hirdetés

Honor Band 6 aktivitásmérő teszt

Formai újdonság

teszt
Honor Band 6 aktivitásmérő teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-04-21

A Honor Band széria szinte mindig az aktuális Mi Smart Bandnek állít ellenfelet, így ebben a szegmensben is megvív a Xiaomi és a Huawei. Ez a karperec is szinte mindent mér, amit ezen a szinten lehet, pulzust, véroxigént, különböző aktivitásokat, ráadásul a konkurensekkel szemben egy jóval nagyobb kijelzővel büszkélkedhet. Az árát a Mi Smart Band aktuális szériája fölé lőtték be, a 6VXRG0ZX  kuponkóddal 17 800 Ft-ba kerül, de a GKB-n csak a Priority Mail a vámmentes, ami további, nagyjából 1000 Ft-os költséget jelent.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Az óra minősége remek, hozza a Xiaomi termékek szintjét,

az AMOLED kijelző szépen simul az első ránézésre fém – de a leírások szerint polimer műanyag – keretbe, az egyetlen, piros csíkkal jelölt gomb pedig jobb oldalra került, így nemcsak tapizni lehet a kijelzőt, hanem az oldalát is nyomkodhatjátok, ami sport közben kifejezetten jól jön, ugyanis ez indítja el az aktivitás menüt. A karkötő 5 ATM nyomást képes elviselni, gyakorlatilag vízálló, úszni is lehet benne.

A súlya 18 gramm, de nem éreztem nehéznek, kifejezetten kényelmes viselet,

a szíja jól beállítható, és természetesen számtalan színben kapható, elősegítendő a divatozást. A nagy truváj azonban nem ez, hanem a megjelenítő. A panel 1,47 inch átlójú, 194×368 pixeles, pengeéles AMOLED, a fényereje kiváló – 5 lépcsőben állítható -, azonban még ezekkel a paraméterekkel sem tudja zsebre tenni a Mi Smart Band 6-ot, sőt a Redmi Smart Band Pro gyanúsan hasonló paraméterekkel rendelkezik. A szokásos fel-le és oldalra mozgásokkal lapozhattok a menüben, a rendszer érzetre gyors, akadozással nem nagyon találkoztam, igaz, alkalmazásokat sem lehet rá telepíteni, így az ilyen zárt szoftvereket viszonylag könnyű kellően fürgére megcsinálni. A kinézet integráns részét képezik a remek óraszámlapok, amiből kilencet képes eltárolni – és további kismilliót lehet az appból letölteni -, ez szerintem kategóriaelső érték.

 

Forrás: RendeljKínait

Kiemelném, hogy szinte alig kellett valamit állítgatnom ahhoz, hogy az üzenetek elkezdjenek özönleni a Honor Band 6-ra,

úgy látszik a Huawei Health – magyarul Egészség – app nem olyan bugos, mint a Xiaomi Zeppje, ahol általában többszöri újraindításra történik meg csak ugyanez. Az összes magyar ékezetes karaktert kezeli a Band, viszont üzeneteket csoportosítani vagy azokra válaszolni nem lehet, illetve a hívásokat is csak elutasítani vagy némítani tudjátok.

 

Honor Band 6 – Funkciókban és szoftverben is erős

A noname órák általában a szoftveres oldalon szoktak elvérezni, de sokszor a funkcionalitásuk sem tudja felvenni a Xiaomi/Huawei párossal a versenyt. Szerencsére a Honor 6 egy igencsak megsüvegelendő szintet hoz, majdnem mindent tud, amit a konkurensek, ráadásul jól is abszolválja ezeket. A menü elrendezés a szokásos, felfele a beállításba juthattok, oldalra lapozva a lényegesebb funkciókat találjátok, lefele pedig az értesítések ugranak fel.

A repertoárjában elég sok minden szerepel, lássuk mik ezek:

 • pulzusmérés
 • véroxigén-telítettség mérése (nem képes folyamatosan mérni, azt csak a Huawei Band 6 tudja)
 • Alipay, de itthon nem használható
 • óraszámlapok cseréje: kilenc darabot tud tárolni, de több száz másik letölthető, néhányat paraméterezni is lehet
 • időjárás adatok kijelzése
 • stressz-szint mérése
 • napi mozgásadatok: lépésszámlálás, megtett táv, elégetett kalória stb.
 • sportok kezelése: kül- és beltéri futás és gyaloglás, beltéri kerékpározás, úszás, elliptikus tréner, evezés, egyéb (kültéri kerékpározás nincs, ami érthetetlen)
 • idő kijelzése, stopper, időzítő
 • ébresztőóra
 • mozgásra figyelmeztetés
 • „elemlámpa” funkció
 • telefon kereső
 • zene lejátszó vezérlés
 • a már említett értesítések kezelése

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

A fentieket a Huawei Egészség nevű appja egészíti ki telefon oldalon, ahol különböző statisztikákat kaphattok az alvásotok minőségéről, az aktivitásaitokról, illetve a testetek egyéb mutatóiról – tömeg, BMI stb. – amennyiben ezt a szoftver konfigurációjakor beállítottátok. Mivel a Health app egységes felületet képez több Huawei/Honor eszköz esetében is, itt egyes funkciók – pl. a tömeg mérése – nem lesznek elérhetők, ehhez egy okosmérlegre lesz szükségetek a cég kínálatából. A sportokat alapvetően érdemesebb az aktivitásmérő oldaláról megindítani, de természetesen korlátozott számban az appból is lehet, ilyenkor a kül- és beltéri futás, a séta és a kerékpározás áll csak rendelkezésetekre.

