hirdetés

SuperEQ S1 fejhallgató teszt

Bedurvult a OneOdio vadhajtás

teszt
SuperEQ S1 fejhallgató teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-11-27

A SuperEQ márkáról még nem olvashattatok az oldal hasábjain, ugyanis mi is csak nemrég tudtuk meg, hogy a OneOdionak van egy leválasztott termékvonala, amit kifejezetten fiataloknak szánnak. A SuperEQ név ezeket a termékeket tömöríti, az S1-es modell pedig egy OneOdio technikára építkező, aktív zajszűréssel és hangátengedéssel ellátott modell. A cucc kifejezetten olcsó a tudásához képest, 15 000 Ft-ot kérnek érte az S1GET30 kóddal. A szállítás szokás szerint áfa- és vámmentes.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 9

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Formai kialakításában a SuperEQ S1 a kicsire összecsukható fejhallgatók közé tartozik – ilyen a OneOdio A10 is -, ez azt jelenti, hogy a sugárzókat tartalmazó „fejek” becsukhatók, így tulajdonképpen a fejpánt síkjában az eszköz összehajtható. Ez nagyon kényelmes szállítást tesz lehetővé, kis helyen elfér a zajongó és ezt támogatandó, adnak is a dobozban egy hordtokot. A csomagolás alatt azért laknak még más dolgok is, egy USB és jack kábel, egy jack elosztó, meg némi leírás is jár az S1 mellé.

Két dolog nem annyira tetszett, az egyik, hogy még mindig micro USB porton keresztül lehet tölteni, a másik, hogy a vezérlés egy oldalra került.

Ez összesen 4 gombot jelent, amelyikből három – hangerő fel/le és a ki- és bekapcsoló – került egy kupacba, és külön van egy funkcióállító kapcsoló, ami az „ambient soundot” és az ANC-t, vagyis a zajszűrést kapcsolja. Ez ugyanis az egyetlen általunk is tesztelt, OneOdiohoz köthető eszköz, ami képes a külső hangokat beengedni a hangtérbe, ezt a SuperEQ transparency módnak hívja. A nyomogatásra a válasz általában tökéletes angolsággal kiejtett mondatok sokasága, nincs sípolás meg csipogás, ami kifejezetten örvendetes.

Természetesen ha valaki nem vezeték nélkül használná az S1-et, annak van jack bemenet is,

vezetékes módban értelemszerűen végtelen az üzemidő, míg nélküle csak BT módban 45, Bluetooth és ANC használattal pedig 40 óra. Ez azért nem kevés, kb. 5 naponta kellett töltenem, pedig én egész nap zenét hallgatok míg dolgozom, így erre egy szavam sem lehet. Ellenben a hangerőállítás érzete elég pocsék, állat módjára kell nyomni a gombokat, hogy történjen valami, és ez elég zavaró használat közben, sokszor nem tudtam, hogy most én voltam béna vagy tényleg nem történik semmi. Hasonló hibát az A30 kapcsán is tapasztaltam, de ott nem volt ilyen mértékben zavaró, mint itt. Ellenben a számváltás, a hívásfelvétel és hasonlók tökéletesen működtek.

 

SuperEQ S1 – A funkcionalitás rendben van

A SuperEQ S1 két legfontosabb funkciója az ANC és a transparency mód. Az előbbi hatékonysága és viselkedése gyakorlatilag megegyezik az A30-nál tapasztaltakkal, vagyis kiválóan működik, amikor a mély tartományt vagy a visszhangokat kell eliminálni. Ez utóbbit annyira durván levágja, hogy a teljesen szabályos, kocka alakú pincémben hiába tapsoltam, olléztam, hogy hangzavart generáljak, egyetlen visszhangot sem hallottam az S1-ben. Állítólag a zajszűrést 800 Hz-ig hajtják végre az ilyen fejesek, igaz az adatot nem a SuperEQ, hanem a OneOdio oldalán találtam.

Az A30 esetében az ANC-t egy külön gombbal kell vezérelni, a kikapcsoló gombra nem áll le. Ha ezt elfelejtem külön megnyomni, akkor szépen lassan képes magát lemeríteni, és erre csak a teszt megírása után jöttem rá. Ezt az ergonómiai hibát száműzte a gyártó, itt az S1 kikapcsoló gombja a zajszűrést is leállítja. Már csak azért is, mert a transparency mód – ami kb. az ANC ellentettje – ugyanarról a gombról kapcsolható, szóval vagy az egyik, vagy a másik aktív.

