ami a közelemben van. Az Android TV  borzasztóan nagy előny a konkurenciához képest. A Google-tól érkező rendszer amellett, hogy átlátható és könnyen kezelhető, egy rakás extra szolgáltatást is kínál: hangvezérlés, Google asszisztens, Chromecast funkció, telefonról/tabletről villámgyorsan tükrözhető alkalmazások (YouTube, Play Zene stb.), távirányító app Androidra stb. Ami pedig a legfontosabb, hogy mindezt mókolás nélkül érhetjük el.

A processzor miatt rendkívül pörgős a rendszer, már-már TV Boxokat megszégyenítő sebességet tapasztaltam. Jelenleg egy i3-as processzorral és 8 GB RAM-mal szerelt HTPC-t használok, ezért nagyon szigorú szemmel szoktam vizsgálni a TV Box-ok rendszersebességét. A monitorom beépített hangszóróján nem méltó tesztelésre, ezért az Awei A890BL Blutooth-os fülhallgatómat – itt találtok rengeteg Awei terméket – csatlakoztattam hozzá, egyébként a távirányító is ezen keresztül kommunikál.

A “Kodi” szócskát azonnal fogadta a távvezérlőbe épített mikrofon, és bár nem telepítették előre, ez semmilyen kellemetlenséggel nem járt, ugyanis azonnal a Play Store-ba navigált, néhány kattintás után pedig már a NAS-om IP címét pötyögtem. Az Android TV-s Play Store ugyan a mobiloshoz képest kevesebb alkalmazást tartalmaz, de a fontos címek mind megvannak, és APK fájlokat szabadon tudunk telepíteni.

Ami elsőre feltűnt, az a kiváló képminőség, ezt ennél drágább eszközök is megirigyelhetnék. Az 5 GHz-es WiFi hálózaton a 1080p felbontású sorozatok gond nélkül futottak nálam, de óriási meglepetésemre néhány BD25 Remux anyagom esetén sem tapasztaltam akadozást, szóval bitráta függő a dolog. Bár erre a felhasználásra, mint mindig, most is a kábeles összekötést javaslom, az ethernet port ugyanis gigabites. Ha viszont csak böngészel, játszanál, YouTube-oznál és 5-15 GB-nál nagyobb filmekkel nem is próbálkozol, akkor semmi értelme a kábellel bajlódni. A routerem sem egy űrtechnika, az egyik – ha nem a legolcsóbb – Gigabites eszközt, a Xiaomi Mi Router 3G-t használom.

A hangvezérlés az applikációk futtatása közben is kiválóan működik, épp a Logan Lucky BD25 változatát néztem, amikor eszembe jutott, hogy a YouTube-on meg akarok valamit nézni, a váltás pedig olyannyira gyors volt, hogy ismét behúztam egy strigulát az M8S-nek. Többórás használat után is kellemes volt a hőmérséklete, bátran fogtam meg. Teljesen hangtalan, a táp és az eszköz sem cicereg, ami megint egy jó pont.

Összegzés

A Mecool M8S Pro nálam tarolt, 20.000 Ft alatt megvásárolható EU raktárból az UGSAEKPC kuponkóddal, ami azt jelenti, hogy nagyon gyorsan hadra fogható, és a vámeljárás miatt sem kell aggódni. Ráadásul a szállítás is ingyenes. Miért vedd ezt, a nagynevű Xiaomi Mi Box S-sel szemben? A válasz nagyon egyszerű: a jobb hardver, tehát gyorsabb rendszer és az RJ45 port miatt, amivel kompromisszumok nélkül mozizhatsz. A 4K WiFi-n ugyanis felejtős, maximum YouTube esetén működőképes, de azt mindenki sejti, hogy ez nem egyenlő a minőségi forrásanyaggal.

A Mecool M8S Pro tehát orvosolja a Mi Box S minden problémáját, így őt választhatjuk a kategória jelenlegi királyának és legjobb vételének. Pár Android-os TV Box-ot kipróbáltam már, de ez az eddigi legjobb.

Pro

 • Android TV
 • Duális WiFi
 • Kezeli szinte az összes applikációt
 • olcsó

Kontra

 • Nem sokkal szebb, mint a lóharapás

hirdetés