hirdetés

Picun ANC-05L fejhallgató teszt

Feltűzte magát a térképre

teszt
Picun ANC-05L fejhallgató teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-06-20

Az eddig számomra ismeretlen Picun márka ANC-s fejhallgatója landolt a tesztasztalomon, ami dupla – ANC és ENC – zajszűréssel rendelkezik, kicsire összecsukható, 50 órát elmuzsikál egy feltöltéssel, és még csak nem is kerül sokba. 10 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGHULY109  kóddal, a Nagy Fal mögül érkezik, ingyenes szállítással, a Banggood pedig fizeti utána az áfát. Ez brutálisan olcsónak tűnik ezért a tudásért, nézzük, tényleg az-e!

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A minősége rendben van,

a műanyagok az árszintnek megfelelőek, a dizájn olyan semmilyen, persze nem sok mindent lehet ebben a műfajban villantani, és végülis van három szín, amiből választhattok. A pántállító mechanika fém, a fülpárnák ergonomikus műbőrből vannak, hiába írják azt, hogy bőr, a műanyag szag nem erről árulkodik. De mindegy is, mert nagyon kényelmesek, és ez a lényeg, persze pár óra után alá lehet izzadni az over ear megoldásnak, de még így is fölfele lóg ki a kategóriájából. A hangsugárzókat tartalmazó fülrész 90 fokban kifordítható oldalra, így nyakba akasztva, a vállra lehúzva sem kényelmetlen. Be is lehet fordítani őket, így jó picire összecsukhatók és könnyedén elcsomagolhatók, kár hogy nem adnak mellé valami szütyőt.

Ami az üzemidőt illeti, egy feltöltéssel állítólag 50 óráig bírja,

ezt megmondom őszintén nem próbáltam ki, mert a napi zenehallgatási mennyiségemmel 2 hét lett volna lemeríteni. Az első pár nap intenzívebb zenehallgatása – összesen kb. 30 óra – után még semmi jelét nem mutatta a merülésnek és szépen be is járatták magukat a membránok, így hihetőnek tűnik az 50 óra, és a zenei minőség is javult menet közben. Feltölteni 3 óra, ami „de facto” nem gyorstöltés, hiába hivatkoznak rá így a sajtóanyagban, mert azok általában 5-10 perc alatt pumpálnak be 2-3 órányi zenehallgatási időt, mint ahogy az Anker Q35-öm is teszi.

A vezérlése pofonegyszerű,

mind bal oldalra került, van két hangerő állító gomb, egy nyomkodó az ANC-t, egy pedig a ki- és bekapcsolást segíti. A számléptetést és a telefonhívások letételét/felvételét a megszokott hosszú/rövid nyomás kombinációkkal lehet vezérelni. Van több, színes visszajelző LED is rajta, ami az ANC és a BT kapcsolat állapotáról tájékoztat, de ezeket úgysem látjátok használat közben. Jobban hiányzott a töltöttséget mutató indikátor, ilyet azonban nem kapott az ANC-05L.

hirdetés

Picun ANC-05L – Muzsika a fülnek

Ami a technikai vívmányokat illeti, ebből van néhány, de a gyártó elég profán módon leegyszerűsíti a dolgokat, így nem mindent sikerült kinyomoznom. A sajtóanyaga egyébként borzalmas, ennyi angoltalan mondatot rég láttam egy helyen, ezen még dolgoznia kellene a PR osztálynak. A membránok 40 milliméteresek, ami önmagában nem jelent semmit, persze van mindenféle „High-res” felirat a csomagoláson, de ettől ma már senki nem teszi le a haját.

A nagyfelbontású átviteléhez kellének olyan protokollok is, amik ezt tudják, pl. LDAC vagy az aptX valamelyik variánsa, de ilyet nem tud a Picun ANC-05L. Ennek ellenére nagyon tisztán szól, semmilyen zavaró digitális zajt nem vettem észre a használata közben, széles a színpad, szívet melengető a zene, ahhoz képest mennyibe kerül, kifejezetten jól szól. A hangképe elég plasztikus, inkább egyenletes, sem mint V karakterisztika, mégis van basszus. Persze a hang is egy kicsit olyan mint a borok esetében a sommelierkedés: van aki kiérzi a füstölt bükkfa hordó karcos aromáját a nedűből, van aki meg nem. Én nagyon jónak hallottam a Picun hangképét, de lehet más meg utálni fogja, sajnos mindenki egy kicsit máshogy érzékeli a hangokat, de szerintem ennyiért ez egy bőven jó fejes.

Az ANC-vel már nem voltam ennyire megelégedve.

Nem az a bajom, hogy nem szűr – a leírások szerit 25 dB-nyi zajt képes levágni –, hanem hogy mellette olyan brutális háttérzajt generál, hogy csak na. Ha kinyomtam a zeneszámaimat, akkor simán el tudtam volna aludni a fehérzajra, amit összehozott, és ez sajnos rontja a zene minőségét. Szerencsére egy bizonyos hangerő fölött ez egyáltalán nem hallatszik, de akkor is idegesített a tudat. Nemcsak ANC-vel, hanem ENC-vel, vagyis mikrofon oldali zajszűréssel is rendelkezik. A beszélgetés minősége meglepően jó, szép tiszta a hangja, alig szűrődik be zaj a kommunikációba.

Forrás: Banggood

Végezetül pedig beszéljünk egy kicsit a két eszközhöz csatlakozásról, ugyanis ilyet is tud a Picun üdvöskéje.

Ez az egyik legflottabbul működő rendszer, amit valaha próbáltam, egyszerre lehet az ANC-05L-en két eszköz, és attól függően, melyik kütyü a zene forrása, automatikusan odakapcsol. Nem kell semmit megnyomni, teljesen automatikus az egész, nagyon tetszett. Néhányótoknak érdekes lehet még a hangasszisztens, ezt is támogatja a fejes, de szerintem ebben ma már semmi különleges nincsen.

Összegzés

Jó kis fejhallgatót hozott össze a Picun az ANC-05L személyében, egyetlen nagyobb hibája van, az erőteljes fehérzajjal dolgozó ANC. Ezt leszámítva nem tudtam belekötni, a hangja jó, az üzemideje hosszú, kényelmes, kicsire összecsukható és nem is drága. 10 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte kínai raktárból a BGHULY109  kóddal, ingyenes szállítással, a Banggood pedig fizeti utána az áfát. Ezért a tudásért ez brutálisan alacsony ár, szóval aki ilyen eszközt keres, az vigye, amíg lehet.

Pro

 • Kellemes minőség
 • Egyszerű kezelhetőség
 • Hosszú üzemidő
 • Kiváló hangkép
 • Kényelmes
 • Nevetségesen alacsony ár, ezért a tudásért

Kontra

 • Az ANC háttérzaja
 • Jellegtelen dizájn

hirdetés