hirdetés

QCY T13 TWS fülhallgató teszt

Üzemidőben nagyon ütős

teszt
QCY T13 TWS fülhallgató teszt 1
írta: hajas
2021-11-09

Ismét egy QCY fülest vettünk górcső alá, ezúttal a T13 névre keresztelt készülék lett a tesztalany. A belépőszintű fülhallgató iszonyatosan hosszú üzemidővel rendelkezik, in-ear kialakításának köszönhetően kényelmes a használata, letisztult formavilága és a hangzása is tetszetős. Az érte kért 6900 forint szerintem teljesen reális, viszont érdemes sietni a rendeléssel, hiszen a kedezményes ár csak a 11.11-es akcióban érvényes, utána már csak drágábban tudjátok beszerezni.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

8.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A bölcső jobb oldalán találjátok a Type-C csatlakozót, az elején pedig egy LED indikátor kapott helyet, ami a tok akkumulátorának állapotáról ad információt. Ha 90 százalék fölötti a töltöttség, akkor zölden, 90% és 50% között kéken, ezalatt pedig pirosan világít. Ezt aktiválni a tok belsejében található gombbal tudjátok, amit véleményem szerint simán odatehettek volna valahova a külsejére, így tök fölöslegesen kell kinyitni a tokot, ha csekkolni akarom az akku töltöttségét. Persze nem nagy tragédia, együtt lehet vele élni. A füleseken is található egy-egy LED, melyek töltéskor pirosan, a folyamat befejeztével pedig rövid ideig kéken világítanak, illetve párosításkor szintén kék színnel villognak.

Ha már szóba került az akkumulátor, akkor térjünk is rá az üzemidőre, hiszen ez egy hatalmas erőssége a T13-nak. A fülesek a gyártó értékei szerint egy töltéssel 7-8 óra zenehallgatást, illetve 5 óra telefonálást biztosítanak számotokra, vagyis simán lehozható vele egy munkanap. Nekem kicsivel kevesebb, mint 8 órán át bírta. Ha valaki lemerítené, akkor sem kell aggódnia,

hiszen 5 percnyi töltéssel 1 órányi zenehallgatáshoz szükséges energiát képes magába szívni,

vagyis amíg megisszátok a kávétokat, már újból hallgathatjátok kedvenc zenéiteket vagy podcastjaitokat. Hasonlót, főleg ebben az árkategóriában kevés készülék tud, úgyhogy hatalmas piros pont jár a QCY-nak. A bölcsőben egyébként egy 380 mAh-s akkumulátor található, ami összesen 30 órányi energiát tárol magában.

A leírást érdemes forgatni, mivel így megismerhetitek a fülesek hátulján található érintőgombok parancsait, melyek a következők:

 • hívás fogadása/befejezése: dupla érintés bármelyik oldalon
 • hívás elutasítása: 1,5 másodperces érintés bármelyik oldalon
 • előző szám lejátszása: bal oldal másfél másodperces érintése
 • következő szám lejátszása: jobb oldal másfél másodperces érintése
 • zene indítása/megállítása: bármelyik oldal dupla érintése
 • alacsony késleltetésű (Game) üzemmód: jobb oldal tripla érintése
 • hangasszisztens aktiválása: bal oldal tripla érintése

Ahogy láthatjátok, a hangerőt az alapbeállításokkal nem lehet állítani, de szerencsére az Androidon és iOS-en egyaránt elérhető QCY alkalmazásban a parancsokat módosíthatjátok. Számomra rejtély, hogy miért kell a hangerő állítás helyett például a Game módot és a hangasszisztenst erőltetni, szerintem hozzám hasonlóan 10-ből legalább 9 ember meg fogja változtatni a parancsokat. Az applikációban egyébként még van lehetőségetek az EQ segítségével módosítani a hangszínt, frissíthetitek a kütyü szoftverét, illetve ellenőrizhetitek százalékos formában a fülesek töltöttségét, viszont sajnos a bölcsőjét nem.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

QCY T13 – Kellemes hangzás, vállalható mikrofon

A T13 7,2 milliméteres driverekkel lett felvértezve, melyek a készülék árához képest egészen jó, tiszta hangzást biztosítanak. A kütyü kifejezetten basszusorientált, energiával tölti meg a számokat, de nem nyomja el a többi sávot. A magas hangok és a vokálok tiszták, nincsenek kellemetlen sziszegő hangok például a tapsoknál vagy a cintányéroknál. Támogatja az AAC és az SBC kodekeket, viszont az aptX-et sajnos nem, de szerencsére ez a hangján egyáltalán nem hallatszott, és mégiscsak egy 7400 forintos készülékről beszélünk.

Videónézésre és játékra is remekül használható a T13, hiszen a Bluetooth 5.1-es szabványnak köszönhetően rendkívül alacsony a késleltetés. Van benne gaming mód, ami még jobban csökkenti a kép és a hang közötti csúszást, így szinte olyan, mintha vezetékes fülest használnánk. Ez például egy FPS játéknál kifejezetten fontos, hiszen minél hamarabb halljuk meg a közelgő ellenfelet, annál előbb készülhetünk fel a levadászására.

A mikrofonjától tartottam, és okkal, hiszen az előtte nyüstölt HT03-nak az volt a legnagyobb gyengesége. A T13 hozzá képest sokkal tisztább, érthetőbb hangszínt biztosít, a hívópartnereknek többnyire pozitív visszajelzéseket adtak. Összesen 4 mikrofont szereltek bele, amiből kettő a beszédhang felvételéért, a maradék kettő pedig a zajok kiszűréséért felelnek. Sajnos az ENC itt sem működik, így például a háttérben halkan szóló zene simán behallatszik, illetve tapasztaltak valamilyen alapzajt is. Csendes helyiségben jól használható headsetként, viszont zajosabb környezetben, például autóban vagy buszon már elvérzik.

Ami viszont érdekes, hogy a gyártó sehol sem említi, hogy milyen vízállósági tanúsítvánnyal rendelkezik,

„de legalább” kétszer feltüntetik az alis terméklapon, hogy waterpoof. A hivatalos oldalukon még ennyi információ sincs, így inkább azt javaslom, hogy lehetőleg ne érje folyadék. Egyszer elvittem futni magammal, igaz, a hűvös időben kevésbé izzad az ember, így nem tudom, hogy csak a szerencsének köszönhető-e, hogy túlélte, viszont az esőtől már mindenképp óvnám.

Összegzés

Le a kalappal a QCY előtt, hogy ennyi pénzért ilyen jó minőségű fülhallgatót gyártanak. A T13 szinte minden téren állja a sarat, remekül szól, bőven átlagon felüli az üzemideje, és a legtöbb olcsó készülékkel ellentétben Type-C kábellel tölthető. A mikrofonja vállalható, viszont a beígért ENC nagyjából semmit nem ér, így a külső zajok könnyedén tönkre tehetik a beszélgetést.

Utóbbitól eltekintve mindenképp ajánlott a T13 egy példányának a beszerzése, főleg most a 11.11-es akció keretein belül. A QCY store-ból bezsákolhattok egy 2$-os store kupont, így 6900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért rendelhetitek meg Kínából, ingyenes szállítással, erre pedig már csak a Posta 399 forintos vámkezelési díja tevődik rá.

Pro

 • Bőven megéri az árát
 • Remekül szól
 • Brutális az üzemideje
 • Type-C kábellel tölthető

Kontra

 • Az ENC nem működik
 • A tok gyűjti az ujjlenyomatokat és könnyen karcolódik
 • A vízállósága rejtély

hirdetés