hirdetés

BlitzWolf BW-VP10 projektor teszt

Pofás projektor kanapéhuzattal

teszt
BlitzWolf BW-VP10 projektor teszt 1
írta: Don Kartács
2021-07-03

A labdarúgó-Európa-bajnokság alatt nem is jöhetett volna jobb teszttermék, mint a BlitzWolf BW-VP10 projektor. Már az elődmodellt is komáztam, de utáltam rajta az Android rendszert, ami szerencsére most kimaradt az új vetítőből. Ennek pótlására kitaláltam valamit, de nem lőném le a poént, a cikkben elolvashatjátok. Az új projektor variáns kinézete nagyon pofás, rengeteg portja van, natívan tudja a Full HD felbontást, és nem is kerül sokba. A BGKFHS kóddal 52 000 Ft-ot kérnek érte EU Priority Line áfa- és vámmentes szállítással, ami igencsak vállalható összeg.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A ki- és bemenetek száma igencsak jelentős,

nem lesz gond az eszközök csatlakoztatásával:

 • 3 db HDMI port
 • 2 db USB port (egér, billentyűzet és az esetleges adathordozók kerülnek majd ide)
 • fejhallgató kimenet
 • AV port
 • micro SD bemenet
 • VGA csatlakozó (más néven D-sub)

Szóval az összeköttetéssel nem lesz gond, mint ahogy a megfelelő magasság beállításával sem,

amit az elődmodellnél utáltam. Itt egy tekerős megoldást alkalmaztak, ami sokkal jobb, csak arra figyeljetek, nehogy véletlenül teljesen kitekerjétek a testből a menetes szárat. Érdekesség, hogy a frontján és a hátoldalán is van 1-1 infravörös érzékelő, így szinte bármilyen szögből vezérelhető a kivetítő, és ezt a gyakorlat is igazolta. A fronton helyezkedik el a lencse, amit szilikonos takaróelem véd, a két tekerővel a vertikális trapézkorrekciót és az élességet lehet beállítani. A hason a négy tappancs alatt bújnak meg a konzolrögzítő helyek, a projektor fejjel lefele állványra is lehet szerelni. Van egy nyílás, amin keresztül a lencsét is tisztíthatjátok, de ezt nem bontottam meg, mert nekem nem volt koszos.

Szeretnék kitérni a hiány szekcióra is, ugyanis elég sok mindent nem tud abból, amit a VP9 elődmodell nyújtott.

És ez nagy szerencse, mert a rettenetesen tetű androidos rendszertől így sikerült megszabadulni, ami a fő hibája volt a korábbi terméknek. Ezzel együtt viszont elveszett a WiFi kapcsolat és az Ethernet port, illetve az elektronikus trapézkorrekció is, illetve a távirányító már nem képes hang alapon keresni, mert nincs hol. De ezt ne bánjátok, a hátlapon elhelyezkedő kiegészítő portba dughattok mindenféle WiFi-s, androidos cuccot, amik legalább jól működnek. Pont ezért olcsóbb is a termék a korábbi modellhez képest, az kuponnal volt 68 500 Ft, ez pedig a BGKFHS kóddal 52 000 Ft, vagyis a különbség 16 500 fronyó. Ebből pont kijött egy Google Chromecast 3, szóval pont ott voltam, ahol a VP9 ára, csak ez legalább normálisan működik.

 

BlitzWolf BW-VP10 – A visszalépés is előrelépés

Most, hogy kikukázták az Androidot, csak a lényegi részekre kellett koncentrálni, a hangra, a képminőségre, és hasonlókra. És ez nem is tűnt olyan nagy feladatnak, hiszen a natív Full HD felbontású projektor fényereje 6500 lumen, és a hangjára is csak 46 decibelt adnak meg. A képátló maximum 250 inch lehet, ami egy kicsit túlzónak tűnik, de ha a felét tudja, akkor is elég durva adat. A beépített hangszórók 2×5 W teljesítményűek, szóval minden klappol első ránézésre, már csak végig kellett a dolgokat próbálgatni.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Kezdem a működési zajjal, mert az szokott a leginkább idegesíteni, ha a ventilátor hangos.

Viszont ennek a zaja teljesen elviselhető, megmértem, tényleg 46 dB körül mozog, ami már abszolút vállalható filmnézés vagy bármilyen tartalomfogyasztás közben. Sajnos a VP10 elveszítette a VP9 zseniális vertikális és horizontális szoftveres trapézkorrekcióját – csak a manuális vertikális maradt -, így az elődmodell legnagyobb előnyéről le kell mondanotok. Ez azt eredményezi, hogy a képet teljesen élesre nem lehet beállítani, különösen akkor nem, ha a kitekerhető lábat is használjátok. Vagy egy picit a széleken életlen, vagy alul/felül éles, de akkor a középső sáv homályos.

A legjobban akkor jártok, ha alápakoltok valamit, és annyira felemelitek, hogy már merőlegesen vetít a falra, ilyenkor szép éles a kép, de hát így nagyon ritkán használ bárki projektort. Szóval próbáltam kibalanszolni az elfogadható kompromisszumra, de így azért a szélein egy kicsit mindig homályos maradt. Viszont, ha a széleken homályos, az sok filmnél egyáltalán nem zavaró, mert a képarány nagyon keskeny, és pont azt a területet vágja le a képből, ahol a probléma fent áll. A lényeg az, hogy középen ha éles marad, akkor nagy bajotok már nem lehet.