Pár dolgot még kiemelnék, az egyik, hogy az appban be lehet állítani a külső feldolgozó szoftvereket, ami lehet a Google Fit és a MyFitnessPal, a Strava viszont nem,

szerencsére ezt is meg lehet okosítani az alábbi videó, a világ összes engedélyének elfogadása és néhány app segítségével. A másik, hogy mindenféle célokat tűzhettek ki magatok elé, amiért medálokat kaptok, ez szerintem jó motiváció ahhoz, hogy az edzéseket ne adjátok fel. Ehhez ráadásul edzésterveket is kínál a szoftver teljesen ingyen, így én is gyorsan összenyomkodtam egyet 10 kilis futótávra. A harmadik fontos dolog az automatikus firmware frissítés, amivel nekem egyből jött is néhány új verzió a párosítás után.

Most, hogy mindent tudtok, nézzük, hogy muzsikált a készülék. Kezdem a véroxigén méréssel, mert pont teszteltem a kínai Oxym márka véroxigén-telítettség mérőjét, illetve itthon is van egy ilyen készülék, három cucc pedig csak nem téved. Gyakorlatilag mindegyik 97-98% közötti értéket mutatott, ez pipa. Ami a lépésszámot illeti, ez is nagyjából rendben volt a Honor Band 6 kapcsán, viszont a kezetek hullámmozgásának imitálásával ezt is át lehet verni, mint szinte mindegyiket. A pulzusszám mérés viszont tudott irdatlan nagy baromságokat mutatni, pl. most a cikk írása közben 58 ez az érték, ami nagyjából azt jelenti, hogy alszom.

Érdekes, hogy aktivitás közben észreveszi magát a készülék, és elég jól leköveti a terhelésváltozásokat a pulzusérték.

Ami a távolság mérését illeti, itt a telefonotok GPS-ére kell hagyatkoznotok – ez a Poco X3 NFC esetében sajnos elég ványadék -, ezt az adatot emeli át az aktivitásmérő, vagyis a mobilt ne hagyjátok otthon. Az aktivitás után visszanézhető statisztika viszonylag részletes, összességében elégedett voltam azzal, amit a Band 6 sportok terén tudott. Az eredményekkel viszont nagyon nem, sajnos a GPS rajz pocsék lett, az idő sem stimmelt, de ez nem a karkötő, hanem a telefonom hibája.

A végére pedig egy extra: futás közben mutatja, hogy milyen pulzuszónában – zsírégető, aerob, anaerob stb. – vagytok éppen.

Ezt a funkciót még egyetlen konkurensnél sem láttam, viszont rengeteg futó edz pulzuskontrollos módszerrel, vagyis nyugodtan nevezhetem a lehetőséget hiánypótlónak.

Érdemes továbbá megemlíteni, hogy bár a Huawei és a Honor gyakorlatilag egy cég, ennek ellenére Huawei Band 6 név alatt a Honor Band 6-ra kinézetre megtévesztően hasonlító terméket is piacra dobtak. A kettő között annyi a különbség, hogy a Huawei eszköze képes folyamatosan mérni a vér oxigén szintjét, kicsit jobb az anyagminősége, illetve a kijelzőt megérintve is fel lehet ébreszteni, nemcsak a gomb megnyomásával. A sportok terén is vannak különbségek, a Honor Band 6 10 sportot, míg a Huawei terméke 96 féle aktivitást támogat, de ez valójában csak annyit jelent, hogy lehet egyedi aktivitásokat is elmenteni. Hogy a helyzet még bonyolultabb legyen, van egy Huawei Band 6 Pro modell is, ami annyiban különbözik a nem Pro modelltől, hogy van benne hőmérséklet mérő szenzor is.

Összegzés

Nagy bajban lennék, ha a Xiaomi Smart Mi Band 6, illetve a Honor Band 6 közül kellene választanom, de ebben a 15 000 Ft körüli árvásban ez a két eszköz jöhet szóba. Nekem a Honor Band 6 jobban tetszik, ezért valószínűleg erre esne a választásom, már csak azért is, mert a Health app egyszerűen jobb, mint a tengernyi bugot produkálni képes Zepp. Érdekes alternatíva még a Redmi Smart Band Pro, ami egy újabb variáció ugyanarra a témára. Funkcionalitásban gyakorlatilag megegyezik a két nagy nevű gyártó terméke, az egyetlen dolog amibe bele tudok kötni a Honor Band 6 kapcsán, az a nyugalmi pulzusmérés pontatlansága, szerencsére sport közben ez egy nagyságrenddel javul. Ettől még ez persze csak egy aktivitásmérő és nem egy sportóra, hiszen GPS-t nem kapott, ami az ár tükrében nem annyira fájdalmas, mint az NFC hiánya.

Összességében így is kiváló darab a Honor üdvöskéje, amit a 6VXRG0ZX  kuponkóddal 17 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihettek haza, erre jön még kb. 1000 Ft szállítási költség a Geekbuying Priority Line esetében, ahol intézik helyettetek az áfát. Aliexpressen hasonló áron érhető el, míg Banggoodon jóval drágább, érdemes az előbbi két boltot preferálni.

Pro

 • Remek minőség
 • Kiváló, méretes kijelző
 • Hosszú üzemidő
 • Szerintem a Health app jobb mint a Xiaomi Zeppje
 • Külső szoftverek segítségével megoldható a Strava szinkron
 • Elég sok statisztikát ad vissza

Kontra

 • Az, hogy nem támogatja a kültéri kerékpározást, teljességgel érthetetlen
 • Hektikus pulzusmérés nyugalmi helyzetben
 • Mivel nincs GPS-e, a telefont is magatokkal kell vinnetek sportolás közben
 • A kijelző fényereje csak manuálisan állítható

hirdetés