hirdetés

EarFun Air Mini TWS fülhallgató teszt

A cég budget fülese is hozza az EarFun minőséget

teszt
EarFun Air Mini TWS fülhallgató teszt 1

Forrás: BlitzWolfShop

Norbi
írta: Norbi
2022-09-29

Az EarFun Air Mini a cég választékából az a füles, ami a legolcsóbban szerezhető be, mondhatnánk, hogy ez a belépő szintű modellje az EarFunnak. Itt ez annyit tesz, hogy le kell mondani az aktív zajcsökkentésről (ANC), de a kristálytiszta hangzásról nem, hiszen az ugyanúgy jellemzi a készüléket, mint drágább társait a márkán belül, igaz ez a hívásokra és a zenehallgatásra is. Az ára 14 990 Ft a BlitzWolfShop weboldalán, azonban ha gyorsak vagytok, akkor még egy jókorát tudtok faragni a kedvező árból is, hiszen az első 30 vásárló ennél 6000 forinttal olcsóbban, 8990 Ft-ért tudja megrendelni, ha használja a RKIAIRMINI  kuponkódot.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 9
  • design és anyagminőség: 9
  • felszereltség, funkciók: 9
  • ergonómia: 9
  • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A csomagban a megszokott tartalom kapott helyet, ami egy Type-C-s töltőkábelt, egy tisztításra szolgáló pálcikát és 3 pár gumiharangot jelent, ez utóbbiak S, M, L méretben érhetők el, hogy mindenki találjon a fülméretének megfelelőt. A fülesek kialakítása „agybadugós”, avagy in-ear, de nagyon stabilan illeszkedett a fülembe a harangok cseréje nélkül is, nem tudtam olyan fejmozgást végezni, hogy azok kipottyanjanak, szóval futáshoz, bringázáshoz is nagyon ajánlott. 

Kibontás után nem próbálkoztam a párosítással, egy jó alapos töltéssel kezdtem, hogy mikor a használatra kerül a sor, ne legyen már gond. Körülbelül 2 óra alatt fel is töltődött, ami annyit jelent, hogy volt benne némi töltöttség már az érkezésekor is. A teljesen lemerült állapotból indított töltés kicsivel kevesebb, mint 3 óra alatt ment végbe, ez az adat természetesen a töltőbölcsőre értendő, a fülesek ennél rövidebb idő alatt teleszívták magukat árammal, ez az érték nagyjából 1 órát vett igénybe. A készülék csak vezetékesen tölthető, ebből a modellből a vezeték nélküli töltés lehetőségét kihagyta a gyártó, de ez szerintem nem tragédia.

Az Air Mini is többfajta módban képes üzemelni,

igaz az aktív zajcsökkentés hiányában itt csak két módozat van, a zenehallgatásra szánt beállításokon kívül a bal oldali füles kétszeri érintésével aktiválható a játék mód, aminél a késleltetést a minimálisra csökkenti a füles. Mivel a tesztalany a Bluetooth 5.2 szabványt használja, így ezt már tényleg az emberi füllel szinte érzékelhetetlen tartományba le tudja vinni. Igaz, a hatótáv ebben a módban kevesebb, mint az átlagosan elérhető 15 méter, de ez a játékosoknál pont nem is számít hátránynak, hiszen viszonylag ritkán ülnek ekkora távolságra a számítógéptől.

A készülékben egy 8 mm-es sugárzó dolgozik, ami tényleg hozta a gyár által ígért kristálytiszta hangminőséget, ez igaz volt mind zenehallgatás, mind telefonálás közben. A magas tartományban is remekül szólt, nem volt élesen bántó a hangja, a mélyek az én ízlésemnek kicsit kevésbé voltak erőteljesek. Applikáció hiányában, a gyári beállításokba csak a telefonomon található ekvalizer segítségével tudtam volna belenyúlni, de erre nem is igazán volt szükség, teljesen jól eltalálták a hangképet, a már említett mély hangokat leszámítva.

A fülesek egy feltöltéssel 5 órát is képesek üzemelni,

hála az egyenként 35 mAh-s aksiknak, amivel felszerelték őket, itt az ANC mód sem merítette jobban, így nagyjából ki tudtam préselni belőle a gyár által megadott üzemidőt. A telefonálás is élményszámba ment vele, szuper a hangminőség, illetve a másik oldalon sem hallatszott semmilyen zavaró zaj. Az Air Mini is az oldalán található érintőgombok segítségével vezérelhető. Itt van lehetőség a módok közötti váltásokra, valamint a hangerőszabályzásra, hívások elutasítására, és így tovább. Az EarFun Air Mini rendelkezik IPX7-es minősítéssel, így nyugodtan használható edzés közben is, nem tesz kárt benne némi izzadság, sem az, ha mondjuk futás közben elkap egy nyári zápor.

Összegzés

Összességében a füles jól vizsgázott, a hangminősége kimagasló, headsetként is remekül használható, nem kell idegesítő zajoktól tartani a használata közben, valamint százszor elismételni a mondandónkat, mert a másik oldalon semmit nem értenek belőle a zaj miatt. Akinek nincs szüksége aktív zajszűrésre vagy vezeték nélkül tölthető töltődobozra, annak nagyszerű választás lehet, még a pénztárcát is kíméli, hiszen a fülest 14 990 Ft-ért tudjátok megrendelni a BlitzWolfShop oldalán. Szerencsére az első 30 vásárló a kiírt árnál 6000 forinttal olcsóbban, 8990 Ft-ért tudja a terméket megrendelni, a RKIAIRMINI  kuponkód segítségével. A szállítás ingyenes és hazai raktárból érkezik a füles, így az esetek nagy többségében egy nap alatt odaér hozzátok.

Pro

  • Remek hangminőség
  • Stabilan áll a fülben
  • Hosszú üzemidő
  • Kedvező ár

Kontra

  • A telefonos applikációval sajnos nem használható (még)

hirdetés