A menüben van szoftveres horizontális korrekció, amivel oldalirányba lehet forgatni a képet, de ez sem segít a fenti problémán. Viszont a beépített médialejátszó egész jól elboldogul a tartalmakkal, annak ellenére, hogy a gyár szerint csak 1 TB-ig támogatja az adathordozókat, nekem simán kezelte a 2 TB-s vinyómat is. A pendrive-omat is szerette, néztem is róla filmet, viszont bizonyos formátumokat nem játszik le. Változatos, hogy éppen mit nem, van ahol csak nem volt hang, de olyan is, hogy el sem indult, például nem támogatja a H.265 tömörítési eljárást. Persze ez nem különösebben lényeges, hiszen a 3 HDMI egyikére bármit rá lehet dugni, képkimenetként meg a fenti hibák nem fognak előjönni. A képarány 16:9 és 4:3 lehet, mást nem kezel a kivetítő.

Ami még nem tetszett, az a hangja.

A 2 db 5 W-os hangszóró nagyon pusztulékul szól a surround hatás ellenére is, inkább dugjatok rá egy külső hangforrást, ezzel is megoldva a hibát. A menüben van opció a kép fejjel lefelé való átforgatására, illetve kalibrálhatjátok a hangot, és választhattok előredefiniált színsémák közül is. Összességében nagyon egyszerűen használható és reszponzív a gyári menü, ezzel nincs baj. Ami a képminőséget illeti, az ennyiért szerintem remek. A 6500 lumenes fényerő mellé sajnos az ANSI értéket nem adják meg, amit én nem annyira szeretek, de szerencsére lehet lesni az egyik elődmodelltől, a BlitzWolf BW-VP6-tól. Ott 6000 lumenre 500 ANSI lumen esett, szóval itt ennél biztosan több, és ez érződik is. Még nappal is teljesen használható a projektor, de nyilván ilyenkor jóval fakóbbak a színek, mint egyébként. Persze besötétítve vagy este az igazi, ilyenkor meglepően jó képminőséget produkál, a színek élénkek, ennyiért egy rossz szavam sem lehet rá.

BlitzWolf BW-VP10 projektor teszt 16

Google Chromecast 3 – Egy értelmes kiegészítő

Ahogyan a bevezetőben is említettem, mivel tudtam, hogy a cucc nem él a beépített Android lehetőségeivel, ezért rendeltem külön egy Google Chromecast 3-at. Aki esetleg nem ismerné a cuccot, annak röviden a lényeg: bizonyos applikációk – YT, Netflix, Prime Video, Spotify stb. – hangját és képét képes átadni a HDMI kimenetére. Vagyis ha feldugjátok egy projektorra, TV-re vagy bármire, aminek van HDMI bemenete, akkor megjeleníti rajta az androidos mobiltelefonotok képét.

A leírtakkal ellentétben nem volt olyan nagyon egyszerű beállítani,

mint ahogy állítja a cég, de azért nem is egy ördöglakat. A lényeg az, hogy ha felépül a kapcsolat a telótok és a Chromecast 3 között, akkor gyakorlatilag bármit ki tudtok tükrözni a projektorra. Sőt, ha streamet futtattok a mobilotokon, akkor annak a képét is megjeleníthetitek a HDMI porton figyelő Chromecast 3-ra, így megosztva az adatfolyamatot.

Aki ennél is tovább lépne, az a HDMI bemenetre tehet egy Androidot futtató TV boxot – érdemes direkt Android TV-set keresni -, és akkor gyakorlatilag ugyanazt létrehozta, mint a beépített Droidot futtató projektorok. Csak lesz egy hatalmas különbség: nem egy 2 GB RAM-os, meg 16 gigabájtnyi háttértárral rendelkező szutyokkal kell szenvednetek. Helyette választhattok valami értelmes hardvert, mondjuk egy 4/64 GB-os kiszerelésű, Amlogic S905x3 SoC-vel szerelt darabot, ami valószínűleg mindent meg fog hajtani kellő sebességgel.

Összegzés

A BlitzWolf BW-VP10 bizonyos szempontból előre lépés, és maximálisan igaz rá a kevesebb néha több mondás. A minősége remek, a dizájn érdekes, de nekem bejött, és a tonnányi csatlakozó mindig jól jön. Az androidos rendszert kiirtották belőle, vagyis ebben a kevesebbet tud, mint az elődmodell, de mivel ez volt a legnagyobb hibaforrás, ezt nagyon üdvözítőnek találtam. Sajnos a kiváló szoftveres trapézkorrekciót és a hangalapú vezérlést is elvesztette, illetve a manuális állítgatással sosem sikerült tökéletesen élesre állítanom a képet.

Viszont a BGKFHS kóddal elérhető 52 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). ezért a fényerőért, képminőségért, és a viszonylag jó színekért nem tűnik soknak, és azért a foci EB elég jól néz ki 1080p-ben 300 centiméteren. Már csak a közszolgálati TV-nek kellene a 720p-s adáson átlépnie, és a mostani elvárásoknak megfelelnie. Megkérdeztük a Banggoodtól, hogy mi a helyzet az EU Priority Line szállítással, és továbbra is állítják, hogy július 1 után is áfa- és vámmentesek lesznek a küldemények. Második védelmi vonalként még vámbiztosítást is köthettek a csomagra.

Pro

 • Egyedi dizájn, egész jó anyaghasználat
 • Rengeteg port
 • Szép, kontrasztos színek
 • Elég nagy fényerő
 • A működési zaja teljesen vállalható
 • Egyszerűen kezelhető menü

Kontra

 • A hangja eléggé ergya
 • Az élességen lehetne fejleszteni
 • A beépített médialejátszó nem minden formátummal birkózik meg

hirdetés