hirdetés

QCY HT03 aktív zajszűrős TWS fülhallgató teszt

Csend a zajban

teszt
QCY HT03 aktív zajszűrős TWS fülhallgató teszt 1
írta: hajas
2021-11-08

Több, mint két év eltelt azóta, hogy QCY fülhallgató járt szerkesztőségünkben. A T1C egy igazi kis olcsóság volt, azóta pedig megszámlálhatatlan mennyiségű TWS fülest dobott piacra a kínai vállalat. Most az egyik legújabb üdvöskéjüket, a HT03-at kaparintottuk meg, ami aktív zajszűrővel és egész jó hangzással rendelkezik. 11.11 alkalmából rendkívül jó áron zsákolhatjátok be Kínából, mindössze 10 100 forintot kell érte fizetnetek.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A szappan alakú bölcső és a fülesek is fénylő, fekete színű műanyag borítást kaptak, illetve tele van apró, csillagfény szerű pontokkal. A felület sajnos mágnesként vonzza magához az ujjlenyomatokat, egy-két taperolás után már lehet is törölgetni. A bölcső elején egy LED indikátor található, amit a hátulján lévő gomb segítségével lehet aktiválni, ami megmutatja a 380 mAh-s akku töltöttségét. Ha 50% fölötti, akkor zölden, alatti pedig pirosan világít. Személy szerint jobban tetszene, ha több LED, vagy legalább több szín adna visszajelzést a töltöttségről, de ez is jobb, mint a semmi.

Az üzemidő átlagosnak mondható, de persze ezt több tényező is befolyásolja. A gyártó szerint a fülesek aktív zajszűréssel 5, nélküle pedig 6 órán át bírják, míg a tok 24 órányi zenehallgatáshoz szükséges energiát tárol magában. Ezeket az értékékeket, 50%-os hangerőn hozza, sőt, valamivel tovább is bírták a tesztelés során.

A leírását mindenképp olvassátok el,

hiszen így könnyedén megtanulhatjátok a parancsokat. Az érintésérzékeny felületek a szárak alsó részén kaptak helyet, melyeket könnyű megtalálni, mivel egy mélyedésben helyezkednek el. A főbb funkciókat így aktiválhatjátok:

 • hívás fogadása/befejezése: dupla érintés bármelyik oldalon
 • hívás elutasítása: 1,5 másodperces érintés bármelyik oldalon
 • következő dal indítása: jobb oldal háromszori érintése
 • hangasszisztens: bal oldal háromszori érintése
 • zene indítása/megállítása: bal/jobb oldal dupla érintése
 • alacsony késleltetésű üzemmód: bal oldal 1,5 másodperces érintése (a leírásban hibásan szerepel)
 • ANC módok közötti váltás: jobb oldal 1,5 másodperces érintése (ANC, transzparens, normál)

Ahogy látjátok, rengeteg a lehetőség, viszont én személy szerint a hangasszisztenst sose használom (és ezzel valószínűleg nem vagyok egyedül). Szerencsére az Androidon és iOS-en egyaránt elérhető QCY alkalmazásban többek közt a parancsokat módosíthatjátok. Az alapértelmezett funkciók között például nem szerepel a hangerő módosítása, de ezt az appban simán hozzáadhatjátok, ami szerintem manapság alapvető elvárás, de a jó hír, hogy a legtöbb új termék már támogatja ezt a fícsört. Van még lehetőségetek saját ízlésetek szerint módosítani a hangszínt az EQ segítségével, frissíthetitek a firmware-t és százalékos formában mutatja a fülhallgatók töltöttségét.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

QCY HT03 – Zajtalan élmény

Ahogy azt a bevezetőben már említettem, a HT03 aktív zajszűrővel lett ellátva. Ez elsősorban azoknak hasznos, akik például egy zajos irodában vagy a tömegközlekedésen szeretnék magukat elzárni a külvilágtól. A QCY kütyüje állja a sarat,

jelentős mértékben képes csökkenteni a külvilágból érkező hangokat, miközben a hangminőség szinte változatlan marad.

A zajszűrős készülékeknél a megszokott halk, szellő szerű hang a zenehallgatás során nem hallatszik, csak a számok közötti szünetekben érzékelhető.

A transparent (egyes gyártóknál pass-through) üzemmódot futás során használtam. Ha ez aktív, akkor a készülék a mikrofonok segítségével bekeveri, sőt, fel is erősíti a külső hangokat. Ez akkor hasznos, ha például a városban mászkáltok, így rögtön hallani fogjátok az érkező járműveket. Itt már a számok között aránylag hangos a zúgás, olyan, mintha egy hegy tetején állnátok erős szélben. Zene közben is minimálisan érzékelhető, azonban zavarónak nem mondanám.

A lehető legjobb eredmény elérése érdekében fontos, hogy a megfelelő méretű gumiharangot illesszétek rá a fülhallgatókra, hiszen fontos a szigetelés. Persze nem érdemes tőle egy több százezeres fejhallgató szintjét elvárni, de egy 11 500 forintos készülékhez képest egész jó eredményt produkál.

A HT03 hangzására sem lehet egyetlen rossz szavam. A T1C-hez képest sokkal tisztábban szól, kellemes a basszus, nem nyomja el a többi sávot, a 10 mm-es driverek remekül végzik a dolgukat. A hangereje viszont brutális, talán az eddigi leghangosabb fülhallgató, amit valaha próbáltam. Max hangerőn szinte már kibírhatatlan, úgyhogy senkinek sem ajánlom, hacsak valaki nem vágyik instant halláskárosodásra. Videónézésre és játékra is remekül használható, főleg, ha bekapcsoljátok a Gaming módot, ami a Bluetooth 5.1-es szabvánnyal közösen extrém alacsony késleltetést biztosítanak.

A legnagyobb gyengepontja a mikrofonja, pedig a gyártó külön hangsúlyozza a terméklapon az ENC technológiát, ami elvileg a zajokat hivatott kiszűrni. A teszthívások során a híváspartnerek egytől egyig kritizálták a hang minőségét, szerintük dobozhangom volt, ismeretlen helyről származó folyamatos búgást tapasztaltak.

Összegzés

Nem gondoltam volna, hogy ennyi pénzért használható ANC-s TWS fülhallgatót lehet kapni, pedig itt a bizonyíték, a QCY a HT03-mal ezt remekül teljesítette. A hangzását baromi jól eltalálták, kellemes a basszus, viszont vigyázni kell vele, nem szabad maximumra feltekerni, hiszen az már fájó lehet. Az összerakás minősége is rendben van, azonban a fénylő műanyag nem adja annyira, mivel a létező összes ujjlenyomatot is begyűjti. Sajnos a mikrofonja nem a legjobb a piacon, viszont az említett problémák ellenére ajánlom mindenkinek a készüléket.

A 11.11-es leárazásnak köszönhetően bomba jó áron tudjátok beszerezni. Ha használjátok a PLDOUBLE283 kuponkódot, illetve a QCY 

store oldaláról begyűjtitek a 2$-os store kupont, akkor áfával együtt, ingyenes szállítással 10 100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért tudjátok megrendelni Kínából, erre pedig már csak a Magyar Posta 399 forintos vámkezelési költsége rakódik rá.

Pro

 • Az ANC remekül vizsgázott
 • Kiemelkedő hangzás
 • Appal rengeteg dolog testreszabható
 • Kedvező ár

Kontra

 • A felülete gyűjti az ujjlenyomatokat
 • Gyenge mikrofon

hirdetés