Ez a funkció lényegében annyit csinál, hogy a külvilág zajait – gondolom a mikrofon segítségével – beengedi a fülpárnák által kiválóan szeparált hangtérbe.

Először kicsit para volt a saját visszhangos lépéseimet hallani, de aztán megszoktam, és tényleg segít abban, hogy ne csapjon el a busz. Márpedig a fiatalok mindenhova fej- és fülhallgatóban mennek, vagyis tökéletesen értem, miért ebbe a modellbe került bele ez a lehetőség. Ráadásul jobb oldalon van egy elég patent mikrofon is, aminek kellemes a hangminősége, viszont itt nincs zajszűrés, csak a zenehallgatás oldalán, így nagy hangzavarban ez nem igazán használható. Szobában viszont tökéletes, ellenben volt egy furcsa jelenség, amit nem tudom mi okozott. Több beszélgetőpartnerem is hallott csipogást – de nem mindig -, én viszont sosem. Hogy ezt megszüntessem, össze-vissza kapcsolgattam a fülest, de ez nem hozott érdemi változást. Lehet hogy a merülést jelzi így, de akkor én miért nem hallottam?

A hangvilága nagyon hasonlít a OneOdio A30-hoz, vagyis remek.

Észrevettem egy furcsaságot is, ha benyúlok a fültakaró párnák közé, a finom szövet alatt érzem a kidudorodó membránt, ez az A30-nál nem így volt, szóval lehet, hogy azért mégsem egyformák. Sajnos a SuperEQ oldala eléggé visszafogott, ami a műszaki adatokat illeti, de a külső mérete ugyanaz, mint az A30-nak, szóval a tippem az, hogy ugyanaz a 40 mm-es membrán van ebben is. A fülpárnák nagyon kényelmesek, viszonylag jól kizárják a külvilágot, a hangsávok egyenletesek, nincsen dübögés. V karakterisztikát vártam, de teljesen használható az S1, szép, kiegyensúlyozott a hangképe, igazából nagyon hasonló az A30-hoz, nem igazán találtam közöttük különbséget.

Egy ergonómiai hiba azért kibukott a használat során.

Ha lehúzzátok a nyakatokba zenehallgatás után az S1-et, akkor a fülpárnákat nem tudjátok ráfordítani a vállatokra, amit az A30 és az A70 is tud, és így hosszabb távon nyakban hordva kényelmetlen, de pont ezért adnak hozzá ajándékba egy tartót. Tessék oda feltenni vagy a fületekre, és zenét hallgatni vele.

Összegzés

A SuperEQ S1 egy nagyon tetszetős termék remek hangképpel és két, igen jól működő funkcióval: transparency móddal és zajszűréssel. Ezekbe igazából nem tudok belekötni, ahogy a 40 órás üzemidőbe se, ráadásul még kényelmes is a termék, a dizájn pedig fiatalos, ami vagy bejön valakinek vagy nem. A mikrofonja is pöpec, addig amíg nem nagy zajban akarjátok használni. Ezek a lényeges dolgok, de azért van néhány apróság, amivel együtt kell élnetek.

Ezek persze nem nagy hibák és szerintem sokatokat egyáltalán nem fognak zavarni, így azt mondhatom, hogy ha fiatalos dizájnra, zajszűrésre és a hangot beengedő „életvédelmi” módra is vágytok, a SuperEQ S1 a ti fülesetek lesz 15 000 Ft-ért, amit a S1GET30 kóddal érhettek el, áfa- és vámmentes szállítás mellett. Ajándékba pedig tartóállványt és poháralátétet is kaptok. Ha ezek nem fontosak, akkor a OneOdio A70-re menjetek rá, szerintem annak a legjobb a hangminősége, ha az extra kényelem és a zajszűrés a fontos, akkor az A30-ra.

Pro

 • Remek zajszűrés és transparency mód
 • Fiatalos, dögös kinézet
 • Hosszú üzemidő
 • Tudással arányos ár
 • Kényelmes

Kontra

 • Nem lehet kifordítani a fültakarókat, nyakban viselve kényelmetlen
 • Makacskodó vezérlés
 • A beszélgetőpartnereim néha megmagyarázhatatlan csipogást hallottak

hirdetés