hirdetés

Mecool KM3 TV box teszt

Android TV-vel minden jobb

teszt
Mecool KM3 TV box teszt 1
írta: molcsa
2019-06-12

A Mecool KM3 TV box szinte minden felhasználói igényt kielégít, azonban egy aprócska hiányosságot találtam, de erről majd később. Az Android TV előnye vitathatatlan a “sima” verzióval szerelt TV boxokhoz képest, úgyhogy a KM3 is remek masina lett, ráadásul az ára sem vészes, ugyanis 20.200 Ft-ért vásárolható meg áfamentes szállítással együtt.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 9
  • design és anyagminőség: 6
  • felszereltség, funkciók: 8
  • ergonómia: 9
  • ár/érték arány: 10

8.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ezenkívül micro SD kártyát is fogad, valamint UTP kábelt (100-as), az analóg kimenet pedig csak hab a tortán, valószínűleg ezt nem sokan fogják használni. Jó hír, hogy támogatja az 5 GHz-es frekvenciasávot is, tehát nem kell feltétlenül a kábellel bajlódni.

Az Android TV-s gépeknek hasonló a távirányítójára, a korábban tesztelt Mecool M8S-hez pontosan ugyanilyet csomagoltak. Mivel a hangvezérlés ezen keresztül zajlik, a billentyűzet és az egér igazából csak az első beállításokhoz jön jól, amikor be kell írni a jelszavakat, e-mail címeket.

A bekapcsolás utáni első dolog a távirányító párosítása kell, hogy legyen, ezt a lépést nem igazán tudjátok mellőzni, ezért fontos, hogy elemmel készüljetek. Apró érdekesség, hogy a kínai piacos Xiaomi hőmérőhöz adtak elemet, az EU piacoshoz pedig nem, valószínűleg a szállítás miatt sem erőltetik. A hangerő lefelé és az OK gomb folyamatos nyomva tartása után léphetünk a következő ponthoz. A Google fiókunkba rendkívül egyszerűen be tudunk lépni, se jelszót, se e-mail címet nem kell beírni, a képernyőn megjelenő kódot kell megadni az alábbi oldalon, ezek után használható a gép.

Azt hiszem az Android TV előnyei már itt is markánsak, de csak akkor indul be igazán a “vérengzés”, mikor elkezdjük használni, ugyanis a kezdőképernyő sokkal jobban átlátható, könnyebben kezelhető, mint a “sima” társainál. A távirányítón lévő szép, színes piktogramját nyomva tartva adhatunk különböző utasításokat, például a “Run Kodi” vagy “Today’s weather” parancsokat diktálva. Ezért írtam azt korábban, hogy a kezdeti konfigurálás utána semmi szükség a távirányítón kívül másra.

A Netflix előre telepítve érkezik, elindítani azonban nem lehet, az HBO Go viszont remekül fut, a Horizon pedig már a Play Store keresésnél elvérzik, az sajnos nem tartozik a támogatott programok közé. A 4 GB RAM és az Amlogic S905X2előrevetítette, hogy nem lesz gond a combosabb anyagokkal sem.

A Kodi a kedvenc szoftverem, ezt használom a HTPC-men is, tökéletesen kezeli a hálózati meghajtómon tárolt anyagaimat. A BD25, BD50 anyagok izzadás nélkül pörögnek a Mecool KM3 lejátszón, ezért 4K vizekre eveztem, amit szintén akadozás nélkül játszott le az eszköz, azonban itt már ki tud ütközni a 100-as LAN port hátránya, tehát ha biztosra akartok menni, akkor USB-n keresztül nézzétek ezeket. Az Alfawise bánat után gyanakodva nyitottam meg a YouTube-ot, de örömmel tapasztaltam, hogy itt elérhetőek a 4K anyagok, valószínűleg ez is az Android TV-nek köszönhető.

Összegzés

A Mecool KM3 TV box kiváló eszköz, a hátránya, hogy csak az HBO Go fut rajta, sajnos a Netflix és a Horizon felhasználók másik eszközt kell, hogy keressenek. Amennyiben NAS-ról, HDD-ről játszanátok le filmeket, tökéletes eszköz, még a 4K tartalom sem fog ki rajta.

A hangvezérlés zseniális dolog, sajnos ez egyben azt is jelenti, hogy a jövőbeni tesztjeinken rendre le fogjuk húzni a “normál” Androiddal szerelt TV boxokat. Az ára 20.200 Ft áfamentes szállítással együtt, a HTPC-k pedig nagyjából háromszor ekkora összegnél kezdődnek. Ugyan nem konzolról van szó, de mesenézős, egyszerűbb játékokat futtatós gyerekszobai gépnek is tök jó.

Pro

  • Hangvezérlés
  • Android TV
  • HBO GO app

Kontra

  • Nincs Netflix és Horizon
  • Jellegtelen dizájn

hirdetés