hirdetés

Mpow H17 ANC-s fejhallgató teszt

Olcsó hús, sűrű lével

teszt
Mpow H17 ANC-s fejhallgató teszt 1

Forrás: Geekbuying

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-05-11

Az Mpow egy viszonylag ismeretlen márka, igazi sleeper cég, amire érdemes odafigyelni. Többek között azért is, mert 10 000 Ft alatt senki más nem gyárt zajszűrős, over-ear fejhallgatót, főleg nem olyan minőségben, ahogyan azt a H17 kapcsán megtapasztaltam. Nem gondoltam volna, hogy ennyiért lehet értelmes fejest kapni, de termékért a 6YN9OZAIQM  kóddal csak 8400 Ft-ot kérnek szállítással együtt, lengyel raktárból, így pár nap alatt átvehetitek a terméket.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Azért az is látszik, hogy ez nem egy 30 000 Ft-os termék,

pl. recseg helyenként a műanyag, és hát a micro USB eléggé retro 2022-ben. Amit még furcsálltam, hogy a gombok érdesítése zavaros, nem segít a kitapintásban, csak tudod, hogy ott van és kész. Gyorsan meg lehet szokni, igazából nincs jelentősége, csak mint érdekesség említem. A vezérlés egyszerű, bal oldalon az ANC-t lehet kapcsolgatni, jobb oldalon pedig a hangerő, a bekapcsoló gomb és az elindítás funkciói helyezkednek el. Nem tudom, ki használna egy BT 5.0 szabvánnyal megáldott fejest jack kábelen keresztül, de azt is lehet, ha erre van igény.

Az üzemideje 45 óra, kikapcsolt zajszűrés mellett, és érdekes módon ők beszédidőre adják ezt meg.

Ez szerintem nem annyira mérvadó, de fogadjuk el, hogy kb. 40 óra a zenehallgatási idő, kikapcsolt ANC mellett, bekapcsolttal pedig olyan 30-35, hangerőtől függően. Feltölteni 1-2 óra alatt lehet, amit a cég rapid charge-nak hív, de ez nem igazi gyorstöltés, legalábbis biztos nem lehet 10-12 perc alatt 3 órányi zeneidőt belepumpálni, mint a drágább konkurenseknél.

A hangja meglepett, mert általában a 8-10 000 Ft körüli zajkeltők inkább fájdalmat okoznak, mint élményt.

Szerencsére itt erről szó sincs, teljesen plasztikus, kellemes, alul kicsit fakó hangképpel rendelkezik, a hang részletessége természetesen elmarad mondjuk egy Anker Soundcore Q35-től, de azért rendben van. Nem sziszegnek a magasak, nem dübög a mély, tehát semmi olyan hibát nem tudok említeni, ami megölné a zenei élményt, igaz az olcsó Tronsmart Q10 ANC – mint a legközelebbi konkurense – sem szólt rosszul. Rengeteg podcastet, meg basszus gitárral/dobbal teli keményebb zenét hallgattam vele, és csalódás nem ért. Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy a drágább eszközök többet tudnak, de ennyi az egész. A mikrofonján vagy 2 órát beszéltem – Win 10 volt a platform -, és senki nem panaszkodott rá, így ezt is jónak vehetitek, de nagyon zajos környezetben nem próbáltam. Rendelkezik CVC-vel is, vagyis szűri a beszéd közben beszűrődő zajt, ami ebben az ársávban nem rossz.

Forrás: Geekbuying

És ha már zajszűrés, az ANC nem egy nagy szám, mondjuk hogy van, és csinál is valamit,

de azért ez a technológia már sokkal előrébb tart. Ez viszont egy árazási kérdés is, a Tronsmart Q10 ANC-nek pont ugyanez volt a baja, például a billentyűzet kopogását egyáltalán nem tünteti el, alul levág valamennyi mélyet, de ennyi az egész. A 1MORE fülesek például sokkal előrébb tartanak már, igaz háromszor ennyibe kerülnek, úgy meg nem nehéz. Ez a fejes is támogatja a különböző hangasszisztenseket, amiket leginkább angolul érdemes használni, de szerintem egy fejhallgatónak nem ez a legnagyobb előnye, így ezt nem érzem súlyponti elemnek a H17 esetében.

Összegzés

Jó cucc lett az Mpow H17, főleg az ár tekintetében. A zajszűrése elég gyengusz, de ezért is olcsó, aki olyan eszközt szeretne, amely ezen a területen domborít, annak sokkal többet kell kicsengetnie. A hangképe egy picit fakó, vannak idejétmúlt megoldásai – pl. micro USB port -, de semmi másba nem tudok belekötni, a minősége jó, semmilyen zavaró hibába nem futottam bele, ez pedig nagy szó ebben a 10 000 Ft alatti ársávban.

A 6YN9OZAIQM  kóddal csak 8400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek szállítással együtt, lengyel raktárból, így pár nap alatt átvehetitek a terméket. Ez így nagyon rendben van, aki nem áldozna sokat a témára, vagy egy másodlagos fejest keresne otthonra, annak ajánlom az Mpow H17-et.

Pro

 • Egész jó minőség
 • Brutális ár/érték arány
 • Jó hang
 • Kicsire összecsukható

Kontra

 • Gyenge ANC
 • Micro USB-s töltés

hirdetés